Korzár logo Korzár Košice
Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Tip na recept od Juraja Šoltésa, víťaza televíznej šou Bailando

Ako prvú ukuchtil nejedlú praženicu"Varím rád, najradšej keď čakám návštevu. Dámsku. Kamarátom stačí pizza z donášky," smeje sa Juraj Šoltés, ktorý

Ako prvú ukuchtil nejedlú praženicu

"Varím rád, najradšej keď čakám návštevu. Dámsku. Kamarátom stačí pizza z donášky," smeje sa Juraj Šoltés, ktorý sa preslávil ako víťaz televíznej šou Bailando. Prekvapenia v podobe vlastnoručne ukuchteného pokrmu pre dámske návštevy sú vlastne aj dôvodom, kvôli ktorému sa Juraj naučil variť. Potešiť mamu jedlom, keď sa vráti domov z práce, mu napadlo, keď mal 17 rokov. Zobral si kuchársku knihu a rozhodol sa pre "gombólce" plnené slivkami. "Boli jedlé a aj chutné, len trošku zlepené. Nevyzerali dvakrát najlepšie, no rodičia z nich mali veľkú radosť."

Skryť Vypnúť reklamu

Úplne prvým kuchárskym pokusom však bola praženica. Juraj mal vtedy 10 rokov, strašný hlad a rodičia neboli doma. Uvariť praženicu mu nepripadalo zložité, veď toľkokrát videl, ako ju varí mama... "Varil som ju však bez tuku. Stuhla mi a prihorela, nedala sa vôbec zjesť. Po tejto skúsenosti som si dal pauzu a o päť rokov som si už varil torteliny či špagety s omáčkami. To som zvládol, pretože to stačilo len hodiť do vody."

Najradšej varí netradičné špeciality z kuchárskych knižiek. Baví ho aj experimentovať. "Vyberiem si recept a dopĺňam alebo zamieňam ingredencie. Ale keďže nemám dosť skúseností, najprv sa poradím s mamou, ktorá je skvelá kuchárka." Juraj kuchtí zásadne vtedy, keď je doma sám. Nechce totiž, aby sa mu do "remesla" miešala mama. Má rád poriadok, preto si k jedlu sadne len vtedy, ak je kuchynský pult uprataný. A má čo robiť, lebo: "Ak varím je, tak to trvá tri hodiny a všade je múka, olej. Keď varí mama, tak má obed hotový za hodinu a stihne urobiť aj poriadok."

Skryť Vypnúť reklamu

Ruská zmrzlina

Potrebujeme: 4 vajcia, 4 kopcovité alebo zarovnané PL práškového cukru (podľa chuti), vanilkový cukor, smotana na šľahanie, 2 tortové oplátky. Postup: Žĺtky vymiešame s cukrom do penista. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame do žĺtkov. Do zmesi potom jemne primiešame vyšľahanú smotanu. (Miešať treba naozaj zľahka, aby zmes obsahovala čo najviac vzduchu.) Na dno formy položíme jednu tortovú oplátku, vylejeme zmrzlinovú zmes, prikryjeme druhou a necháme tuhnúť v mrazničke minimálne štyri hodiny. Hotovú zmrzlinu pokrájame na kocky.

Dobrú chuť!

boa

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vitajte v postapokalyptickom svete
  2. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  7. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  9. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  10. Zelená Bratislava
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 17 431
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 14 795
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 046
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 023
  5. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 893
  6. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 11 253
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 476
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 727
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 623
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 586
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Hrozby zabrali, ľudia prišli. Oravčania stáli v radoch už pred testovaním

Tri a pol percentu doteraz testovaných odhalili nákazu.

Čakanie na testovanie na Orave.
Hornádska ulica v Krompachoch v piatok 10. apríla.

Život na Slovensku sa opäť obmedzuje, začína sa miernejší lockdown (prehľad)

Zákaz vychádzania sa netýka cesty do práce, na Orave a v Bardejove treba i test.

Ilustračné foto.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop