Korzár logo Korzár Košice

Tip na recept od ľahkoatletického šprintéra Jána Gajdoša

V Kolíne hasil mrazené "cordon bleu"Slovenský ľahkoatletický reprezentant Ján Gajdoš objavil v sebe kuchárske vlohy na prahu dospelosti. Musel sa

V Kolíne hasil mrazené "cordon bleu"

Slovenský ľahkoatletický reprezentant Ján Gajdoš objavil v sebe kuchárske vlohy na prahu dospelosti. Musel sa naučiť sa variť, keďže v osemnástich bol na zahraničnom angažmá odkázaný sám na seba. "Považujem sa za dobrého kuchára. Snažím sa robiť trochu neobvyklé veci, so zaujímavou chuťou. Voľakedy som sledoval v televízii ´kuchára v čapici´, moja babka je vynikajúca kuchárka a priateľka tiež. Takže som sa mal od koho učiť."

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale nie vždy to vypálilo tak, ako si nádejný majster varešky predstavoval. "Raz som si v Kolíne kúpil polotovar ´cordon blue´, že si ho vypražím. Mama mi poradila, na koľko mám zohriať olej, a asi ako dlho ho mám na ňom smažiť. Vybral som ho z mrazničky a taký nerozmrazený som ho šupol na olej. Tridsaťcentimetrový plameň som, našťastie, uhasil handrou, ktorú som mal po ruke. Potom som pokračoval vo vyprážaní, ale stále sa mi to zdalo nejaké tvrdé. Keď to konečne vyzeralo fajn, vybral som cordon bleu na tanier, pridal k nemu zemiaky a s chuťou som ho rozkrojil... No vo vnútri bolo úplne surové, stále krvavé mäso. Tak som to všetko presunul do koša a šiel sa najesť do mesta," spomína si atlét, milujúci zeleninové šaláty, hovädzie stejky a k nim suché červené vínko, na kuchárske začiatky. "Bez tých stejkov a vínka by určite neboli také výkony..."

SkryťVypnúť reklamu

Kurča na peruánsky spôsob

Suroviny: 4 vykostené kuracie stehná, cibuľa, 400 g mrkvy, 400 g šampiňónov, 200 g hrášku, zelený petržlen, polievková lyžica kari korenia, 2 dcl suchého bieleho vína, soľ, čierne korenie, olej. Príprava: kuracie stehná umyjeme, osušíme, slabo posolíme a na oleji zľahka osmažíme. V tom istom oleji do mäkka podusíme cibuľu, pridáme petržlenovú vňať, na kolieska nakrájanú mrkvu a na plátky šampiňóny. Pol lyžice kari korenia zmiešame s dcl vína, trošku zvaríme a vlejeme do hlbšej misy z jenského skla. Navrch dáme mäso a prikryjeme zeleninou, asi do tretiny misy a dusíme 10-15 minút. Pred ukončením pridáme hrášok, prilejeme zvyšok vína a pečieme asi pol hodinu. Jedlo podávame s ryžou, opekanými zemiakmi a zeleninovou prílohou.

SkryťVypnúť reklamu

Dobrú chuť!

mat

Autor: DPMK mení trasy, zastávky

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 103 515
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 825
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 635
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 787
  5. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 6 339
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 443
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 4 743
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 528
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu