KOŠICE. Ku košickému starému pľacu odjakživa patrí aj dobré jedlo. A platilo to aj poslednú júnovú sobotu.
V rámci Staromestského kultúrneho leta, ktoré pripravila mestská časť Košice-Staré Mesto, sa tam uskutočnil gastronomický festival plný vôní a chutí.
V duchu hesla „Ochutnajte starý pľac“ sa na Dominikánskom námestí poslednú júnovú sobotu k hrncom, nožom a panviciam postavila špička slovenských šéfkuchárov. Ukázali svoje kuchárske umenie a vo varení si aj priamo na mieste zasúťažili.
„Našou ideou bolo priblížiť návštevníkom možnosti, ktoré tzv. starý pľac v Košiciach ponúka, v podobe chutí a vôní ovocia i zeleniny či domácich potravín od lokálnych producentov,“ uviedol prezident združenia Aregala Slovensko – kuchári bez hraníc, Košičan Marek Mruz, ktorý stojí za touto iniciatívou.
Diváci okrem samotného varenia zo surovín získaných priamo na trhu mohli vidieť a ochutnať aj trochu exotiky, keďže súčasťou podujatia bol aj špeciálny rybací trh, na ktorom nechýbali aj dary mora.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári