Korzár logo Korzár Košice
Štvrtok, 2. február, 2023 | Meniny má Erik, Erika

Camelot rozvoniava chrumkavou kačkou, nektárom z Orechovej i kráľovskou Plzňou

Reštauráciu vyhľadávajú gurmáni.

Ako na hrade. V reštaurácii Camelot.Ako na hrade. V reštaurácii Camelot. (Zdroj: archív)

KOŠICE. Reštauráciu Camelot, vyhľadávanú náročnými gurmánmi z Košíc i zahraničia, poctivo pripravené kačacie hody preslávili od jej otvorenia.

Aj teraz láka fajnšmekrov na špeciálne menu, pri ktorom sa slinky zbiehajú už pri čítaní. A ako to rozvoniavalo pri fotení? Príďte ochutnať a budete si prsty olizovať...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Manažér reštaurácie Igor Gupko má o dobrom jedle jasnú predstavu - poctivo pripravené jedlá z regionálnych produktov od overených dodávateľov.

"Vyberáme si z regionálnych fariem, zaujíma nás pôvod každého produktu, z ktorého sú naše jedlá pripravené. Aj preto si nás zákazníci chvália a chválami nešetrí ani odborná kritika, či internetové ratingy. Tohtoročné menu sme pripravili tak, aby sme skĺbili tradičné s originálnymi prílohami. Kuchár sa s chuťami vyhral tak, aby to skrátka opäť bolo nebíčko v papuľke," pozýva milovníkov dobrého jedla a pitia Igor Gupko.

SkryťVypnúť reklamu

V bohatej vinotéke aj Dunaj - čarovný nektár

Ak máte chuť na dobré vínko, môžete si vyberať z bohatej vinotéky.

"Ku kačacím hodom by som odporúčal niečo špeciálne. Sme možno jedinou reštauráciou v Košiciach, ktorá má v ponuke ojedinelé červené vínko z Orechovej - Dunaj - bobuľový zber. Je to unikátne vínko a k pečenej kačici sa výborne hodí. Nektár, ktorý si vás podmaní," dopĺňa manažér reštaurácie Camelot Igor Gupka.

Plzeň čapuje majster výčapník

V Camelote ku kačke čapujú aj originálnu tankovú nepasterizovanú Plzeň a výčapník Števo Drozd len nedávno vyhral súťaž v čapovaní Pilsner Urquell Master Bartender.

"Pivo chutí najlepšie čerstvé, s prirodzenou rezkosťou a perfektne načapované. Pena musí byť krémovitej konzistencie, bez bubliniek, nesmie sa rozpadávať. Nepasterizovaný Prazdroj je taký chutný, že pivár nevie odolať ďalšiemu poháru, má priam nákazlivú chuť."

SkryťVypnúť reklamu

Sám majiteľ Peter Škripko ide svojim pivným barmanom za príklad.

Veď pred niekoľkými rokmi vyhral celoslovenskú súťaž Pilsner Urquell Master bantender a na svete skončil tretí.

Teraz odovzdáva vedomosti o pive a jeho správnom čapovaní svojim barmanom, ktorí tiež vyhrávajú ceny.

Kráľovská Plzeň s noblesou

„Pivo musí byť správne načapované, mať správnu teplotu a samozrejmosťou musí byť čistota – čisté poháre a pravidelné čistenie pivných trubiek. Pena musí pohár tzv. krúžkovať a mať teplotu okolo 6 až 8 stupňov. Výčapník, ktorý podá hosťovi zle načapované pivo nie je dobrým výčapníkom,“ hovorí pivný barman Števo Drozd.

Nielen originál Plzničkou z tanku je Camelot bájny.

Priaznivcov si získal aj skvelou kuchyňou a priestormi, ktoré sú v každej časti originálne inak.

SkryťVypnúť reklamu

Predná časť je úžasná pre staropražskú atmosféru českej hospody, zadná časť je útulnou kaviarňou na dlhé debaty, letná terasa je úžasné miesto na veselú vravu priateľov, ktorí sa zišli po práci a v podzemí nájdete príjemné priestory, ktoré vás vtiahnu do histórie a sú ideálne na rokovania a gurmánske hody.

Akoby ste navštívili vždy iný podnik a vybrať si svoj trak môžete podľa nálady. Skrátka, Camelot nenudí.

Podzemie očarí atmosférou ako na hrade

Inšpiráciou bol legendami opradený hrad Camelot, pretože podzemné priestory s „hradnou“ atmosférou vás prenesú zopár storočí do minulosti, keď bolo na všetko viac času a pokrmy voňali a chutili ináč.

Kuchyňa je vystavaná na klasických českých a slovenských jedlách, avšak majiteľov rukopis a záľubu v histórii je vidieť aj na názvoch, aj na ingredienciách a variáciách jednotlivých špecialít.

„Camelot patrí od svojho otvorenia k tomu najlepšiemu, čo doma máme. Svedčí o tom množstvo pochvál, vysoké internetové ratingy, veľa štamgastov, ale aj prestížne ocenenia, ktoré sme získali. Zakladáme si na poctivo pripravených jedlách a na regionálnych produktoch. Do ponuky postupne zaraďujeme stále viac a viac kvalitných produktov regionálnych fariem. Zaujíma nás pôvod každého produktu, z ktorého sú naše jedlá pripravené,“ hovorí Peter Škripko.

Potrpia si na kvalitu surovín

„Naša kapustnica je od starej matere, lebo vieme, že základom je poctivá domáca kapusta, ktorú si nakladáme sami. Potrpíme si aj na kvalitnú domácu klobásku, či už v kapustnici alebo náš hit – malá klobáska z mangalice – voľne chovanej ošípanej z domácej farmy v Hatinách. Odtiaľ pochádza aj naša tlačenka a masť z mangalice, na ktorej pripravujeme napríklad aj strapačky s kapustou.“

V Camelote sú hrdí na to, že domáce je ozaj domáce. „Už ste niekedy jedli halušky pripravené z pravej bryndze z nepasterizovaného ovčieho mlieka? Skúste tie naše.“

A čo považujú v Camelote za najsilnejšie zbrane? Tak napríklad pod názvom Bohémsky bratr Sira Kaya sa skrývajú grilované medailóniky z hovädzej sviečkovice a bravčovej panenky, doplnené omáčkou a la „Svíčková na smetaně“, dekorované sladkou brusnicou, podávané s variáciou zemiakových a karlovarských domácich knedlí.

Ak si objednáte Sprisahanie Sira Gerainta, dostanete teľací rezeň vyprážaný na masle podávaný so židovským zemiakovým šalátom.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ktorá banka dvíha úroky na termiňáku? A čo pre to treba spraviť?
  2. Wüstenrot aktívne čelí výzvam trhu a mení svoj obchodný model
  3. Vica Kerekes: Som väčší introvert, ako sa zdá
  4. Dodajte vašej pokožke šťavu
  5. McDonald's opäť medzi lídrami v ankete Najzamestnávateľ roka
  6. Šetriť energiu sa oplatí. Špecialisti poradili, ako na to
  7. Klinčeky Zanzibaru zarobili viac, než neslávny obchod s otrokmi
  8. Trvalá udržateľnosť v obchode – prečo by vás mala zaujímať?
  1. Wüstenrot aktívne čelí výzvam trhu a mení svoj obchodný model
  2. McDonald's opäť medzi lídrami v ankete Najzamestnávateľ roka
  3. Vica Kerekes: Som väčší introvert, ako sa zdá
  4. Dodajte vašej pokožke šťavu
  5. Trh s nehnuteľnosťami praje prenájmom
  6. Wüstenrot rástol v segmente životného aj neživotného poistenia
  7. Ktorá banka dvíha úroky na termiňáku? A čo pre to treba spraviť?
  8. O najlepšie komunikujúcich značkách rozhodne aj verejnosť
  1. Klinčeky Zanzibaru zarobili viac, než neslávny obchod s otrokmi 11 942
  2. Ktorá banka dvíha úroky na termiňáku? A čo pre to treba spraviť? 10 631
  3. 10 eur za 10 rokov. Mimoriadna ponuka od mimoriadneho časopisu 4 597
  4. Zdravie bez liekov. Lekár namiesto nich predpisuje studenú vodu 2 212
  5. Dodajte vašej pokožke šťavu 1 882
  6. Šetriť energiu sa oplatí. Špecialisti poradili, ako na to 1 610
  7. Trvalá udržateľnosť v obchode – prečo by vás mala zaujímať? 1 361
  8. Stockerka štartuje predaj bytov s cenami, ktoré prekvapia 1 065

Blogy SME

  1. Štefan Vidlár: Šampáňo - kampáňo
  2. Ján Šeďo: Trojročného syna som musel od seba odtrhnúť násilím.
  3. Anna Miľanová: Škriatok rodinný... 2022
  4. Ivan Iliev: Opustí Srbsko vzťahy s Ruskom v záujme členstva v EÚ?
  5. Miroslav Lisinovič: Putovanie slovenskými Kalváriami - Spišská Kapitula (II)
  6. Rastislav Puchala: Znásilnil susedu a zabil jej syna
  7. Peter Maroncik: Ako by mal vyzerať moderný prezident?
  8. Jan Pražák: Otrava (příběh z doby covidové)
  1. Věra Tepličková: Výlet v Bratislave (z denníka žiaka 3. ročníka ZŠ z Piešťan) 5 586
  2. Ivan Beňovič: Ruský rubeľ sa svetovou menou nestane 4 735
  3. Rastislav Puchala: Starosta je ruský troll 3 861
  4. Peter Remeselník: Narazil autom do ľudí, zranil chodkyňu a ušiel ! 3 748
  5. Dušan Koniar: Dzurindov projekt valcuje čítanosť aj diskusie 3 677
  6. Juraj Kumičák: Ako Rusi veľkú vojnu vyhrali... (časť Vb - bludy a klamstvá) 3 041
  7. Ján Šeďo: "Ja nechcem byť ako moji rodičia", vypadlo z rómskeho chlapca. 2 856
  8. Ján Šeďo: Sliepky na Ukrajine sú iné ako naše ? 2 580
  1. Jiří Ščobák: Bude rok 2023 na Slovensku ekonomicky príjemný? Aká bude inflácia na konci roka?
  2. Martina Hilbertová: Keď prišla na Slovensko, nechcela žiť. Pomohlo jej divadlo
  3. Monika Nagyova: Plesy nie sú pre singles
  4. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 55. - Antarktída - Ako sa vydali Vivian Fuchs a Edmund Hillary naprieč Antarktídou (1955-1958)
  5. Jiří Ščobák: Je nový II. pilier dlhodobo udržateľný? Ktoré zmeny sú pozitívne a ktoré negatívne?
  6. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Potuluje sa tu starý blázon
  7. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 54. - Antarktída - Posledné tri Byrdove expedície (1939 - 1956)
  8. Jiří Ščobák: Tipovanie je cesta do pekla. Aj keď to robíte so štátnou firmou
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ivan Chrenko (3 ku 2)

Ivan Chrenko vybudoval najväčšieho slovenského developera, hoci nie všetky projekty mu vyšli.


6 h
Dočasne poverený minister životného prostredia Ján Budaj počas tlačovej konferencie o tom, že víta stratený spis Štátnej bezpečnosti.

Zvažuje právne kroky.


3 h
Peter Tkačenko

Zdá sa, že za zatvorenými dvermi hovorí to isté čo verejne.


56m
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Vojna na Ukrajine pokračuje.


a 5 ďalší 16 h

Blogy SME

  1. Štefan Vidlár: Šampáňo - kampáňo
  2. Ján Šeďo: Trojročného syna som musel od seba odtrhnúť násilím.
  3. Anna Miľanová: Škriatok rodinný... 2022
  4. Ivan Iliev: Opustí Srbsko vzťahy s Ruskom v záujme členstva v EÚ?
  5. Miroslav Lisinovič: Putovanie slovenskými Kalváriami - Spišská Kapitula (II)
  6. Rastislav Puchala: Znásilnil susedu a zabil jej syna
  7. Peter Maroncik: Ako by mal vyzerať moderný prezident?
  8. Jan Pražák: Otrava (příběh z doby covidové)
  1. Věra Tepličková: Výlet v Bratislave (z denníka žiaka 3. ročníka ZŠ z Piešťan) 5 586
  2. Ivan Beňovič: Ruský rubeľ sa svetovou menou nestane 4 735
  3. Rastislav Puchala: Starosta je ruský troll 3 861
  4. Peter Remeselník: Narazil autom do ľudí, zranil chodkyňu a ušiel ! 3 748
  5. Dušan Koniar: Dzurindov projekt valcuje čítanosť aj diskusie 3 677
  6. Juraj Kumičák: Ako Rusi veľkú vojnu vyhrali... (časť Vb - bludy a klamstvá) 3 041
  7. Ján Šeďo: "Ja nechcem byť ako moji rodičia", vypadlo z rómskeho chlapca. 2 856
  8. Ján Šeďo: Sliepky na Ukrajine sú iné ako naše ? 2 580
  1. Jiří Ščobák: Bude rok 2023 na Slovensku ekonomicky príjemný? Aká bude inflácia na konci roka?
  2. Martina Hilbertová: Keď prišla na Slovensko, nechcela žiť. Pomohlo jej divadlo
  3. Monika Nagyova: Plesy nie sú pre singles
  4. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 55. - Antarktída - Ako sa vydali Vivian Fuchs a Edmund Hillary naprieč Antarktídou (1955-1958)
  5. Jiří Ščobák: Je nový II. pilier dlhodobo udržateľný? Ktoré zmeny sú pozitívne a ktoré negatívne?
  6. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Potuluje sa tu starý blázon
  7. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 54. - Antarktída - Posledné tri Byrdove expedície (1939 - 1956)
  8. Jiří Ščobák: Tipovanie je cesta do pekla. Aj keď to robíte so štátnou firmou

Už ste čítali?

SME.sk Minúta Najčítanejšie
SkryťZatvoriť reklamu