KOŠICE. Zhnednuté jablko v miske „pristálo“ na podnose Košičanke ležiacej v košickej univerzitnej nemocnici.
„Je to kompót alebo nejaký nový typ ovocia/zeleniny,“ komentovala Košičanka fotografiu svojej mamy ležiacej v košickej univerzitnej nemocnici s tráviacimi ťažkosťami.
Dcéra: Radšej pevné zdravie
„Ja viem, že sa to neoplatí komentovať, nikto s tým nič nezmôže, tak aspoň pre vaše 'pobavenie' zdieľam a prajem všetkým pevné zdravie, aby ste nemuseli nemocnice navštevovať,“ popriala na sociálnej sieti.
Pre Korzár podotkla, že nemocničná strava je len „čerešnička na torte“. „...izby, toalety, to, že človek so sebou do nemocnice musí priniesť niekoľko kíl potrieb, pretože nemocnica nemá ani na toaletný papier...“
Nemocnica: Jablko z diétneho systému
Hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová vysvetlila, že s jablkom je všetko v úplnom poriadku.
„Podľa dietológov ide o domäkka pečené jablko, ktoré je riadne uvedené v diétnom systéme pre pacientov s prísnou diétou.“
Takéto tepelne upravené jablko sa podľa hovorkyne podáva v rámci diét čísla 4 a 5, pretože sa týmto pacientom neodporúča jesť surové jablko.
„Takto upravené jablko je nielen ľahšie stráviteľné, ale aj výborne chutí.“
Dodáva, že v nemocnici pre približne 1 200 denne hospitalizovaných pacientov sa pripravuje zhruba 40 druhov diét.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári