Korzár logo Korzár Košice
Utorok, 15. október, 2019 | Meniny má Terézia
Nájdete nás na webe
INZERCIA

Camelot rozvoniava chrumkavou kačkou, nektárom z Orechovej i kráľovskou Plzňou

Reštauráciu vyhľadávajú gurmáni.

Ako na hrade. V reštaurácii Camelot.Ako na hrade. V reštaurácii Camelot.(Zdroj: archív)

KOŠICE. Reštauráciu Camelot, vyhľadávanú náročnými gurmánmi z Košíc i zahraničia, poctivo pripravené kačacie hody preslávili od jej otvorenia.

Aj teraz láka fajnšmekrov na špeciálne menu, pri ktorom sa slinky zbiehajú už pri čítaní. A ako to rozvoniavalo pri fotení? Príďte ochutnať a budete si prsty olizovať...

Manažér reštaurácie Igor Gupko má o dobrom jedle jasnú predstavu - poctivo pripravené jedlá z regionálnych produktov od overených dodávateľov.

"Vyberáme si z regionálnych fariem, zaujíma nás pôvod každého produktu, z ktorého sú naše jedlá pripravené. Aj preto si nás zákazníci chvália a chválami nešetrí ani odborná kritika, či internetové ratingy. Tohtoročné menu sme pripravili tak, aby sme skĺbili tradičné s originálnymi prílohami. Kuchár sa s chuťami vyhral tak, aby to skrátka opäť bolo nebíčko v papuľke," pozýva milovníkov dobrého jedla a pitia Igor Gupko.

Článok pokračuje pod video reklamou

V bohatej vinotéke aj Dunaj - čarovný nektár

Ak máte chuť na dobré vínko, môžete si vyberať z bohatej vinotéky.

"Ku kačacím hodom by som odporúčal niečo špeciálne. Sme možno jedinou reštauráciou v Košiciach, ktorá má v ponuke ojedinelé červené vínko z Orechovej - Dunaj - bobuľový zber. Je to unikátne vínko a k pečenej kačici sa výborne hodí. Nektár, ktorý si vás podmaní," dopĺňa manažér reštaurácie Camelot Igor Gupka.

Plzeň čapuje majster výčapník

V Camelote ku kačke čapujú aj originálnu tankovú nepasterizovanú Plzeň a výčapník Števo Drozd len nedávno vyhral súťaž v čapovaní Pilsner Urquell Master Bartender.

"Pivo chutí najlepšie čerstvé, s prirodzenou rezkosťou a perfektne načapované. Pena musí byť krémovitej konzistencie, bez bubliniek, nesmie sa rozpadávať. Nepasterizovaný Prazdroj je taký chutný, že pivár nevie odolať ďalšiemu poháru, má priam nákazlivú chuť."

Sám majiteľ Peter Škripko ide svojim pivným barmanom za príklad.

Veď pred niekoľkými rokmi vyhral celoslovenskú súťaž Pilsner Urquell Master bantender a na svete skončil tretí.

Teraz odovzdáva vedomosti o pive a jeho správnom čapovaní svojim barmanom, ktorí tiež vyhrávajú ceny.

Kráľovská Plzeň s noblesou

„Pivo musí byť správne načapované, mať správnu teplotu a samozrejmosťou musí byť čistota – čisté poháre a pravidelné čistenie pivných trubiek. Pena musí pohár tzv. krúžkovať a mať teplotu okolo 6 až 8 stupňov. Výčapník, ktorý podá hosťovi zle načapované pivo nie je dobrým výčapníkom,“ hovorí pivný barman Števo Drozd.

Nielen originál Plzničkou z tanku je Camelot bájny.

Priaznivcov si získal aj skvelou kuchyňou a priestormi, ktoré sú v každej časti originálne inak.

Predná časť je úžasná pre staropražskú atmosféru českej hospody, zadná časť je útulnou kaviarňou na dlhé debaty, letná terasa je úžasné miesto na veselú vravu priateľov, ktorí sa zišli po práci a v podzemí nájdete príjemné priestory, ktoré vás vtiahnu do histórie a sú ideálne na rokovania a gurmánske hody.

Akoby ste navštívili vždy iný podnik a vybrať si svoj trak môžete podľa nálady. Skrátka, Camelot nenudí.

Podzemie očarí atmosférou ako na hrade

Inšpiráciou bol legendami opradený hrad Camelot, pretože podzemné priestory s „hradnou“ atmosférou vás prenesú zopár storočí do minulosti, keď bolo na všetko viac času a pokrmy voňali a chutili ináč.

Kuchyňa je vystavaná na klasických českých a slovenských jedlách, avšak majiteľov rukopis a záľubu v histórii je vidieť aj na názvoch, aj na ingredienciách a variáciách jednotlivých špecialít.

„Camelot patrí od svojho otvorenia k tomu najlepšiemu, čo doma máme. Svedčí o tom množstvo pochvál, vysoké internetové ratingy, veľa štamgastov, ale aj prestížne ocenenia, ktoré sme získali. Zakladáme si na poctivo pripravených jedlách a na regionálnych produktoch. Do ponuky postupne zaraďujeme stále viac a viac kvalitných produktov regionálnych fariem. Zaujíma nás pôvod každého produktu, z ktorého sú naše jedlá pripravené,“ hovorí Peter Škripko.

Potrpia si na kvalitu surovín

„Naša kapustnica je od starej matere, lebo vieme, že základom je poctivá domáca kapusta, ktorú si nakladáme sami. Potrpíme si aj na kvalitnú domácu klobásku, či už v kapustnici alebo náš hit – malá klobáska z mangalice – voľne chovanej ošípanej z domácej farmy v Hatinách. Odtiaľ pochádza aj naša tlačenka a masť z mangalice, na ktorej pripravujeme napríklad aj strapačky s kapustou.“

V Camelote sú hrdí na to, že domáce je ozaj domáce. „Už ste niekedy jedli halušky pripravené z pravej bryndze z nepasterizovaného ovčieho mlieka? Skúste tie naše.“

A čo považujú v Camelote za najsilnejšie zbrane? Tak napríklad pod názvom Bohémsky bratr Sira Kaya sa skrývajú grilované medailóniky z hovädzej sviečkovice a bravčovej panenky, doplnené omáčkou a la „Svíčková na smetaně“, dekorované sladkou brusnicou, podávané s variáciou zemiakových a karlovarských domácich knedlí.

Ak si objednáte Sprisahanie Sira Gerainta, dostanete teľací rezeň vyprážaný na masle podávaný so židovským zemiakovým šalátom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vysokoškoláci zarobia už o 587 eur viac ako stredoškoláci
  2. Týmto trikom sa dajú v aute umiestniť tri autosedačky
  3. Tieto signály prezradia nesprávne zateplenie strechy
  4. Podnikateľský úver, s ktorým ušetríte
  5. Nový Ružinov: Skutočný rozvoj ešte len príde
  6. Emília Jányová Lopušníková: Nebojte sa, updatujte sa!
  7. Čo na aute vymyslela žena a čo výrobca telefónov?
  8. Aj s SUV môžete jazdiť ekologicky a ekonomicky
  9. 5 rád Ľudmily Kolesárovej, ako napísať projekt a získať grant
  10. Lidl je odteraz všade! Vitajte v Lidl e-shope
  1. Zľavnené študentské lístky na dopravu s ISIC už aj cez mobil
  2. Lidl je odteraz všade! Vitajte v Lidl e-shope
  3. Kto vyhrá súboj medzi prírodnými a syntetickými diamantmi?
  4. Otvorenie nového sídla DELTA sprevádzala virtuálna realita
  5. Podnikateľský úver, s ktorým ušetríte
  6. Limitovaná ponuka: balík SME.sk + DIGI GO so zľavou až 52 %
  7. Výskumný park v Rakúsku zistil, ako sa býva najzdravšie
  8. Nestarnú, ale dozrievajú
  9. Nový Ružinov: Skutočný rozvoj ešte len príde
  10. Emília Jányová Lopušníková: Nebojte sa, updatujte sa!
  1. Čo všetko dnes majú deti v mobiloch? Boli by ste prekvapení 13 594
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 12 900
  3. Čo na aute vymyslela žena a čo výrobca telefónov? 12 227
  4. Luxusný hybrid za 22 900 eur. Nadpriemerný už v základnej výbave 11 745
  5. Vysokoškoláci zarobia už o 587 eur viac ako stredoškoláci 10 000
  6. Týmto trikom sa dajú v aute umiestniť tri autosedačky 9 689
  7. Vyrába koláče pre celiatikov. Najobľúbenejšie zákusky prekvapia 9 043
  8. 5 rád Ľudmily Kolesárovej, ako napísať projekt a získať grant 8 696
  9. Lidl je odteraz všade! Vitajte v Lidl e-shope 7 866
  10. Na hrúbke záleží. Aj dva centimetre rozhodujú 7 074

Téma: Reštaurácie, kaviarne, pivárne, hotely a penzióny na východe


Neprehliadnite tiež

Vlaňajšia módna prehliadka v Humennom.

Košičania čakajú na papierové parkovacie karty zbytočne. Nebudú

Magistrát ubezpečili, že kto za kartu zaplatil, hoci ju fyzicky nemá, pokutu nedostane.

Na Čiernomorskej ulici v Košiciach muž vyskočil z okna

Jeho telo bolo nájdené bez známok života.

Ilustračné foto.
Nemocnica Šaca.

Hlavné správy zo Sme.sk

Šteňo skončí ako prednosta neurochirurgie

Šteňa sa rozhodla odvolať šéfka Univerzitnej nemocnice Bratislava.

Prednosta Neurochirurgickej kliniky Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramároch Andrej Šteňo.

Dobré ráno naživo: Oslavujeme dva roky podcastov SME (video)

Živé nahrávanie špeciálnej epizódy podcastu.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

V Smere sa vedia aj odznámiť

Sledujeme ďalší príklad krízovej komunikácie Smeru.

Peter Tkačenko
Hlavná stanica v Bratislave.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop