Korzár logo Korzár Košice
Štvrtok, 22. október, 2020 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky

Tip na recept,

dnes od moderátorky - redaktorky TV Naša Malky SýkorovejPrvá a posledná palacinka sa jej nikdy nevydaríV rodine M. Sýkorovej sa stretla maďarská,

dnes od moderátorky - redaktorky TV Naša Malky Sýkorovej

Prvá a posledná palacinka sa jej nikdy nevydarí

V rodine M. Sýkorovej sa stretla maďarská, nemecká a stredomorská kuchyňa, takže bola od malička zvyknutá na rôzne kombinácie chutí. "Varenie bolo u nás spoločenskou udalosťou, do ktorej sa zapájali všetci. Asi mi to zostalo, lebo varím rada. Varenie je pre mňa hrou s farbami, chuťami a vôňami." A kedy s ním sama začala? "Neviem. Išlo to prirodzene od varenia čaju cez krájanie cibule až po pečenie koláča."

Skryť Vypnúť reklamu

Kuchárske knihy M. Sýkorová zásadne nepoužíva. Naopak, recepty si rada vymýšľa. "Najradšej varím zeleninové jedlá s prírodným korením bylinkami. Nikdy nevarím buchty na pare, lebo to neviem a mastné mäsá, lebo ich nejem. Každé jedlo, ktoré pripravím je špecialita, lebo málokedy varím rovnaké jedlá. Snažím sa, aby boli vždy niečím výnimočné. Najviac sa ´odviažem´ pri zeleninových šalátoch.

Každá gazdinka "prešla" presolenými polievkami či pripáleným koláčom. Výnimkou nie je ani M. Sýkorová, hoci jej nezdarov ubúda. "Za to môže mamka. V mojich kulinárskych začiatkoch mi dala zošit, kde zapisovala RADY DO ŽIVOTA (aj kuchárskeho). Okrem iných som tam našla aj túto: Od palaciniek a vyprážaného mäsa sa neodchádza! Preto si to vždy poctivo odstojím. Nikdy sa mi však nepodarilo urobiť peknú prvú aj poslednú palacinku a asi nikdy neprídem na to, prečo sú moje vianočné perníčky tvrdé ešte aj na Silvestra..."

Skryť Vypnúť reklamu

Ľahké kuracie roládky so zeleninovou prílohou

Suroviny: kuracie prsia, paradajky, pór, soľ, biele korenie. Postup: mäso nakrájame na väčšie plátky a jemne naklepeme. Na každý osolený a okorenený kus dáme plátky paradajky a póru. Kuracie plátky stočíme do rolky a každú osobitne zabalíme do alobalu. Poukladáme do hrnca na paráčik a varíme na pare 15 20 min. Uvarené rozbalíme a priečne prekrojíme. Suroviny na prílohu: väčšia mrkva, kyslá smotana, petržlen, PL chrenu, kaleráb, PL horčice, menší zeler, PL octu, čerstvý hrášok, PL rastlinného oleja, soľ. Postup: zeleninu okrem hrášku nastrúhame na hrubšom strúhadle, zmiešame s hráškom a dresingom zo smotany, chrenu, horčice, soli, octu a oleja. Premiešané necháme v chladničke odstáť. Podávame s teplými alebo studenými roládkami a celozrnným chlebom.

Skryť Vypnúť reklamu

Dobrú chuť!

rob

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  2. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  3. Päť chýb pri zateplení strechy
  4. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  5. Vitajte v postapokalyptickom svete
  6. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  10. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  1. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  2. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  3. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  4. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  5. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  6. Úprava osobného motorového vozidla
  7. Important information for Brazilians living in Slovakia
  8. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  9. Vitajte v postapokalyptickom svete
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 514
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 15 332
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 15 150
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 621
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 896
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 946
  7. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 9 929
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 524
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 442
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 250
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Ilustračné.

Mesto Bardejov je na plošné testovanie pripravené

Testuje sa až do večera s hodinovou prestávkou.

Odberné miesta sú pripravené.

Spišský emeritný i pomocný biskup majú Covid-19

Pozitívne testovaný bol aj rektor kňazského seminára a 15 seminaristi.

Kňazský seminár na Spišskej Kapitule. Covid-19 sa nevyhol ani jemu.
Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronavírus na Slovensku: Krízový štáb rokuje o lockdowne, podľa Naďa výrazne stúpa úmrtnosť (minúta po minúte)

Celkový počet nakazených na Slovensku dosiahol číslo 35 330. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 115 obetí.

Minister obrany Jaroslav Naď.
NAKA zadržala Dušana Kováčika.
NADÁCIA ZASTAVME KORUPCIU

Bödörovi blízka firma ťažila z obrovských štátnych zákaziek. Okolnosti sú podozrivé

Jej partnerom boli známi stavbári.

Norbert Bödör.

Zasadá krízový štáb: Nemocnice sú potemkinove dediny, vravia lekári zo zasadnutia

Politici rokovanie odmietajú komentovať, kým sa neskončí.

Tlačová konferencia po mimoriadnom zasadnutí vlády.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop