Korzár logo Korzár Košice
Utorok, 20. apríl, 2021 | Meniny má MarcelKrížovkyKrížovky

Recept na maratónsky obed: Konfitovaný bôčik so zemiakovo-zelerovým pyré

Šéfkuchár Dávid Hanzély dáva recept na slávnostný maratónsky nedeľný obed.

(Zdroj: Judita Čermáková)
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Konfitovaný bôčik so zemiakovo-zelerovým pyré a hľuzovkovým demi glacé.

• 4,5 kg teľacích kostí
• 3 mrkvy, nakrájené nahrubo
• 2 cibule, nahrubo
• 1 pór, len biela časť, nakrájaná nahrubo
• 2 zelené listy póru
• hrsť petržlenovej vňate
• väčší kus tymianu
• 3 bobkové listy
• 180 g kvalitného paradajkového pretlaku
• 0,75 l Amerone della Valpolicella Classico(červené víno)
• 200 g bôčiku z mangalice
• zemiaky 100 g
• zeler 150 g
• smotana podľa potreby
• maslo 30 g
• masť z mangalice 400 g
• soľ
• letné čierne hľuzovky

Skryť Vypnúť reklamu

Kosti upečieme do hneda v rúre na 260°C, koreňovú zeleninu orestujeme v hrnci, pridáme pretlak, kt. zarestujeme a zalejeme vínom. Chvíľu povaríme a dolejeme 7 litrov vody, pridáme bylinky a varíme 24 hodín.

Po 24 hodinách scedíme a vývar zredukujeme na sirupovú konzistenciu.

Bôčik vložíme do rozpustenej masti z mangalice a pečieme v rúre na 60°C 24 hodín.

Zemiaky a zeler (1:1) uvaríme  a pripravíme z neho pyré , kt. ochutíme soľou, maslom a smotanou.

Zvyšok zeleru nakrájame na tenké plátky a v masti ich usmažíme na čipsy.

Hotový bôčik opečieme do chrumkava. Hľuzovky rozsekáme  a pridáme do demi glacé.

 

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investovanie sa tento rok oplatí
  2. Flexibilita, nedielna súčasť činnosti logistického providera
  3. Dodávame len preverené riešenia, hovorí šéf ABRA Software
  4. 5 dôvodov, prečo si kupovať slovenskú zeleninu. Poznáte všetky?
  5. Niké Športovkyňa mesiaca si vybrala na podporu lyžiarske talenty
  6. Prečo McDonald's podniká kroky k udržateľným riešeniam?
  7. Ako môžete z vašej domácnosti spraviť zelenú domácnosť?
  8. Volkswagen Touareg: Prvá liga za slušné peniaze
  9. Veľká jarná súťaž o cestu do Ománu
  10. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku
  1. Niké Športovkyňa mesiaca si vybrala na podporu lyžiarske talenty
  2. 5 dôvodov, prečo si kupovať slovenskú zeleninu. Poznáte všetky?
  3. Kúpele Sliač sa pripravujú na liečbu post- Covidových pacientov
  4. BILLA rodičom radí, ako deťom pripraviť výživnú desiatu
  5. Investovanie sa tento rok oplatí
  6. Prečo McDonald's podniká kroky k udržateľným riešeniam?
  7. Ako môžete z vašej domácnosti spraviť zelenú domácnosť?
  8. V COOP Jednote aj počas pandémie vybavíte všetko
  9. DPDgroup zanalyzovala správanie zákazníkov počas pandémie
  10. Čo bude v 2021 inak pri stavebnom povolení pre domy
  1. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku 24 207
  2. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič 21 731
  3. Prihláste sa na odber nových newslettrov od SME 8 606
  4. Slovákom hrozia malé dôchodky. V čom je problém? 8 537
  5. Zo žraloka rybka. Ako sa rozpadlo impérium Maria Hoffmanna? 8 382
  6. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť! 8 056
  7. Plánujete dovolenku na leto? Toto sú najkrajšie pláže Turecka 7 804
  8. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko 7 795
  9. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest 7 728
  10. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou 7 683
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop