Korzár logo Korzár Košice
Nedeľa, 20. január, 2019 | Meniny má Dalibor
Nájdete nás na webe
INZERCIA

Camelot rozvoniava chrumkavou kačkou, nektárom z Orechovej i kráľovskou Plzňou

Reštauráciu vyhľadávajú gurmáni.

Ako na hrade. V reštaurácii Camelot.(Zdroj: archív)

KOŠICE. Reštauráciu Camelot, vyhľadávanú náročnými gurmánmi z Košíc i zahraničia, poctivo pripravené kačacie hody preslávili od jej otvorenia.

Aj teraz láka fajnšmekrov na špeciálne menu, pri ktorom sa slinky zbiehajú už pri čítaní. A ako to rozvoniavalo pri fotení? Príďte ochutnať a budete si prsty olizovať...

Manažér reštaurácie Igor Gupko má o dobrom jedle jasnú predstavu - poctivo pripravené jedlá z regionálnych produktov od overených dodávateľov.

"Vyberáme si z regionálnych fariem, zaujíma nás pôvod každého produktu, z ktorého sú naše jedlá pripravené. Aj preto si nás zákazníci chvália a chválami nešetrí ani odborná kritika, či internetové ratingy. Tohtoročné menu sme pripravili tak, aby sme skĺbili tradičné s originálnymi prílohami. Kuchár sa s chuťami vyhral tak, aby to skrátka opäť bolo nebíčko v papuľke," pozýva milovníkov dobrého jedla a pitia Igor Gupko.

V bohatej vinotéke aj Dunaj - čarovný nektár

Ak máte chuť na dobré vínko, môžete si vyberať z bohatej vinotéky.

"Ku kačacím hodom by som odporúčal niečo špeciálne. Sme možno jedinou reštauráciou v Košiciach, ktorá má v ponuke ojedinelé červené vínko z Orechovej - Dunaj - bobuľový zber. Je to unikátne vínko a k pečenej kačici sa výborne hodí. Nektár, ktorý si vás podmaní," dopĺňa manažér reštaurácie Camelot Igor Gupka.

Plzeň čapuje majster výčapník

V Camelote ku kačke čapujú aj originálnu tankovú nepasterizovanú Plzeň a výčapník Števo Drozd len nedávno vyhral súťaž v čapovaní Pilsner Urquell Master Bartender.

"Pivo chutí najlepšie čerstvé, s prirodzenou rezkosťou a perfektne načapované. Pena musí byť krémovitej konzistencie, bez bubliniek, nesmie sa rozpadávať. Nepasterizovaný Prazdroj je taký chutný, že pivár nevie odolať ďalšiemu poháru, má priam nákazlivú chuť."

Sám majiteľ Peter Škripko ide svojim pivným barmanom za príklad.

Veď pred niekoľkými rokmi vyhral celoslovenskú súťaž Pilsner Urquell Master bantender a na svete skončil tretí.

Teraz odovzdáva vedomosti o pive a jeho správnom čapovaní svojim barmanom, ktorí tiež vyhrávajú ceny.

Kráľovská Plzeň s noblesou

„Pivo musí byť správne načapované, mať správnu teplotu a samozrejmosťou musí byť čistota – čisté poháre a pravidelné čistenie pivných trubiek. Pena musí pohár tzv. krúžkovať a mať teplotu okolo 6 až 8 stupňov. Výčapník, ktorý podá hosťovi zle načapované pivo nie je dobrým výčapníkom,“ hovorí pivný barman Števo Drozd.

Nielen originál Plzničkou z tanku je Camelot bájny.

Priaznivcov si získal aj skvelou kuchyňou a priestormi, ktoré sú v každej časti originálne inak.

Predná časť je úžasná pre staropražskú atmosféru českej hospody, zadná časť je útulnou kaviarňou na dlhé debaty, letná terasa je úžasné miesto na veselú vravu priateľov, ktorí sa zišli po práci a v podzemí nájdete príjemné priestory, ktoré vás vtiahnu do histórie a sú ideálne na rokovania a gurmánske hody.

Akoby ste navštívili vždy iný podnik a vybrať si svoj trak môžete podľa nálady. Skrátka, Camelot nenudí.

Podzemie očarí atmosférou ako na hrade

Inšpiráciou bol legendami opradený hrad Camelot, pretože podzemné priestory s „hradnou“ atmosférou vás prenesú zopár storočí do minulosti, keď bolo na všetko viac času a pokrmy voňali a chutili ináč.

Kuchyňa je vystavaná na klasických českých a slovenských jedlách, avšak majiteľov rukopis a záľubu v histórii je vidieť aj na názvoch, aj na ingredienciách a variáciách jednotlivých špecialít.

„Camelot patrí od svojho otvorenia k tomu najlepšiemu, čo doma máme. Svedčí o tom množstvo pochvál, vysoké internetové ratingy, veľa štamgastov, ale aj prestížne ocenenia, ktoré sme získali. Zakladáme si na poctivo pripravených jedlách a na regionálnych produktoch. Do ponuky postupne zaraďujeme stále viac a viac kvalitných produktov regionálnych fariem. Zaujíma nás pôvod každého produktu, z ktorého sú naše jedlá pripravené,“ hovorí Peter Škripko.

Potrpia si na kvalitu surovín

„Naša kapustnica je od starej matere, lebo vieme, že základom je poctivá domáca kapusta, ktorú si nakladáme sami. Potrpíme si aj na kvalitnú domácu klobásku, či už v kapustnici alebo náš hit – malá klobáska z mangalice – voľne chovanej ošípanej z domácej farmy v Hatinách. Odtiaľ pochádza aj naša tlačenka a masť z mangalice, na ktorej pripravujeme napríklad aj strapačky s kapustou.“

V Camelote sú hrdí na to, že domáce je ozaj domáce. „Už ste niekedy jedli halušky pripravené z pravej bryndze z nepasterizovaného ovčieho mlieka? Skúste tie naše.“

A čo považujú v Camelote za najsilnejšie zbrane? Tak napríklad pod názvom Bohémsky bratr Sira Kaya sa skrývajú grilované medailóniky z hovädzej sviečkovice a bravčovej panenky, doplnené omáčkou a la „Svíčková na smetaně“, dekorované sladkou brusnicou, podávané s variáciou zemiakových a karlovarských domácich knedlí.

Ak si objednáte Sprisahanie Sira Gerainta, dostanete teľací rezeň vyprážaný na masle podávaný so židovským zemiakovým šalátom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  2. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  3. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  4. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  5. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  6. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  7. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur
  8. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii
  9. Audi Q3 druhej generácie: akcia na úvod
  10. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac
  1. Rok 2019: Začína sa éra informačného osvietenstva
  2. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  3. Pozvánka na udeľovanie ceny – ABF Slovakia Bakalár 2018
  4. Jedli ste už ružovú čokoládu?
  5. Deň otvorených dverí Stavebnej fakulty STU
  6. Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání
  7. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  8. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  9. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  10. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  1. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny 16 611
  2. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur 12 468
  3. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 10 740
  4. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac 9 208
  5. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii 7 097
  6. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom 7 083
  7. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne 4 939
  8. Jedli ste už ružovú čokoládu? 4 614
  9. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Ománe? 4 383
  10. Zrážka s lyžiarom na svahu Vás môže vyjsť poriadne draho 2 576

Téma: Reštaurácie, kaviarne, pivárne, hotely a penzióny na východe


Neprehliadnite tiež

Vleky v blízkosti Košíc rozobrali, svahy osireli a zarástli

Lyžovačka s výhľadom na mesto je dnes preč.

Lyžovačku pri Košiciach ťahá jedine stredisko Jahodná

Nápor lyžiarov má zmierniť vlek z Kavečian.

Bežkári si vychutnávajú stopu v košickom lesoparku

Snehové podmienky počas vlaňajšej sezóny i tohtoročnej prajú.

Traja mladíci, ktorí prepadli poštárku, na súd chodiť nemuseli

Vinu priznali a oľutovali, dostali podmienečné tresty.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Bývalý ústavný sudca Trimaj: Pri obštrukciách môže Kiska podať žalobu pre nečinnosť Danka

Všetko nasvedčuje tomu, že pri voľbe sudcov sa bude kalkulovať, hovorí.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop