Korzár logo Korzár Košice

Tip na recept od bývalej basketbalistky Marty Čintalovej - Lukáčovej

"Mamka bola vynikajúca kuchárka," spomína bývalá basketbalová reprezentantka Marta Čintalová - Lukáčová. "Vždy, keď som v sobotu či nedeľu po zápase

vstávala trochu neskôr a prišla som do kuchyne, už to tam rozvoniavalo. Mala som záujem, aby ma naučila variť a piecť a chcela som, aby mi ukázala nejaké recepty. No k sporáku ma nepustila. Vraj, choď sa učiť alebo športovať, ešte sa navaríš a napečieš dosť. A mala pravdu." Čo bolo M. Čintalovej v časoch aktívnej basketbalovej kariéry odopreté, môže si dnes užívať dosýta. Doslova, veď nasýtiť troch hladných chlapov (dvoch synov a manžela) si žiada poriadnu dávku kuchárskeho kumštu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"Mamka varí dobre ale málo," tvrdí starší Maťo.

SkryťVypnúť reklamu

"Veru, voľakedy to stačilo, teraz musím variť vo veľkom," vraví Marta, že by pokojne zvládla aj vojenský regiment. "Musí byť kvantita, ale aj kvalita. Som zástancom teplej kuchyne. Základom je mäso, ale snažím sa to regulovať. Keď sa mi zdá, že je ho už priveľa, urobím palacinky s tvarohom, cestoviny so syrovou omáčkou, alebo čosi zeleninové. Polievky či prívarky, to je moje. Sama mám rada delenú stravu." A najmä osvedčené recepty zo slovenskej kuchyne. Sem-tam však čosi pochytí aj z televízie. "Najmä od ´kuchára bez čapice Jamieho´, pozriem si aj reláciu ´Varí vám to?´, ale rada mám aj toho malého chlapíka na Prime."

Ešte sa vraj nestalo, aby niektorý zo synov nad tým, čo mama navarila, potom ohrnul nos. "Ale klamala by som, keď poviem, že sa mi vždy všetko podarí. Občas mám problémy s tarhoňou, alebo ryžou. Uvariť ju tak kvalitne, aby sa nelepila, ale pekne oddeľovala... Musím sa priznať, že niekedy je ako betón."

SkryťVypnúť reklamu

Prsia spod koša

Suroviny: kuracie prsia, syr Hermelín, šunku, strúhanku, vajcia a múku na trojobal, olej, americké zemiaky a zelené olivy. Príprava: kuracie prsia riadne rozklepeme, každý kúsok naplníme plátkom syra a šunky, zrolujeme, upevníme špáradlami, obalíme v trojobale a vypražíme. Podávame s hranolkami a zelenými olivami.

Dobrú chuť!

mat

Autor: Tarhoňa je niekedy ako betón

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 103 462
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 809
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 620
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 785
  5. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 6 437
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 435
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 4 729
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 528
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu