Korzár logo Korzár Košice

Tip na recept od členky činohry Štátneho divadla Katky Raševovej.

Nič neokukala, varenie jej šlo samé od sebaHerečka Katka Raševová patrí medzi tie kuchárky, ktorým varenie od počiatku pripadalo úplne prirodzené a

Nič neokukala, varenie jej šlo samé od seba

Herečka Katka Raševová patrí medzi tie kuchárky, ktorým varenie od počiatku pripadalo úplne prirodzené a vôbec sa nenatrápili, kým sa naučili dobre variť. "Nikdy som s tým nemala problém a šlo mi to akosi samé od seba. Je pravda, že moja mamka i tatko sú výborní kuchári, no nikdy som nepatrila medzi dievčatá, ktoré sa motajú po kuchyni, nazerajú do hrncov a pýtajú sa. Nič som sa od našich nesnažila odkukať, no aj tak sa na mňa čosi nalepilo," prezradila Katka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Spočiatku jej stačilo nájsť v nejakom časopise dobrý recept a skúsiť podľa neho navariť. "Od šestnástich rokov žijem sama, takže mi neostávalo iné, ako naučiť sa sama variť. Teraz si varím asi tak dva - tri krát do týždňa. Viac nezjem a ani na to nie je čas. Rada varím pre rodinu, keď sme spolu na chalupe. Viem navariť všetko - od segedínskeho gulášu, cez prívarky až po špeciality ako bulharské papriky. Môj dedo bol Bulhar a toto jedlo pripravujem naozaj rada. Stačí papriky opiecť, aby sa z nich dala dať dole kožka, osmažiť v zaprážke, na panvici pripraviť ´džabanec´ z podusenej cibule a paradajok a v tom ešte papriky podusiť. Je to výborné jedlo." Najradšej pripravuje ľahké a zdravé jedlá, uprednostňuje kuracinku.

Ako každá správna kuchárka, aj Katka má na konte nejakú tú "kuchynskú nehodu". "Raz som robila zapekané kuracie plátky so slaninou i broskyňou a dopadlo to tak, že kuracinka bola už mäkučká, no slanina neupečená," dodala so smiechom.

SkryťVypnúť reklamu

Bulharská musaka

Potrebujeme: 500g drobných zemiakov, olej, cibuľu, 300g mletého bravčového mäsa, soľ, mleté korenie, baklažán, 1,5 dl mlieka, lyžicu hladkej múky, lyžicu masla, 4 rajčiny, oregano, 50g strúhaného syra. Postup: zemiaky uvaríme, olúpeme a pokrájame na kolieska. Na oleji speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania krátko opražíme. Vymastený pekáč vyložíme plátkami baklažánu, na ne rozvrstvíme opražené mäso, posypeme oreganom a zalejeme bešamelovou omáčkou pripravenou z mlieka, múky a masla. Na kolieska pokrájané rajčiny rozložíme na omáčku, na ne kolieska zemiakov a osolíme. Posypeme syrom, pokvapkáme olejom a zapečieme.

Dobrú chuť!

kid

Autor: V PONDELOK 25. 9.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 845
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 515
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 583
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 448
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 330
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 274
  7. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 3 251
  8. Crème de la Crème štartuje už čoskoro 2 031
  1. Anton Kovalčík: Vatikán a iné štáty v Druhej svetovej. Nemecko a Rakúsko. Druhá časť.
  2. Peter Slamenik: Černák
  3. František Kukura: Vízia upadnutia Slovenska do bezvýznamnosti
  4. Ján Chomík: Blázni
  5. Jozef Foltýn: Netanjahu je vojnový zločinec, terorista a fašista v jednej osobe
  6. Anna Miľanová: Myslím, mladí ľudia myslia kriticky, ale sú nepochopení, neakceptovaní
  7. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  8. Jaroslav Furman: Ospravedlnenie
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 24 385
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 164
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 981
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 257
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 824
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 378
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 6 989
  8. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 5 636
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Anton Kovalčík: Vatikán a iné štáty v Druhej svetovej. Nemecko a Rakúsko. Druhá časť.
  2. Peter Slamenik: Černák
  3. František Kukura: Vízia upadnutia Slovenska do bezvýznamnosti
  4. Ján Chomík: Blázni
  5. Jozef Foltýn: Netanjahu je vojnový zločinec, terorista a fašista v jednej osobe
  6. Anna Miľanová: Myslím, mladí ľudia myslia kriticky, ale sú nepochopení, neakceptovaní
  7. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  8. Jaroslav Furman: Ospravedlnenie
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 24 385
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 164
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 8 981
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 257
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 824
  6. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 378
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 6 989
  8. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 5 636
  1. Marian Nanias: X (Röntgenové) lúče, alebo Gama žiarenie? Aký je rozdiel...
  2. Marcel Rebro: Nebezpečný terorista s valaškou a mierumilovný rasista so samopalom
  3. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  4. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  5. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  6. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  7. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  8. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu