Korzár logo Korzár Košice
Utorok, 19. október, 2021 | Meniny má KristiánKrížovkyKrížovky
INZERCIA

Camelot rozvoniava chrumkavou kačkou, nektárom z Orechovej i kráľovskou Plzňou

Reštauráciu vyhľadávajú gurmáni.

Ako na hrade. V reštaurácii Camelot.Ako na hrade. V reštaurácii Camelot. (Zdroj: archív)

KOŠICE. Reštauráciu Camelot, vyhľadávanú náročnými gurmánmi z Košíc i zahraničia, poctivo pripravené kačacie hody preslávili od jej otvorenia.

Aj teraz láka fajnšmekrov na špeciálne menu, pri ktorom sa slinky zbiehajú už pri čítaní. A ako to rozvoniavalo pri fotení? Príďte ochutnať a budete si prsty olizovať...

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Manažér reštaurácie Igor Gupko má o dobrom jedle jasnú predstavu - poctivo pripravené jedlá z regionálnych produktov od overených dodávateľov.

"Vyberáme si z regionálnych fariem, zaujíma nás pôvod každého produktu, z ktorého sú naše jedlá pripravené. Aj preto si nás zákazníci chvália a chválami nešetrí ani odborná kritika, či internetové ratingy. Tohtoročné menu sme pripravili tak, aby sme skĺbili tradičné s originálnymi prílohami. Kuchár sa s chuťami vyhral tak, aby to skrátka opäť bolo nebíčko v papuľke," pozýva milovníkov dobrého jedla a pitia Igor Gupko.

Skryť Vypnúť reklamu

V bohatej vinotéke aj Dunaj - čarovný nektár

Ak máte chuť na dobré vínko, môžete si vyberať z bohatej vinotéky.

"Ku kačacím hodom by som odporúčal niečo špeciálne. Sme možno jedinou reštauráciou v Košiciach, ktorá má v ponuke ojedinelé červené vínko z Orechovej - Dunaj - bobuľový zber. Je to unikátne vínko a k pečenej kačici sa výborne hodí. Nektár, ktorý si vás podmaní," dopĺňa manažér reštaurácie Camelot Igor Gupka.

Plzeň čapuje majster výčapník

V Camelote ku kačke čapujú aj originálnu tankovú nepasterizovanú Plzeň a výčapník Števo Drozd len nedávno vyhral súťaž v čapovaní Pilsner Urquell Master Bartender.

"Pivo chutí najlepšie čerstvé, s prirodzenou rezkosťou a perfektne načapované. Pena musí byť krémovitej konzistencie, bez bubliniek, nesmie sa rozpadávať. Nepasterizovaný Prazdroj je taký chutný, že pivár nevie odolať ďalšiemu poháru, má priam nákazlivú chuť."

Skryť Vypnúť reklamu

Sám majiteľ Peter Škripko ide svojim pivným barmanom za príklad.

Veď pred niekoľkými rokmi vyhral celoslovenskú súťaž Pilsner Urquell Master bantender a na svete skončil tretí.

Teraz odovzdáva vedomosti o pive a jeho správnom čapovaní svojim barmanom, ktorí tiež vyhrávajú ceny.

Kráľovská Plzeň s noblesou

„Pivo musí byť správne načapované, mať správnu teplotu a samozrejmosťou musí byť čistota – čisté poháre a pravidelné čistenie pivných trubiek. Pena musí pohár tzv. krúžkovať a mať teplotu okolo 6 až 8 stupňov. Výčapník, ktorý podá hosťovi zle načapované pivo nie je dobrým výčapníkom,“ hovorí pivný barman Števo Drozd.

Nielen originál Plzničkou z tanku je Camelot bájny.

Priaznivcov si získal aj skvelou kuchyňou a priestormi, ktoré sú v každej časti originálne inak.

Skryť Vypnúť reklamu

Predná časť je úžasná pre staropražskú atmosféru českej hospody, zadná časť je útulnou kaviarňou na dlhé debaty, letná terasa je úžasné miesto na veselú vravu priateľov, ktorí sa zišli po práci a v podzemí nájdete príjemné priestory, ktoré vás vtiahnu do histórie a sú ideálne na rokovania a gurmánske hody.

Akoby ste navštívili vždy iný podnik a vybrať si svoj trak môžete podľa nálady. Skrátka, Camelot nenudí.

Podzemie očarí atmosférou ako na hrade

Inšpiráciou bol legendami opradený hrad Camelot, pretože podzemné priestory s „hradnou“ atmosférou vás prenesú zopár storočí do minulosti, keď bolo na všetko viac času a pokrmy voňali a chutili ináč.

Kuchyňa je vystavaná na klasických českých a slovenských jedlách, avšak majiteľov rukopis a záľubu v histórii je vidieť aj na názvoch, aj na ingredienciách a variáciách jednotlivých špecialít.

„Camelot patrí od svojho otvorenia k tomu najlepšiemu, čo doma máme. Svedčí o tom množstvo pochvál, vysoké internetové ratingy, veľa štamgastov, ale aj prestížne ocenenia, ktoré sme získali. Zakladáme si na poctivo pripravených jedlách a na regionálnych produktoch. Do ponuky postupne zaraďujeme stále viac a viac kvalitných produktov regionálnych fariem. Zaujíma nás pôvod každého produktu, z ktorého sú naše jedlá pripravené,“ hovorí Peter Škripko.

Potrpia si na kvalitu surovín

„Naša kapustnica je od starej matere, lebo vieme, že základom je poctivá domáca kapusta, ktorú si nakladáme sami. Potrpíme si aj na kvalitnú domácu klobásku, či už v kapustnici alebo náš hit – malá klobáska z mangalice – voľne chovanej ošípanej z domácej farmy v Hatinách. Odtiaľ pochádza aj naša tlačenka a masť z mangalice, na ktorej pripravujeme napríklad aj strapačky s kapustou.“

V Camelote sú hrdí na to, že domáce je ozaj domáce. „Už ste niekedy jedli halušky pripravené z pravej bryndze z nepasterizovaného ovčieho mlieka? Skúste tie naše.“

A čo považujú v Camelote za najsilnejšie zbrane? Tak napríklad pod názvom Bohémsky bratr Sira Kaya sa skrývajú grilované medailóniky z hovädzej sviečkovice a bravčovej panenky, doplnené omáčkou a la „Svíčková na smetaně“, dekorované sladkou brusnicou, podávané s variáciou zemiakových a karlovarských domácich knedlí.

Ak si objednáte Sprisahanie Sira Gerainta, dostanete teľací rezeň vyprážaný na masle podávaný so židovským zemiakovým šalátom.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako ušetriť v domácnosti, keď ceny energií budúci rok stúpnu?
  2. Šéf Accenture: Ak už príde človek do kancelárie, malo by to dávať zmysel
  3. Šéf digitálnej platformy George: Čaká nás dekáda umelej inteligencie
  4. Martinus vykupuje čítané knihy, spustil službu Knihovrátok
  5. Spánok – základ pevných vzťahov
  6. Mäspoma a Kellys Bicycles či Bivio a Minifarma
  7. Hodnota peňazí klesá, takto ich ochránite
  8. Pandémia upozornila na automatizáciu. Nahradí ľudí technika?
  9. Ako na rodinný rozpočet v troch jednoduchých krokoch
  10. Ako zamestnať cudzinca: Čo musíte vedieť a na čo si dať pozor
  1. QSI International School of Bratislava
  2. Ako zamestnať cudzinca: Čo musíte vedieť a na čo si dať pozor
  3. Pestovateľské workshopy pre deti v Šamoríne
  4. Zázračné účinky Arónie na zdravie
  5. Martinus vykupuje čítané knihy, spustil službu Knihovrátok
  6. Ako zvýšiť produktivitu vašej prevádzky?
  7. Najmenšie ponožky sa už nestrácajú
  8. Zahraničná študentská mobilita bez bariér
  9. Tiguan eHybrid: bežné problémy plug-in hybridov sa ho netýkajú
  10. Nechajte kryptomeny na Fumbi
  1. Stravovacie zlozvyky Slovákov. Odborníci radia čomu sa vyvarovať 22 074
  2. Ako budú tento rok vyzerať vianočné dôchodky a kedy ich vyplatia 12 400
  3. Očarujúce Cinque Terre a jeho päť svetov 8 132
  4. Výber žiarovky môže mať vplyv na celkové zdravie 4 739
  5. Pracoviská zmenila pandémia. Búšiť do klávesnice môžete aj doma 4 229
  6. Ako na rodinný rozpočet v troch jednoduchých krokoch 3 901
  7. V centre Bratislavy je na predaj 5-izbový apartmán. Takto vyzerá 3 707
  8. Aký polystyrén je najlepší na zatepľovanie? Sivý robí divy 3 679
  9. Mäspoma a Kellys Bicycles či Bivio a Minifarma 3 507
  10. Bratislavu bude sprevádzať luxus 3 316

Blogy SME

  1. Tupou Ceruzou: Šikana
  2. Ján Marton: Revolúciu v manažmente vody organizujú progresívni blázni, vodníci a podvodníci na ministerstve pôdohospodárstva
  3. Matúš Lazúr: Neočkovaní dôchodcovia si vianočné príspevky nezaslúžia
  4. Miriam Studeničová: Ako funguje karma, alebo ľudský osud?
  5. Irena Šimuneková: Farby jesene
  6. Irena Šimuneková: Jeseň na lúkach
  7. Anton Polakovič: Posledná bosorka?
  8. Ladislav Stupak: Dukáty
  1. Robert Fico: Pán Kovačič z Markízy, ďakujem, vyhral som vďaka Vám 50 Eur! 17 093
  2. Roland Vizner: Aký bude Váš dôchodok. Jednoduchý a vcelku presný návod ako ho vypočítať za 3 minúty. 10 686
  3. Tereza Krajčová: Anglický denník: 15. Ak vás anglické zdravotníctvo nezabije, tak aspoň prizabije 10 221
  4. Peter Chudý: Norbert Bödör je bezúhonný človek alebo čo mi povedal o svojom príbuznom Tibor Gašpar. 5 806
  5. Stanislav Martinčko: Chudoba v nedeľu na panské,do R.Soboty !!! 5 560
  6. Martin Kugla: Zachráňme Petržalku! 4 143
  7. Ústav aplikovanej psychológie FSEV UK: Homo Schizotikus alebo Ako sa mozog ľudský k schizofrénii dostal 3 825
  8. Věra Tepličková: Poslanec Fico sa rozhodol spievať, covid-necovid 2 720
  1. Matúš Sarvaš: Krádeže, vlámanie a drogy u mladistvého. Verdikt súdu? Napomenutie a dohľad (Prípad prokurátora)
  2. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 2: Flow, alebo ako pri práci stratiť pojem o čase
  3. Karolína Farská: Česká predvolebná kampaň vrcholí. Nastavuje trend aj pre tú budúcu na Slovensku
  4. Milota Sidorová: Ženy doplácajú na nedostupnosť bývania najviac. Takto to vyriešili vo Viedni
  5. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 1: O hrách a systémoch
  6. Róbert Ďurec: Slovensko ako daňový raj? Takto to robia bohatí
  7. Pavol Koprda: 90% hospitalizovaných ľudí je nezaočkovaných. Čo nám to hovorí o vakcínach? Takmer nič.
  8. Karolína Farská: Do Ficovej éry sa vraciame aj bez neho
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Ilustračné foto.

Na mieste zasahujú záchranné zložky, cesta je uzavretá.


TASR 8m
Ilustračné foto.

Voliči v karanténe nezahlasujú.


TASR 2 h
Počmáraný pilier mosta.

Stavba sa predraží, prekročí dva milióny.


24 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Prezidentka Zuzana Čaputová čaká s dcérami Leou (vpravo) a Emou (druhá vpravo).

Poslanec tvrdí, že status, ktorý vyvolal urážky, nemyslel ironicky.


2 h
Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO).

Minister zatiaľ nepovedal, ako s výsledkami naloží.


2 h
Soňa Jánošová

Minister financií ďakuje ministerke kultúry za pochopenie.


18. okt
Zoltán Müller, CEO spoločnosti Lucron.

Mohli by sme stavať aj viac, hovorí Zoltán Müller.


17. okt

Blogy SME

  1. Tupou Ceruzou: Šikana
  2. Ján Marton: Revolúciu v manažmente vody organizujú progresívni blázni, vodníci a podvodníci na ministerstve pôdohospodárstva
  3. Matúš Lazúr: Neočkovaní dôchodcovia si vianočné príspevky nezaslúžia
  4. Miriam Studeničová: Ako funguje karma, alebo ľudský osud?
  5. Irena Šimuneková: Farby jesene
  6. Irena Šimuneková: Jeseň na lúkach
  7. Anton Polakovič: Posledná bosorka?
  8. Ladislav Stupak: Dukáty
  1. Robert Fico: Pán Kovačič z Markízy, ďakujem, vyhral som vďaka Vám 50 Eur! 17 093
  2. Roland Vizner: Aký bude Váš dôchodok. Jednoduchý a vcelku presný návod ako ho vypočítať za 3 minúty. 10 686
  3. Tereza Krajčová: Anglický denník: 15. Ak vás anglické zdravotníctvo nezabije, tak aspoň prizabije 10 221
  4. Peter Chudý: Norbert Bödör je bezúhonný človek alebo čo mi povedal o svojom príbuznom Tibor Gašpar. 5 806
  5. Stanislav Martinčko: Chudoba v nedeľu na panské,do R.Soboty !!! 5 560
  6. Martin Kugla: Zachráňme Petržalku! 4 143
  7. Ústav aplikovanej psychológie FSEV UK: Homo Schizotikus alebo Ako sa mozog ľudský k schizofrénii dostal 3 825
  8. Věra Tepličková: Poslanec Fico sa rozhodol spievať, covid-necovid 2 720
  1. Matúš Sarvaš: Krádeže, vlámanie a drogy u mladistvého. Verdikt súdu? Napomenutie a dohľad (Prípad prokurátora)
  2. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 2: Flow, alebo ako pri práci stratiť pojem o čase
  3. Karolína Farská: Česká predvolebná kampaň vrcholí. Nastavuje trend aj pre tú budúcu na Slovensku
  4. Milota Sidorová: Ženy doplácajú na nedostupnosť bývania najviac. Takto to vyriešili vo Viedni
  5. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 1: O hrách a systémoch
  6. Róbert Ďurec: Slovensko ako daňový raj? Takto to robia bohatí
  7. Pavol Koprda: 90% hospitalizovaných ľudí je nezaočkovaných. Čo nám to hovorí o vakcínach? Takmer nič.
  8. Karolína Farská: Do Ficovej éry sa vraciame aj bez neho

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop
Skryť Zatvoriť reklamu