ulici: "Keď slovenská obec, žijúca v Prahe organizuje nejaké stretnutie, tak ho vždy robí u nás v reštaurácii."
Reštaurácia Kriváň je jednou z troch slovenských reštaurácií v Prahe. "Talianskych reštaurácií je tam však minimálne dvadsať," poznamenal Susenko. V jeho podniku ponúkajú hosťom všetko slovenské. "Často máme návštevníkov zo Slovenska. Istá agentúra, s ktorou máme dobré kontakty, nám napríklad privezie ľudí každú nedeľu. Vždy sú pre nich pripravené syry, ošptiepky i bryndza. Tú dovážame zo salaša pri Ružomberku."
Na otázku, či Čechom bryndza a bryndzové halušky chutia, zareagoval: "Poviem to takto, istý doktor zo Slovenska má hotel v Prahe a žije tam tridsať rokov. Vlastne istým spôsobom je našou konkurenciou, jeho hotel je však od našej reštaurácie vzdialený asi dva-tri kilometre. Keď som sa s ním rozprával a pýtal sa ho na bryndzu, tak povedal, že mesačne jej potrebuje sto kíl. My jej síce nespotrebujeme toľko, ale tiež je jej neúrekom. Organizujeme totiž rôzne akcie pre cestovné kancelárie a vždy ponúkame hlavne slovenské jedlá, ako škvarkovníky, pagáče, bryndzové nátierky. Ale ponúkame aj kačacie prsia na mede s jablkami a žemľové knedlíky k tomu."
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári