Korzár logo Korzár Košice
Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

Kornélia Betáková obľubuje maďarskú a provensálsku kuchyňu

Manžela si získala hovädzími rezňamiHovorkyňa FN L. Pasteura v Košiciach Kornélia Betáková varí rada. Najmä pre svojich blízkych a priateľov. Svoje

Manžela si získala hovädzími rezňami

Hovorkyňa FN L. Pasteura v Košiciach Kornélia Betáková varí rada. Najmä pre svojich blízkych a priateľov. Svoje kuchárske umenie hodnotí ako rutinné, pretože varí často. Ako väčšina žien aj ona kulinársky grif zdedila. "V kuchyni mojej starej mamy, aj mamy sa výborne varilo, preto sa nedalo nenaučiť," vraví.

Keďže vie ukuchtiť všetko, nerobí jej problém uvariť si vždy to, na čo má práve chuť. A na čo chuť nemá, to sa na domácom stole neocitne. "Demikát a mačanku som ochutnala raz a myslím, že si s touto skúsenosťou vystačím." Najradšej má maďarskú kuchyňu na ktorej vyrastala a provensálske jedlá. Tie si z času na čas vychutná i v originálnom, provensálskom prostredí. Tam chutia najlepšie.

Skryť Vypnúť reklamu

V kuchyni má rada taký "domácky neporiadok", ktorý k tejto miestnosti patrí. "Myslím si, že kuchyňa má slúžiť mne a nie naopak. Necítim sa dobre

v sterilných kuchyniach." Na výlučne zdravé jedlá si nepotrpí. "Občas ich pripravujem. Senzor v mojom organizme si ich jednoducho niekedy vyžiada. V mojej pomyselnej špajze nesmú chýbať syry a môjmu gazdinkovskému egu robí dobre vedomie, že vždy mám v boxe kus diviny, králika, alebo lososa, po ktorých môžem siahnuť."

Pri spomínaní na príhody súvisiace s varením si spomína na manžela. "Z humoristicko - autorskej dielne môjho manžela vyšlo, že som si ho získala hovädzími rezňami servírovanými s hráškovou ryžou, hranolkami a marinovanými dubákmi."

Losos na whiskovej omáčke

Skryť Vypnúť reklamu

Suroviny pre 4 osoby: 4 podkovičky lososa, 150 g masla, biele korenie, soľ, viazanička petržlenovej vňate, olej, 4 strúčiky cesnaku, 200 g majonézy, 100 g kyslej smotany, 5 cl whisky, kečup, 4 plátky citróna. Postup: Podkovičky lososa osolíme, prudko (chvíľu) opečieme na

oleji. Maslom vytrieme pekáč, na ktorý uložíme podkovičky. Maslo vymiešame s prelisovaným cesnakom, posekanou petržlenovou vňaťou, soľou a bielym korením. Bylinkové maslo rozdelíme na podkovičky lososa a dáme ich na 20 minút zapiecť prikryté alobalom. Majonézu s kečupom, soľou, bielym korením, kyslou smotanou a whisky dokonale premiešame. Lososa podávame s opekanými zemiakmi, plátkom citróna a whiskovou omáčkou.

Dobrú chuť!

boa

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  3. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  10. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  1. Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova
  2. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  3. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  4. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  5. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  8. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  9. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  10. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 20 006
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 17 410
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 293
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 536
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 12 258
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 130
  7. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 10 768
  8. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 665
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 107
  10. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 9 940
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronavírus na Slovensku: Opatrenia budú prehodnocovať každý týždeň, Naď nevylučuje ani ich sprísnenie (minúta po minúte)

Celkový počet nakazených na Slovensku dosiahol číslo 43 843. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 159 obetí.

Minister obrany Jaroslav Naď.
Autorská strana Michala Havrana

Kvôli strachu z tajomstva nedokážeme vnímať realitu (píše Michal Havran)

Od UFO k strachu z tajomstva.

Peter Sagan na Giro d'Italia 2020.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop