Korzár logo Korzár Košice
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Tip na recept

od muzikanta, člena kapely No Name, Romana Timka Špenátový "blivajz" spláchol do záchodu Roman Timko, člen košickej kapely No Name, sa ku

od muzikanta, člena kapely No Name, Romana Timka

Špenátový "blivajz" spláchol do záchodu

Roman Timko, člen košickej kapely No Name, sa ku kuchynskému sporáku dostane v poslednej dobe čoraz častejšie. "Keďže máme doma dcérku Veroniku, manželka má čo robiť okolo nej. Preto rád pomôžem s varením. Špeciality, ktoré moja polovička pripravuje výborné, nechávam na ňu, ja sa skôr púšťam do takých obyčajných jedál ako je rizoto, hovädzí guláš, cestoviny, lasagne a podobne."

Variť začal už počas strednej školy. Ako najstarší zo súrodencov Timkovcov neraz dostal za úlohu nakŕmiť troch hladných bratov. "Keď boli naši v práci a nemal kto navariť, tak som varil ja. Veľmi sme všetci mali radi špagety s paradajkovým pretlakom, ktoré naša mama robila perfektné. Odkukal som to od nej." Spočiatku mu však nešlo úplne všetko od ruky. "Dodnes si myslím, že pripraviť špenát, je dosť zložité. Ja som raz takto bratom chcel špenát navariť, no nejako sa mi nepodaril a vznikol z toho horký ´blivajz´, ktorý sa nedal jesť. Potichúčky a potajomky, aby o mojom nezdare nik nevedel, som ho spláchol do záchodu," dodal Roman so smiechom.

Skryť Vypnúť reklamu

Lasagne

Potrebujeme: 150g strúhaného parmezánu, balík cestovín lasagne, bešamelová omáčka, 40 g masla, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 0,35 l mlieka, 500g mletého bravčového mäsa, 450g konzervovaných sekaných paradajok, polievková lyžica cukru, cibuľa posekaná na drobno, strúčik posekaného cesnaku, 5 polievkových lyžíc olivovového oleja, 3 polievkové lyžice petržlenovej vňate, 3 polievkové lyžice oregana, mleté čierne korenie, soľ. Postup: Pripravíme si mäsovú omáčku. Cibuľu a cesnak opražíme na oleji do sklovita, pridáme mleté mäso. Keď sa sfarbí, pridáme paradajky, soľ, petržlen a oregano a dusíme asi 20 minút na miernom ohni, kým všetko nezhustne. Pripravíme si bešamel. Rozpustíme maslo, pridáme múku za stáleho miešania, opražíme a pridáme mlieko, neprestávame však miešať. Privedieme k varu a odstavíme z ohňa. Podlhovastú misu vymastíme maslom a položíme vrstvu cestovín na dno. Preložíme vrstvou mäsovej omáčky a menšou vrstvou bešamelu, posypeme syrom. Tak postupujeme až po vrch formy. Končíme omáčkou a vrch posypeme poriadne syrom. Vložíme do rúry a pečieme na 180 stupňoch 30 minút.

Skryť Vypnúť reklamu

Dobrú chuť!

kid

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  2. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  4. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  5. Vitajte v postapokalyptickom svete
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  10. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  1. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  2. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  3. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  4. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  5. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  6. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  7. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. Úprava osobného motorového vozidla
  10. Important information for Brazilians living in Slovakia
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 511
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 15 952
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 403
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 995
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 831
  6. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 10 929
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 200
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje 9 717
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 583
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 492
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Testovanie poslancov.
Mimoriadne Dobré ráno

Mimoriadny podcast: Môžem ísť od soboty na prechádzku?

Ako sa sprísňujú na Slovensku pravidlá.

Ilustračné foto

V noci do reštaurácie, navyše bez rúška. Babiš žiada, aby Prymula odstúpil

Babiš sľúbil, že ak Prymula nepodá rezignáciu sám, z funkcie ho odvolá.

Nový český minister zdravotníctva Roman Prymula.
Premiér Igor Matovič.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop