Korzár logo Korzár Košice
Utorok, 11. august, 2020 | Meniny má ZuzanaKrížovkyKrížovky
INZERCIA

Camelot rozvoniava chrumkavou kačkou, nektárom z Orechovej i kráľovskou Plzňou

Reštauráciu vyhľadávajú gurmáni.

Ako na hrade. V reštaurácii Camelot.Ako na hrade. V reštaurácii Camelot. (Zdroj: archív)

KOŠICE. Reštauráciu Camelot, vyhľadávanú náročnými gurmánmi z Košíc i zahraničia, poctivo pripravené kačacie hody preslávili od jej otvorenia.

Aj teraz láka fajnšmekrov na špeciálne menu, pri ktorom sa slinky zbiehajú už pri čítaní. A ako to rozvoniavalo pri fotení? Príďte ochutnať a budete si prsty olizovať...

Manažér reštaurácie Igor Gupko má o dobrom jedle jasnú predstavu - poctivo pripravené jedlá z regionálnych produktov od overených dodávateľov.

"Vyberáme si z regionálnych fariem, zaujíma nás pôvod každého produktu, z ktorého sú naše jedlá pripravené. Aj preto si nás zákazníci chvália a chválami nešetrí ani odborná kritika, či internetové ratingy. Tohtoročné menu sme pripravili tak, aby sme skĺbili tradičné s originálnymi prílohami. Kuchár sa s chuťami vyhral tak, aby to skrátka opäť bolo nebíčko v papuľke," pozýva milovníkov dobrého jedla a pitia Igor Gupko.

Skryť Vypnúť reklamu

V bohatej vinotéke aj Dunaj - čarovný nektár

Ak máte chuť na dobré vínko, môžete si vyberať z bohatej vinotéky.

"Ku kačacím hodom by som odporúčal niečo špeciálne. Sme možno jedinou reštauráciou v Košiciach, ktorá má v ponuke ojedinelé červené vínko z Orechovej - Dunaj - bobuľový zber. Je to unikátne vínko a k pečenej kačici sa výborne hodí. Nektár, ktorý si vás podmaní," dopĺňa manažér reštaurácie Camelot Igor Gupka.

Plzeň čapuje majster výčapník

V Camelote ku kačke čapujú aj originálnu tankovú nepasterizovanú Plzeň a výčapník Števo Drozd len nedávno vyhral súťaž v čapovaní Pilsner Urquell Master Bartender.

"Pivo chutí najlepšie čerstvé, s prirodzenou rezkosťou a perfektne načapované. Pena musí byť krémovitej konzistencie, bez bubliniek, nesmie sa rozpadávať. Nepasterizovaný Prazdroj je taký chutný, že pivár nevie odolať ďalšiemu poháru, má priam nákazlivú chuť."

Skryť Vypnúť reklamu

Sám majiteľ Peter Škripko ide svojim pivným barmanom za príklad.

Veď pred niekoľkými rokmi vyhral celoslovenskú súťaž Pilsner Urquell Master bantender a na svete skončil tretí.

Teraz odovzdáva vedomosti o pive a jeho správnom čapovaní svojim barmanom, ktorí tiež vyhrávajú ceny.

Kráľovská Plzeň s noblesou

„Pivo musí byť správne načapované, mať správnu teplotu a samozrejmosťou musí byť čistota – čisté poháre a pravidelné čistenie pivných trubiek. Pena musí pohár tzv. krúžkovať a mať teplotu okolo 6 až 8 stupňov. Výčapník, ktorý podá hosťovi zle načapované pivo nie je dobrým výčapníkom,“ hovorí pivný barman Števo Drozd.

Nielen originál Plzničkou z tanku je Camelot bájny.

Priaznivcov si získal aj skvelou kuchyňou a priestormi, ktoré sú v každej časti originálne inak.

Skryť Vypnúť reklamu

Predná časť je úžasná pre staropražskú atmosféru českej hospody, zadná časť je útulnou kaviarňou na dlhé debaty, letná terasa je úžasné miesto na veselú vravu priateľov, ktorí sa zišli po práci a v podzemí nájdete príjemné priestory, ktoré vás vtiahnu do histórie a sú ideálne na rokovania a gurmánske hody.

Akoby ste navštívili vždy iný podnik a vybrať si svoj trak môžete podľa nálady. Skrátka, Camelot nenudí.

Podzemie očarí atmosférou ako na hrade

Inšpiráciou bol legendami opradený hrad Camelot, pretože podzemné priestory s „hradnou“ atmosférou vás prenesú zopár storočí do minulosti, keď bolo na všetko viac času a pokrmy voňali a chutili ináč.

Kuchyňa je vystavaná na klasických českých a slovenských jedlách, avšak majiteľov rukopis a záľubu v histórii je vidieť aj na názvoch, aj na ingredienciách a variáciách jednotlivých špecialít.

„Camelot patrí od svojho otvorenia k tomu najlepšiemu, čo doma máme. Svedčí o tom množstvo pochvál, vysoké internetové ratingy, veľa štamgastov, ale aj prestížne ocenenia, ktoré sme získali. Zakladáme si na poctivo pripravených jedlách a na regionálnych produktoch. Do ponuky postupne zaraďujeme stále viac a viac kvalitných produktov regionálnych fariem. Zaujíma nás pôvod každého produktu, z ktorého sú naše jedlá pripravené,“ hovorí Peter Škripko.

Potrpia si na kvalitu surovín

„Naša kapustnica je od starej matere, lebo vieme, že základom je poctivá domáca kapusta, ktorú si nakladáme sami. Potrpíme si aj na kvalitnú domácu klobásku, či už v kapustnici alebo náš hit – malá klobáska z mangalice – voľne chovanej ošípanej z domácej farmy v Hatinách. Odtiaľ pochádza aj naša tlačenka a masť z mangalice, na ktorej pripravujeme napríklad aj strapačky s kapustou.“

V Camelote sú hrdí na to, že domáce je ozaj domáce. „Už ste niekedy jedli halušky pripravené z pravej bryndze z nepasterizovaného ovčieho mlieka? Skúste tie naše.“

A čo považujú v Camelote za najsilnejšie zbrane? Tak napríklad pod názvom Bohémsky bratr Sira Kaya sa skrývajú grilované medailóniky z hovädzej sviečkovice a bravčovej panenky, doplnené omáčkou a la „Svíčková na smetaně“, dekorované sladkou brusnicou, podávané s variáciou zemiakových a karlovarských domácich knedlí.

Ak si objednáte Sprisahanie Sira Gerainta, dostanete teľací rezeň vyprážaný na masle podávaný so židovským zemiakovým šalátom.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Reportáž: Ako sa rodí kvalitné slovenské jahňacie mäso
  2. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov
  3. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť
  4. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony?
  5. Najväčší karibský ostrov ukrýva výnimočné investície
  6. Severný Spiš s Pieninami zachutí aj vašim deťom. Doslova
  7. Letná dovolenka na Slovensku: last minute prázdninové tipy
  8. Už 20 rokov ponúka Kaufland široký sortiment za výhodné ceny
  9. Moderná športová hala vďaka PEM Buildings
  10. Ako to, že sa tam ešte nenatáčal film? Prostredie si zamilujete
  1. Aj v dm rozkvitli žlté narcisy
  2. Reportáž: Ako sa rodí kvalitné slovenské jahňacie mäso
  3. Uľahčujeme ľuďom s hendikepom nastupovanie do automobilu
  4. Modesta Real Estate helps acquire a 13-ha development site
  5. Pre spoločnosť Faurecia je prioritou zdravie zamestnancov
  6. Spoznajte nepoznané zákutia Košického kraja
  7. Absolventi modernej fakulty sa na trhu práce nestratia
  8. Zdravie cirkvi
  9. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov
  10. Iniciatíva Middlecap Help pomáha v boji proti koronavírusu
  1. Kedysi to bolo sídlo nerestí, dnes sa tam chodia študenti učiť 28 749
  2. Desať chorvátskych hotelov v obľúbených letoviskách Slovákov 20 355
  3. Kde dovolenkujú Slováci v čase korony? 20 228
  4. Ako to, že sa tam ešte nenatáčal film? Prostredie si zamilujete 14 382
  5. Letná dovolenka na Slovensku: last minute prázdninové tipy 14 156
  6. Ázii dali košom. Tieto bicykle sa celé vyrábajú na Slovensku 9 929
  7. Vylievate kuchynský olej do záchoda? Zvyšujete si tým účty 9 867
  8. Neriskujte zahraničie. Spoznajte neobjavené krásy Slovenska 9 856
  9. Gaderská dolina poteší celú rodinu 9 793
  10. Osem výnimočných slovenských hotelov pre zaslúžený odpočinok 9 766
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Téma: Reštaurácie, kaviarne, pivárne, hotely a penzióny na východe

Prečítajte si aj ďalšie články k téme

Neprehliadnite tiež

Pri nehode zasahovali všetky záchranné zložky.

Dočasnú štátnu školu v Richnave rozšíria ďalšie kontajnery

Prvé mali byť na tri mesiace, využívali sa rok. Nové sú na ďalší rok.

Prípravné práce na nadstavbe v škole v Richnave.

Na východe pribudol jeden nakazený muž

Vyliečilo sa ďalších osem pacientov.

Ilustračná fotografia.
Dobšinská ľadová jaskyňa je vyhľadávaná najmä v lete.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop