KOŠICE. Po pracovnom programe sa premiéri ako aj ministri českej a slovenskej vlády v Košiciach naobedovali v blízkej kaviarni Slávia.

Tamojší šéfkuchár pre nich pripravil ako polievku bryndzový demikát.
Vyznávačom rybích pochúťok ulahodil filetom zo zubáča s karfiolovým pyré a pestom z ančovičiek.
Podávali sa aj konfitované bravčové líčka so zemiakovým pyré a chrenom, ku ktorým išla holandská omáčka.
Ku káve dobre padol aj domáci krémeš.
Hosťom boli k dispozícii aj rôzne nealko nápoje či výber zo slovenských vín.
Raši: Ako od manželky
„Musím pochváliť každého, kto sa podieľal na príprave slávnostného obedového menu pre obe naše delegácie. Celý obed bol výborný, mne najviac chutil demikát a bravčové líčko. Chuťou a kvalitou sa to približovalo k obedu, ako keď ho varí moja manželka,“ usmieval sa vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD).
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári