Korzár logo Korzár Košice

Tip na recept od starostu MČ Krásna JUDr. Marka Kažimíra

V prípade núdze by pomohla kuchárska knihaStarosta MČ Krásna JUDr. Marek Kažimír netají, že k vychýreným kuchárom nepatrí. Skôr by sa zaradil do

V prípade núdze by pomohla kuchárska kniha

Starosta MČ Krásna JUDr. Marek Kažimír netají, že k vychýreným kuchárom nepatrí. Skôr by sa zaradil do kategórie podpriemerných. "No keby manželka nechala na týždeň dcéry doma len so mnou, hladom by sme neumreli. To je isté," tvrdí starosta. Prichystal by určite viac ako praženicu a čaj. Ba ani celý týždeň by nejedli to isté jedlo, ktoré by sa mu podarilo vytvoriť. "Pomocou kuchárskej knihy by som si stopercentne poradil, keďže základy varenia mám. Získal som ich v chlapčenskom veku. Vtedy sme najmä cez prázdniny občas v prírode varili s chlapcami guľáš, robili si živánsku, ryby alebo bravčové v alobale."

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

M. Kažimír má najradšej slovenskú kuchyňu. Je to i tým, že raz bol so známou v anglickej reštaurácii a ona objednala mäso s čokoládou. Odvtedy s orientálnymi a cudzími kuchyňami žalúdok radšej netestuje. "Popri slovenskej môže byť aj bulharská kuchyňa, v ktorej je veľa zeleniny a mäso sa pripravuje hlavne na prírodný spôsob." Recept, ktorý ponúka, je vyslovene jeho špecialitou. Lepšie ho vraj nikto nevie urobiť.

Grilované kurča na ražni s vínom

Suroviny: kurča, olej, grilovacie korenie, čierne mleté korenie, soľ, slaninka, cesnak, šalát zo zeleniny (uhorky, paradajky, cibuľa), 4 dc bieleho vína. Postup: Kurča umyjeme a rovnomerne našpikujeme tenkými plátkami slaninky a tenkými plátkami cesnaku. Kurča špikujeme najmä na stehnách a prsiach. Potrieme zvonku i zvnútra soľou a posypeme grilovacím korením. Takto pripravené ho napichneme na ražeň tak, aby ihlice prechádzali v kĺbe stehna a cez kostičky krídel. Kurča grilujeme nad vopred pripravenou pahrebou a miernym ohňom. Dávame pozor najmä na konce krídel, aby sa nepripiekli. Počas grilovania kurča potierame olejom, do ktorého pridáme papriku, grilovacie korenie a čierne mleté korenie. Keď mäsko zmäkne, začneme ho z oboch strán i zvnútra citlivo polievať bielym, najlepšie suchým vínkom. Ako prílohu podávame čierny chlieb a šalát z čerstvej zeleniny. Chuti a zdraviu prospeje aj pohár dobrého vínka.

SkryťVypnúť reklamu

Dobrú chuť!

lia

Autor: V PONDELOK 12. 6. 2006

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  2. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  6. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  7. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  8. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  1. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  2. Najlepšia dovolenka s deťmi pri mori: Kam letieť z Košíc?
  3. Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?
  4. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu
  5. Na Marka oharka do jarka
  6. Najlepšie okamihy svojho života zachytené s HONOR 400 Lite
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  1. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 19 000
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 9 922
  3. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 9 120
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 368
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 3 824
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 3 110
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 2 703
  8. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 2 484
  1. Rastislav Puchala: Sláva ti, Alex Ovečkin!
  2. Pavel Baláž: Parma nie je len mestom syra a šunky
  3. Ján Šeďo: Odznelo : "Apko, však tam roztrhalo 9 detí"! "No a čo, veď...."
  4. Vladimír Bojničan: Biblické zázraky ako nepreukázané tvrdenia a forma dezinformácie
  5. Jozef Černek: Môj partner nemá telo. Nemá tvár. A predsa napísal so mnou muzikál.
  6. Imunoblog: Zdravé črevo – základ silnej imunity
  7. Peter Greša: Sväté svetlo: stretnutie s chasidmi pri hrobe „zázračného rabína“
  8. Andrea Školudová: NOŽE v kuchyni a Feng Shui
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 105 754
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 79 323
  3. Rado Surovka: Raši dostal padáka 74 275
  4. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 674
  5. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 17 167
  6. Miroslav Daniš: Pec nám spadla, pec nám spadla, ktože nám ju postaví 11 989
  7. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 734
  8. Juraj Kumičák: ...radšej choďte kravy pásť... 9 560
  1. Radko Mačuha: Fico a Neveriaci Tomáš.
  2. Jiří Ščobák: Investovanie vs. hazard: Aké hry hráme? Kedy hazardujeme, namiesto toho, aby sme investovali?
  3. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  4. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  5. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  6. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  7. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  8. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Rastislav Puchala: Sláva ti, Alex Ovečkin!
  2. Pavel Baláž: Parma nie je len mestom syra a šunky
  3. Ján Šeďo: Odznelo : "Apko, však tam roztrhalo 9 detí"! "No a čo, veď...."
  4. Vladimír Bojničan: Biblické zázraky ako nepreukázané tvrdenia a forma dezinformácie
  5. Jozef Černek: Môj partner nemá telo. Nemá tvár. A predsa napísal so mnou muzikál.
  6. Imunoblog: Zdravé črevo – základ silnej imunity
  7. Peter Greša: Sväté svetlo: stretnutie s chasidmi pri hrobe „zázračného rabína“
  8. Andrea Školudová: NOŽE v kuchyni a Feng Shui
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 105 754
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 79 323
  3. Rado Surovka: Raši dostal padáka 74 275
  4. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 674
  5. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 17 167
  6. Miroslav Daniš: Pec nám spadla, pec nám spadla, ktože nám ju postaví 11 989
  7. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 734
  8. Juraj Kumičák: ...radšej choďte kravy pásť... 9 560
  1. Radko Mačuha: Fico a Neveriaci Tomáš.
  2. Jiří Ščobák: Investovanie vs. hazard: Aké hry hráme? Kedy hazardujeme, namiesto toho, aby sme investovali?
  3. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  4. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  5. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  6. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  7. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  8. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu