Korzár logo Korzár Košice

Tip na recept,

dnes od moderátorky - redaktorky TV Naša Malky SýkorovejPrvá a posledná palacinka sa jej nikdy nevydaríV rodine M. Sýkorovej sa stretla maďarská,

dnes od moderátorky - redaktorky TV Naša Malky Sýkorovej

Prvá a posledná palacinka sa jej nikdy nevydarí

V rodine M. Sýkorovej sa stretla maďarská, nemecká a stredomorská kuchyňa, takže bola od malička zvyknutá na rôzne kombinácie chutí. "Varenie bolo u nás spoločenskou udalosťou, do ktorej sa zapájali všetci. Asi mi to zostalo, lebo varím rada. Varenie je pre mňa hrou s farbami, chuťami a vôňami." A kedy s ním sama začala? "Neviem. Išlo to prirodzene od varenia čaju cez krájanie cibule až po pečenie koláča."

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Kuchárske knihy M. Sýkorová zásadne nepoužíva. Naopak, recepty si rada vymýšľa. "Najradšej varím zeleninové jedlá s prírodným korením bylinkami. Nikdy nevarím buchty na pare, lebo to neviem a mastné mäsá, lebo ich nejem. Každé jedlo, ktoré pripravím je špecialita, lebo málokedy varím rovnaké jedlá. Snažím sa, aby boli vždy niečím výnimočné. Najviac sa ´odviažem´ pri zeleninových šalátoch.

Každá gazdinka "prešla" presolenými polievkami či pripáleným koláčom. Výnimkou nie je ani M. Sýkorová, hoci jej nezdarov ubúda. "Za to môže mamka. V mojich kulinárskych začiatkoch mi dala zošit, kde zapisovala RADY DO ŽIVOTA (aj kuchárskeho). Okrem iných som tam našla aj túto: Od palaciniek a vyprážaného mäsa sa neodchádza! Preto si to vždy poctivo odstojím. Nikdy sa mi však nepodarilo urobiť peknú prvú aj poslednú palacinku a asi nikdy neprídem na to, prečo sú moje vianočné perníčky tvrdé ešte aj na Silvestra..."

SkryťVypnúť reklamu

Ľahké kuracie roládky so zeleninovou prílohou

Suroviny: kuracie prsia, paradajky, pór, soľ, biele korenie. Postup: mäso nakrájame na väčšie plátky a jemne naklepeme. Na každý osolený a okorenený kus dáme plátky paradajky a póru. Kuracie plátky stočíme do rolky a každú osobitne zabalíme do alobalu. Poukladáme do hrnca na paráčik a varíme na pare 15 20 min. Uvarené rozbalíme a priečne prekrojíme. Suroviny na prílohu: väčšia mrkva, kyslá smotana, petržlen, PL chrenu, kaleráb, PL horčice, menší zeler, PL octu, čerstvý hrášok, PL rastlinného oleja, soľ. Postup: zeleninu okrem hrášku nastrúhame na hrubšom strúhadle, zmiešame s hráškom a dresingom zo smotany, chrenu, horčice, soli, octu a oleja. Premiešané necháme v chladničke odstáť. Podávame s teplými alebo studenými roládkami a celozrnným chlebom.

SkryťVypnúť reklamu

Dobrú chuť!

rob

Autor: Baran

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  2. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  6. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  7. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  8. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  1. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  2. Najlepšia dovolenka s deťmi pri mori: Kam letieť z Košíc?
  3. Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?
  4. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu
  5. Na Marka oharka do jarka
  6. Najlepšie okamihy svojho života zachytené s HONOR 400 Lite
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  1. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 19 016
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 9 905
  3. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 9 101
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 369
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 3 840
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 3 131
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 2 733
  8. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 2 481
  1. Rastislav Puchala: Sláva ti, Alex Ovečkin!
  2. Pavel Baláž: Parma nie je len mestom syra a šunky
  3. Ján Šeďo: Odznelo : "Apko, však tam roztrhalo 9 detí"! "No a čo, veď...."
  4. Vladimír Bojničan: Biblické zázraky ako nepreukázané tvrdenia a forma dezinformácie
  5. Jozef Černek: Môj partner nemá telo. Nemá tvár. A predsa napísal so mnou muzikál.
  6. Imunoblog: Zdravé črevo – základ silnej imunity
  7. Peter Greša: Sväté svetlo: stretnutie s chasidmi pri hrobe „zázračného rabína“
  8. Andrea Školudová: NOŽE v kuchyni a Feng Shui
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 105 755
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 79 324
  3. Rado Surovka: Raši dostal padáka 74 389
  4. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 676
  5. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 17 142
  6. Miroslav Daniš: Pec nám spadla, pec nám spadla, ktože nám ju postaví 12 025
  7. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 734
  8. Juraj Kumičák: ...radšej choďte kravy pásť... 9 572
  1. Radko Mačuha: Fico a Neveriaci Tomáš.
  2. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  3. Jiří Ščobák: Investovanie vs. hazard: Aké hry hráme? Kedy hazardujeme, namiesto toho, aby sme investovali?
  4. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  5. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  6. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  7. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  8. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Rastislav Puchala: Sláva ti, Alex Ovečkin!
  2. Pavel Baláž: Parma nie je len mestom syra a šunky
  3. Ján Šeďo: Odznelo : "Apko, však tam roztrhalo 9 detí"! "No a čo, veď...."
  4. Vladimír Bojničan: Biblické zázraky ako nepreukázané tvrdenia a forma dezinformácie
  5. Jozef Černek: Môj partner nemá telo. Nemá tvár. A predsa napísal so mnou muzikál.
  6. Imunoblog: Zdravé črevo – základ silnej imunity
  7. Peter Greša: Sväté svetlo: stretnutie s chasidmi pri hrobe „zázračného rabína“
  8. Andrea Školudová: NOŽE v kuchyni a Feng Shui
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 105 755
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 79 324
  3. Rado Surovka: Raši dostal padáka 74 389
  4. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 676
  5. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 17 142
  6. Miroslav Daniš: Pec nám spadla, pec nám spadla, ktože nám ju postaví 12 025
  7. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 734
  8. Juraj Kumičák: ...radšej choďte kravy pásť... 9 572
  1. Radko Mačuha: Fico a Neveriaci Tomáš.
  2. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  3. Jiří Ščobák: Investovanie vs. hazard: Aké hry hráme? Kedy hazardujeme, namiesto toho, aby sme investovali?
  4. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  5. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  6. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  7. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  8. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu