KOŠICE. Majitelia košických reštaurácií hovoria, že niektoré už skončili a časť zrejme skončí po kríze.
Reštaurácie, ktoré mali už v minulosti donáškovú službu, pokračujú ďalej so sprísnenými hygienickými požiadavkami. Časť podnikov otvorila osobný odber a tiež donášku.
Majitelia sa však zhodujú v tom, že kríza zlikviduje mnohé z prevádzok.
Ku gastru sa nevrátia
Službám v gastronómii mnohí z nich zasvätili celý život.
„Boli sme si vedomí podnikateľského rizika, ktoré znášame dennodenne, mali sme vytvorené rezervy, ale nikto z nás nečakal takúto obrovskú celospoločenskú krízu, na ktorú sa pripraviť nedalo. Žiaľ, ani opatrenia súčasnej vlády neboli dostatočné na to, aby to všetky reštaurácie prežili a aby sa vyhli ukončovaniu pracovných pomerov so zamestnancami,“ hovorí predseda komory reštaurácií Peter Škripko, ktorý prevádzkuje dva známe podniky v centre Košíc.
Vláde poslali návrh opatrení, ktoré by mali udržať aspoň časť zamestnancov.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári