Občas varí preto, aby sa nenudil
Herec a umelecký šéf Bábkového divadla Ivan Sogel patrí medzi občasných kuchárov. K sporáku sa teda postaví s varechou v ruke len raz za čas, no o to radšej. "Viete čo pripravujem najradšej? Rezance s makom, tvarohom, kapustou... Makové rezance mám nozaj veľmi rád, stále si na nich dám veľmi veľa maku, cukru a trochu masla a je to taká skvelá dobrota," prezradil s úsmevom.
Do varenia sa nepúšťa často, maximálne tri - štyri krát do mesiaca. "Varím vtedy, ak dostanem chuť na čosi špeciálne - potom si to uvarím a niekedy varím len preto, že sa jednoducho nudím, tak idem zahnať nudu do kuchyne... Variť ma naučil hlad ale aj situácia - v podstate sa dá povedať, že pripravovať jedlá som začal až vtedy, keď sa mi narodili deti. Keďže nevarím často, tak našťastie sa mi zatiaľ nič nepripálilo, nič som nepresolil ani nič podobné. Zatiaľ sa nepúšťam do pečenia, ale už sa na to chystám." Vyhliadnuté na to má recepty typu - hrnčeková bábovka a hrstkový koláč...
Medzi obľúbené jedlá, ktoré sú jednoduché a ktoré rád pripravuje, je kuracie mäsko na kari. "Stačí kuracie prsia nakrájať na rezančeky, osoliť, pokoreniť, pridať kari korenie, sójovú omáčku, horčicu a kečup a nechať odležať aspoň dve hodiny - ideálne je však, ak mäsko pripravujeme až o deň neskôr. Na panvici osmažíme cibuľku a cesnak, pridáme mäsko a chvíľu popražíme. K tomu zvyknem podávať šalát z paradajok, olív a syra mozzarela. Je to večera ideálna aj pre modelky," dodal so smiechom.
Hrnčekový koláč
Potrebujeme: hrnček hrubej výberovej múky, hrnček mlieka, pol hrnčeka oleja, zlatý klas, prášok do pečiva, vajíčko. Postup: všetky suroviny spolu zmiešame a na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme. Na to môžeme poukladať ľubovolné ovocie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút. Povrch posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
kid
Autor: V PONDELOK 27.11.2006
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári