širokú verejnosť a najmä rybárov. Otvoria ju o deviatej hodine a potrvá do 8. marca. Navštíviť ju možno do osemnástej hodiny, v sobotu do šestnástej.
Nebude to len prezentácia najnovších výrobkov a rybárskych potrieb, ale dnes svoju zručnosť a kuchárske umenie v príprave rybacích špecialít predvedú víťazi rôznych súťaží. Nebudú to profesionálni kuchári, ale vášniví rybári, ktorí sa budú snažiť zaujať odbornú porotu varením halászlé a opekaním rýb. Medzinárodná súťaž sa uskutoční doslova na ulici, kde budú môcť návštevníci sledovať postup a získať zaujímavé recepty. Ryba sa vraj dá pripraviť na 246 spôsobov a zdôrazňovať netreba, že je to jedlo zdravé, preto by nemalo chýbať v žiadnom jedálničku. Na zajtra sú pripravené aj odborné prednášky o nových technikách, love rýb na plávanú a prívlačou, ale záujemcovia sa dozvedia aj o rybárčení v Nórsku.
"V Košiciach je registrovaných približne 5-tisíc rybárov, ktorí prepadli tejto vášni. Na nultom ročníku sa bude prezentovať 20 vystavovateľov na ploche 1 100 štvorcových metrov. Budú ponúkať široký sortiment rybárskych potrieb od udíc, návnad, nástrah na rôzne druhy rýb po obuv, oblečenie a kempingovú výbavu. Na výstave predstavia aj projekt Kam na ryby. Je to register zaujímavých revírov v Európe, pri ktorých si cez internet možno objednať a rezervovať pobyt pri vode," prezradil riaditeľ výstavy Ing. Peter Kubovčák.
Autor: pod
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári