Korzár logo Korzár Košice
Štvrtok, 28. január, 2021 | Meniny má AlfonzKrížovkyKrížovky

Tip na recept od starostu MČ Krásna JUDr. Marka Kažimíra

V prípade núdze by pomohla kuchárska knihaStarosta MČ Krásna JUDr. Marek Kažimír netají, že k vychýreným kuchárom nepatrí. Skôr by sa zaradil do

V prípade núdze by pomohla kuchárska kniha

Starosta MČ Krásna JUDr. Marek Kažimír netají, že k vychýreným kuchárom nepatrí. Skôr by sa zaradil do kategórie podpriemerných. "No keby manželka nechala na týždeň dcéry doma len so mnou, hladom by sme neumreli. To je isté," tvrdí starosta. Prichystal by určite viac ako praženicu a čaj. Ba ani celý týždeň by nejedli to isté jedlo, ktoré by sa mu podarilo vytvoriť. "Pomocou kuchárskej knihy by som si stopercentne poradil, keďže základy varenia mám. Získal som ich v chlapčenskom veku. Vtedy sme najmä cez prázdniny občas v prírode varili s chlapcami guľáš, robili si živánsku, ryby alebo bravčové v alobale."

Skryť Vypnúť reklamu

M. Kažimír má najradšej slovenskú kuchyňu. Je to i tým, že raz bol so známou v anglickej reštaurácii a ona objednala mäso s čokoládou. Odvtedy s orientálnymi a cudzími kuchyňami žalúdok radšej netestuje. "Popri slovenskej môže byť aj bulharská kuchyňa, v ktorej je veľa zeleniny a mäso sa pripravuje hlavne na prírodný spôsob." Recept, ktorý ponúka, je vyslovene jeho špecialitou. Lepšie ho vraj nikto nevie urobiť.

Grilované kurča na ražni s vínom

Suroviny: kurča, olej, grilovacie korenie, čierne mleté korenie, soľ, slaninka, cesnak, šalát zo zeleniny (uhorky, paradajky, cibuľa), 4 dc bieleho vína. Postup: Kurča umyjeme a rovnomerne našpikujeme tenkými plátkami slaninky a tenkými plátkami cesnaku. Kurča špikujeme najmä na stehnách a prsiach. Potrieme zvonku i zvnútra soľou a posypeme grilovacím korením. Takto pripravené ho napichneme na ražeň tak, aby ihlice prechádzali v kĺbe stehna a cez kostičky krídel. Kurča grilujeme nad vopred pripravenou pahrebou a miernym ohňom. Dávame pozor najmä na konce krídel, aby sa nepripiekli. Počas grilovania kurča potierame olejom, do ktorého pridáme papriku, grilovacie korenie a čierne mleté korenie. Keď mäsko zmäkne, začneme ho z oboch strán i zvnútra citlivo polievať bielym, najlepšie suchým vínkom. Ako prílohu podávame čierny chlieb a šalát z čerstvej zeleniny. Chuti a zdraviu prospeje aj pohár dobrého vínka.

Skryť Vypnúť reklamu

Dobrú chuť!

lia

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  2. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  10. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  1. Neprekonaný VAM systém, ktorý zabráni krádeži vášho auta
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  4. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  5. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  6. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  7. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  8. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  9. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  10. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 19 776
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 19 047
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 18 690
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 17 907
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 7 969
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 658
  7. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci 7 601
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 323
  9. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 201
  10. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 082
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Ilustračné foto

Druhú dávku by ste mali dostať do 42 dní.

12 h

Ako vyzerá vakcinácia na Slovensku.

7 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop