KOŠICE. Niektorých majiteľov košických reštaurácií sme v ich podnikoch nezastihli. Rozvážali donášky namiesto poslíčkov.
Časy, keď vlastník prevádzky len dohliadal na svojich ľudí, sú zrejme za nami.
Zdražovanie v posledných mesiacoch donútilo majiteľov prehodnotiť každého zamestnanca a vypomáhať všade, kde sa dá.
„Varím, pečiem, obsluhujem, keď treba. Nie aby som ušetril, ale aby som si vôbec dovolil prevádzkovať reštauráciu,“ hovorí Patrik Sajko, majiteľ pizzerie Passage.
Z 12 oslovených košických gastro prevádzok to takto funguje v desiatich.
Mnohé upravili prevádzkové hodiny len na najsilnejšie časy, dopoludnia je v centre pomerne pusto. Mnohé pivárne a kaviarne zas otvárajú až podvečer, po bežnom pracovnom čase. Iné zatvorili úplne.

Drahší alkohol
Zdražovanie energií a potravín sa premietlo aj do vyšších predajných cien v prevádzkach.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári