Vajíčka zoškrabával zo stropu
Košický spevák Paľo Petrík zvykne variť len príležitostne. "Ale niekedy ma to pochytí a robím všelijaké experimentálne jedlá, čo potom aj tak vyzerá. Nekončí to v žalúdku, ale v koši," prezradil s úsmevom. "To ale neznamená, že neviem variť. Len rád experimentujem v jedle a to má samozrejme aj svoje následky...
Čo sa týka varenia, najviac sa naučil od svojej mamy. "Veľa varil aj otec, on rád zapekal a varil pikantné, čo mi po ňom asi ostalo. Od mamy som odpozoroval rôzne grify a finty, ale určite sa ešte mám veľa čo učiť. Dôležité je, že varenie mám rád a že sa mi občas aj niečo podarí. Najrašej varím cestoviny na všetky možné spôsoby. Ľahko sa pripravujú, nie je v tom žiadna veľká veda a dajú sa robiť na milión spôsobov, takže dokážu prekvapiť stále nejakou novou chuťou, omáčkou, prísadou. No a veľmi rád tiež robím praženicu, lebo je to prvé jedlo, ktoré som sa naučil a bol som vtedy na seba veľmi hrdý. Hehe."
Keďže sa nebojí experimentovania, púšťa sa do prípravy rôznych jedál. "Čo sa týka pečenia, prvý a posledný krát som piekol v jednej reality show, kedy som za úlohu dostal upiecť koláč. Chutil dobre, no nemal formu, takze ostal v pekáči a potajomky som ho potom zjedol..."
Kto nič nerobí, nič nepokazí. Ale kto varí, tomu sa občas pritrafí aj kuchynská nehoda... "Raz som si robil vajíčka, už si nepamätám či som ich chcel na tvrdo alebo na mäkko. To je však aj tak jedno, lebo dopadli úplne inak. Mal som totiž dôležitý telefonát, ktorý bol dlhší a pozabudol som na vajíčka na sporáku. Zrazu som začul strašnú ranu z kuchyne. Vajíčka skončili na strope. Voda totiž vyvrela, vajíčka tú horúcavu nevydržali... Ešte týždeň po tom som ich zoškrabával zo stien," dodal so smiechom.
Kuracie mäsko s cestovinami
Potrebujeme: kuracie mäso, soľ, korenie, červená paprika, olej, cestoviny, múka, voda, kečup, feferónový krém. Postup: Kuracie mäso nakrájame na kocky a opražíme na oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku. Rozmiešame hladkú múku s vodou a vlejeme do pripravovaného mäsa. Varíme, kým nám zmes nestuhne. Nakoniec pridáme podľa chuti kečup a feferónový krém. Podávame s cestovinami. Dobrú chuť!
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári