Korzár logo Korzár Košice

Tip na recept od členky činohry Štátneho divadla Katky Raševovej.

Nič neokukala, varenie jej šlo samé od sebaHerečka Katka Raševová patrí medzi tie kuchárky, ktorým varenie od počiatku pripadalo úplne prirodzené a

Nič neokukala, varenie jej šlo samé od seba

Herečka Katka Raševová patrí medzi tie kuchárky, ktorým varenie od počiatku pripadalo úplne prirodzené a vôbec sa nenatrápili, kým sa naučili dobre variť. "Nikdy som s tým nemala problém a šlo mi to akosi samé od seba. Je pravda, že moja mamka i tatko sú výborní kuchári, no nikdy som nepatrila medzi dievčatá, ktoré sa motajú po kuchyni, nazerajú do hrncov a pýtajú sa. Nič som sa od našich nesnažila odkukať, no aj tak sa na mňa čosi nalepilo," prezradila Katka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Spočiatku jej stačilo nájsť v nejakom časopise dobrý recept a skúsiť podľa neho navariť. "Od šestnástich rokov žijem sama, takže mi neostávalo iné, ako naučiť sa sama variť. Teraz si varím asi tak dva - tri krát do týždňa. Viac nezjem a ani na to nie je čas. Rada varím pre rodinu, keď sme spolu na chalupe. Viem navariť všetko - od segedínskeho gulášu, cez prívarky až po špeciality ako bulharské papriky. Môj dedo bol Bulhar a toto jedlo pripravujem naozaj rada. Stačí papriky opiecť, aby sa z nich dala dať dole kožka, osmažiť v zaprážke, na panvici pripraviť ´džabanec´ z podusenej cibule a paradajok a v tom ešte papriky podusiť. Je to výborné jedlo." Najradšej pripravuje ľahké a zdravé jedlá, uprednostňuje kuracinku.

Ako každá správna kuchárka, aj Katka má na konte nejakú tú "kuchynskú nehodu". "Raz som robila zapekané kuracie plátky so slaninou i broskyňou a dopadlo to tak, že kuracinka bola už mäkučká, no slanina neupečená," dodala so smiechom.

SkryťVypnúť reklamu

Bulharská musaka

Potrebujeme: 500g drobných zemiakov, olej, cibuľu, 300g mletého bravčového mäsa, soľ, mleté korenie, baklažán, 1,5 dl mlieka, lyžicu hladkej múky, lyžicu masla, 4 rajčiny, oregano, 50g strúhaného syra. Postup: zemiaky uvaríme, olúpeme a pokrájame na kolieska. Na oleji speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania krátko opražíme. Vymastený pekáč vyložíme plátkami baklažánu, na ne rozvrstvíme opražené mäso, posypeme oreganom a zalejeme bešamelovou omáčkou pripravenou z mlieka, múky a masla. Na kolieska pokrájané rajčiny rozložíme na omáčku, na ne kolieska zemiakov a osolíme. Posypeme syrom, pokvapkáme olejom a zapečieme.

Dobrú chuť!

kid

Autor: V PONDELOK 25. 9.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  2. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  6. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  7. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  8. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  1. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  2. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska
  3. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  4. Najlepšia dovolenka s deťmi pri mori: Kam letieť z Košíc?
  5. Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?
  6. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu
  7. Na Marka oharka do jarka
  8. Najlepšie okamihy svojho života zachytené s HONOR 400 Lite
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 25 590
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 19 539
  3. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 8 541
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 411
  5. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 7 187
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 4 288
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 3 903
  8. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí 3 667
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu