Korzár logo Korzár Košice

Recept na maratónsky obed: Konfitovaný bôčik so zemiakovo-zelerovým pyré

Šéfkuchár Dávid Hanzély dáva recept na slávnostný maratónsky nedeľný obed.

(Zdroj: Judita Čermáková)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Konfitovaný bôčik so zemiakovo-zelerovým pyré a hľuzovkovým demi glacé.

• 4,5 kg teľacích kostí
• 3 mrkvy, nakrájené nahrubo
• 2 cibule, nahrubo
• 1 pór, len biela časť, nakrájaná nahrubo
• 2 zelené listy póru
• hrsť petržlenovej vňate
• väčší kus tymianu
• 3 bobkové listy
• 180 g kvalitného paradajkového pretlaku
• 0,75 l Amerone della Valpolicella Classico(červené víno)
• 200 g bôčiku z mangalice
• zemiaky 100 g
• zeler 150 g
• smotana podľa potreby
• maslo 30 g
• masť z mangalice 400 g
• soľ
• letné čierne hľuzovky

SkryťVypnúť reklamu

Kosti upečieme do hneda v rúre na 260°C, koreňovú zeleninu orestujeme v hrnci, pridáme pretlak, kt. zarestujeme a zalejeme vínom. Chvíľu povaríme a dolejeme 7 litrov vody, pridáme bylinky a varíme 24 hodín.

Po 24 hodinách scedíme a vývar zredukujeme na sirupovú konzistenciu.

Bôčik vložíme do rozpustenej masti z mangalice a pečieme v rúre na 60°C 24 hodín.

Zemiaky a zeler (1:1) uvaríme  a pripravíme z neho pyré , kt. ochutíme soľou, maslom a smotanou.

Zvyšok zeleru nakrájame na tenké plátky a v masti ich usmažíme na čipsy.

Hotový bôčik opečieme do chrumkava. Hľuzovky rozsekáme  a pridáme do demi glacé.

 

Autor: Dávid Hanzély

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  2. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  3. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  4. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  5. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  6. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 101 691
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 407
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 177
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 471
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 380
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 124
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 836
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 496
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu