Korzár logo Korzár Košice
Nedeľa, 24. január, 2021 | Meniny má TimotejKrížovkyKrížovky

Tip na recept,

dnes od moderátorky - redaktorky TV Naša Malky SýkorovejPrvá a posledná palacinka sa jej nikdy nevydaríV rodine M. Sýkorovej sa stretla maďarská,

dnes od moderátorky - redaktorky TV Naša Malky Sýkorovej

Prvá a posledná palacinka sa jej nikdy nevydarí

V rodine M. Sýkorovej sa stretla maďarská, nemecká a stredomorská kuchyňa, takže bola od malička zvyknutá na rôzne kombinácie chutí. "Varenie bolo u nás spoločenskou udalosťou, do ktorej sa zapájali všetci. Asi mi to zostalo, lebo varím rada. Varenie je pre mňa hrou s farbami, chuťami a vôňami." A kedy s ním sama začala? "Neviem. Išlo to prirodzene od varenia čaju cez krájanie cibule až po pečenie koláča."

Skryť Vypnúť reklamu

Kuchárske knihy M. Sýkorová zásadne nepoužíva. Naopak, recepty si rada vymýšľa. "Najradšej varím zeleninové jedlá s prírodným korením bylinkami. Nikdy nevarím buchty na pare, lebo to neviem a mastné mäsá, lebo ich nejem. Každé jedlo, ktoré pripravím je špecialita, lebo málokedy varím rovnaké jedlá. Snažím sa, aby boli vždy niečím výnimočné. Najviac sa ´odviažem´ pri zeleninových šalátoch.

Každá gazdinka "prešla" presolenými polievkami či pripáleným koláčom. Výnimkou nie je ani M. Sýkorová, hoci jej nezdarov ubúda. "Za to môže mamka. V mojich kulinárskych začiatkoch mi dala zošit, kde zapisovala RADY DO ŽIVOTA (aj kuchárskeho). Okrem iných som tam našla aj túto: Od palaciniek a vyprážaného mäsa sa neodchádza! Preto si to vždy poctivo odstojím. Nikdy sa mi však nepodarilo urobiť peknú prvú aj poslednú palacinku a asi nikdy neprídem na to, prečo sú moje vianočné perníčky tvrdé ešte aj na Silvestra..."

Skryť Vypnúť reklamu

Ľahké kuracie roládky so zeleninovou prílohou

Suroviny: kuracie prsia, paradajky, pór, soľ, biele korenie. Postup: mäso nakrájame na väčšie plátky a jemne naklepeme. Na každý osolený a okorenený kus dáme plátky paradajky a póru. Kuracie plátky stočíme do rolky a každú osobitne zabalíme do alobalu. Poukladáme do hrnca na paráčik a varíme na pare 15 20 min. Uvarené rozbalíme a priečne prekrojíme. Suroviny na prílohu: väčšia mrkva, kyslá smotana, petržlen, PL chrenu, kaleráb, PL horčice, menší zeler, PL octu, čerstvý hrášok, PL rastlinného oleja, soľ. Postup: zeleninu okrem hrášku nastrúhame na hrubšom strúhadle, zmiešame s hráškom a dresingom zo smotany, chrenu, horčice, soli, octu a oleja. Premiešané necháme v chladničke odstáť. Podávame s teplými alebo studenými roládkami a celozrnným chlebom.

Skryť Vypnúť reklamu

Dobrú chuť!

rob

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 40 421
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 38 483
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 11 618
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 10 187
  5. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 134
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 9 093
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 393
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 157
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 967
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 861
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Ilustračné.

PCR testovanie odhalilo na východe 421 nových prípadov.

1 h
Ilustračné.

Miera pozitivity sa väčšinou drží pod jedným percentom.

13 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Zdravotníčka v ochrannom odeve odoberá vzorku počas testovania na COVID-19 v telocvični na Základnej škole s materskou školu na Námestí učeného tovarišstva v Trnave

Na Slovensku prebieha plošné testovanie. PCR testy na Slovensku odhalili viac ako 236-tisíc nakazených koronavírusom. Pandémia Covid-19 si vyžiadala 4 068 obetí.

5 h
Rázcestie v obci Martinová.

Maďarov na severe nechcú a Rómov nikde nechcú, opisujú ľudia z Martinovej.

22. jan

O klíme si kladieme falošné otázky.

22. jan
Conor McGregor.

McGregor nezvládol svoj návrat do klietky.

4 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop