Parádnym úlovkom svojho priateľa sa nám včera pochválila Košičanka Antónia Slemenská. Pred obchodným domom Erika na Terase našiel kopu nádherných
Redakcia SME
Písmo:A-|A+ Diskusia nie je otvorená
húb.
KOŠICE. Egon Vrábeľ chodí na huby rád, ale vraj vôbec nečakal, že v tomto ročnom období objaví celý trs hlivy lievikovitej.
"Neveril som vlastným očiam," povedal nám pán Egon. "Kde presne boli, vám nepoviem, lebo sa tam dnes či zajtra vyberiem opäť. Sú tam totiž ešte aj ďalšie huby. Časť z nich vysuším a z ďalších spravím falošnú držkovú polievku."
Podľa E. Vrábľa je tento pokrm veľmi chutný a varenie netrvá dlho. Ako na to? Primerané množstvo cibule osmažíme do sklovita, takisto aj na rezance pokrájané huby. Ako tvrdí úspešný hubár, najlepšie na bavčovej masti. Osmažené huby sa pridajú k cibuľke, k tomu sa dá štipka mletej sladkej i štipľavej papriky. Do toho idú na kocky pokrájané dva či tri zemiaky a zaleje sa vodou. Podľa chuti vsypeme štipku mletého čierneho korenia, rasce a varíme. Keď sú zemiaky uvarené, vmieša sa do polievky slabá zápražka a ešte chvíľu povaríme.