v Košiciach. Ako uviedol Štefan Bačo z občianskeho združenia Bačovská škola, nejde o jarmok v pravom slova zmysle, skôr o prezentáciu a popularizáciu bioproduktov, vrátane
ochutnávky, ako aj možnosť dialógu medzi biofarmármi a verejnosťou. Súčasťou biojarmoku boli aj stánky ľudových remeselníkov využívajúcich na svoju tvorbu prírodné materiály.
"Našou snahou je v prvom rade zoznámiť širokú verejnosť s bioprudktmi ako takými, pretože v tomto smere je podľa môjho názoru na východe Slovenska nedostatočná osveta," hovorí Štefan Bačo.
Bačovská škola v spolupráci s košickou potravinárskou strednou školou pripravila a ponúkala na ochutnanie chlebík zo špaldovej múky, ktorý sa pripravuje bez použitia droždia. Pestrú paletu syrárskych produktov ponúkal stánok firmy Syrex zo Zázrivej počnúc klasickým ovčím syrom a žinčicou, široké spektrum výrobkov z prírodných materiálov ponúkali remeselníci.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári