Korzár logo Korzár Košice

Po materskej ho vyhodili z IT korporátu. Košičanom radí, kde sa dá dobre najesť

Čo je hitom v Prahe, k nám príde o dva roky.

Dragan Stojakovič, známy ako Food Tips Košice.Dragan Stojakovič, známy ako Food Tips Košice. (Zdroj: Korzár/Judita Čermáková)

Z jeho príspevkov cítite, že miluje dobré jedlo. Začal si ho fotiť s príchodom smartfónov, najprv len pre kamarátov. Na sociálnych sieťach odporúča, v ktorej reštaurácii majú gurmánsku vychytávku alebo kde obedové menu neurazí.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keď ho vlani prepustili z korporátu, po desiatich rokoch si zo svojho hobby spravil prácu. Na instagrame ho sleduje 22-tisíc ľudí. Tvrdí však, že nikdy neodporučí nič, s čím nie je absolútne stotožnený.

DRAGAN STOJAKOVIČ, ktorého verejnosť pozná skôr ako Food Tips Košice vysvetľuje, že old school burgrárne prežijú všetkých a že síce máme veľa pizzerií, ale len pár dobrých.

SkryťVypnúť reklamu

V novoročnom poste ste opísali, ako ste prežili vlaňajší lockdownový rok. V januári ste nastúpili na materskú dovolenku a potom ste sa dozvedeli, že dostávate výpoveď. Brali ste to ako ranu alebo ako výzvu?

- Určite skôr ako výzvu. Neradím sa medzi ľudí, ktorí by nejako stresovali nad takými situáciami, takže som sa na to skôr pozeral tým pohľadom, že je asi čas skúsiť niečo nové. Možno si ísť za niečím svojím, o čom som už dávno uvažoval. Bol to bod, keď som si povedal - keď už nie teraz, tak kedy inokedy?

Ako dlho ste pôsobili v IT sektore?

- Niečo vyše desať rokov. Začal som ako 24-ročný, teda nebol to nejaký môj cieľ pracovať v IT biznise, nejako sa to samo vyvŕbilo.

Kedy ste vlastne začali s hodnoteniami ponuky jedál v meste?

- Ak si dobre pamätám, bol to rok 2013, to znamená, že v marci to bude deväť rokov. Začalo sa to spontánne, bez väčšieho plánu. Bolo to z pasie, vždy som rád chodil po reštauráciách, to sme mali odmalička ešte s otcom.

SkryťVypnúť reklamu

Mali ste aj nejaký iniciačný moment, že ste boli na nejakom fakt dobrom obede?

- Celé sa to začalo tak, že keď prišla éra smartfónov, ktoré mali zabudované foťáky, veľmi často som si fotil všetko, aj jedlo. Postupom času som na osobný facebookový profil dával tipy s jedlami, tam zájdite, tu je dobrá kačka a podobne. A spúšťač celého bol moment, keď mi raz jeden kamarát pod fotku napísal: "No ale Dragan, mňa nezaujíma, čo si mal každý deň na obed, prosím ťa, už s tým prestaň." Bol to prvý negatívny feedback a zamyslel som sa, že to nemusí zaujímať každého. To bol moment, keď som si povedal, že všetky príspevky spojené s jedlom budem dávať radšej na stránku. Pôvodne som si myslel, že to robím len pre kamošov, ktorých to zaujíma. Nepredpokladal som, že raz to začne sledovať aj niekto cudzí.

SkryťVypnúť reklamu

Boli ste prekvapený, že časom to malo úspech?

- Zo začiatku to boli kamoši a postupne sa začali naberať ďalší. Keď tam bolo 500 ľudí, tak som si hovoril, že čo tu oni vlastne chcú, ale potešil som sa. Bola to motivácia ďalej pokračovať. A postupom času sa to nabaľovalo.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným Korzar.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C8P64 na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  2. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  3. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  4. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  5. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  6. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 171
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 521
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 284
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 474
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 481
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 199
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 651
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 509
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu