V prvej časti absolvovali test o mlieku. V chemickom laboratóriu preukazovali svoje praktické zručnosti pri stanovení mernej hmotnosti, kyslosti a N-testom dokazovali prítomnosť produktov zápalu vemena v mlieku. V degustačných skúškach ochutnávali a vizuálne posudzovali päť druhov mliečnych výrobkov. Praktické úlohy, prípravu pomôcok na dojenie, prípravu stojiska, kontrolu zdravotného stavu a hygieny a tvaru vemena, ako aj vlastné dojenie, všetci súťažiaci zvládli veľmi dobre.
Na prvých dvoch miestach skončili študenti agropodnikania zo Strednej odbornej školy Kežmarok Jaroslav Kalafut a Marek Hrebeňár. Ďalšie dve miesta obsadili žiaci SOU Kežmarok Patrik Zavacký a Ján Kovalčík.
(ang)
Autor: jg
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári