Korzár logo Korzár Košice

Dominikánske trhovisko ponúklo gastronomické zážitky. Nechýbala ani chobotnica

Vône šteklili nosy aj chuťové poháriky.

Varilo sa z lokálnych aj exotických surovín. (Zdroj: MČ Košice-Staré Mesto)

KOŠICE. Ku košickému starému pľacu odjakživa patrí aj dobré jedlo. A platilo to aj poslednú júnovú sobotu.

V rámci Staromestského kultúrneho leta, ktoré pripravila mestská časť Košice-Staré Mesto, sa tam uskutočnil gastronomický festival plný vôní a chutí.

V duchu hesla „Ochutnajte starý pľac“ sa na Dominikánskom námestí poslednú júnovú sobotu k hrncom, nožom a panviciam postavila špička slovenských šéfkuchárov. Ukázali svoje kuchárske umenie a vo varení si aj priamo na mieste zasúťažili.

„Našou ideou bolo priblížiť návštevníkom možnosti, ktoré tzv. starý pľac v Košiciach ponúka, v podobe chutí a vôní ovocia i zeleniny či domácich potravín od lokálnych producentov,“ uviedol prezident združenia Aregala Slovensko – kuchári bez hraníc, Košičan Marek Mruz, ktorý stojí za touto iniciatívou.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Diváci okrem samotného varenia zo surovín získaných priamo na trhu mohli vidieť a ochutnať aj trochu exotiky, keďže súčasťou podujatia bol aj špeciálny rybací trh, na ktorom nechýbali aj dary mora.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu