Korzár logo Korzár Košice
Sobota, 31. júl, 2021 | Meniny má IgnácKrížovkyKrížovky

Tip na recept

od hovorkyne Úradu Košického samosprávneho kraja Sone JakešovejBábovku omylom "pocukrovala" soľou, Keď bola dieťaťom, doma mali malú kuchyňu, v

od hovorkyne Úradu Košického samosprávneho kraja Sone Jakešovej

Bábovku omylom "pocukrovala" soľou,

Keď bola dieťaťom, doma mali malú kuchyňu, v ktorej sa mohla otáčať iba mamka. Aj preto väčšinu kuchárskych zručností začala získavať až ako nevesta, čo má aj výhodu. Vypestovala si vlastný štýl a jej varenie nie je zaťažené tradíciami. I keď drobným trapasom sa spočiatku nevyhla. Najmä cibuľku sa jej občas podarilo pripáliť. Svoju prvú bábovku, ktorá sa mimochodom veľmi vydarila, posypala namiesto cukrom soľou a na bryndzové halušky nedala kyslú smotanu, ale jogurt.

Skryť Vypnúť reklamu

"Pri motaní sa v kuchyni dokážem v pohode relaxovať, mám rada kreatívnosť, výsledkom ktorej je zdravá strava pre telo a farebná pre potechu oka. Vždy si dám záležať, nech to, čo naservírujem, je pestré a estetické." Pri hrncoch však S. Jakešová nesmie byť v časovej tiesni. To sa radšej vzdá a upredností chlebík s nátierkou a kopcom zeleniny. "V kruhu rodiny aspoň raz denne stolujeme spoločne. Keďže aj manžel má k vareniu pozitívny vzťah, občas si úlohy vymeníme a on nás s dcérkou prekvapí niečím novým. Tiež rád púšťa fantáziu na prechádzku." S. Jakešová rada pripravuje cestoviny na rôzne spôsoby, čerstvé zeleninové i ovocné šaláty.

Tuniakovo-cestovinová panvica (4 porcie)

Suroviny: 20 g cestovín z tvrdej pšenice, šálka posekanej cibuľky, šálka na kocky pokrájaného zeleru, šálka pokrájaných šampiňónov, pol šálky konzervovanej kukurice (môže byť aj mrazená), 20 Dg tuniaka vo vlastnej šťave (šťavu zlejeme a použijeme iba mäso), pol šálky mlieka, bylinky nakrájané na drobno (bazalka, oregano, petržlenová vňať), polievková lyžica nastrúhaného tvrdého syra, 2 stredne veľké paradajky, olej na vymastenie panvice. Postup: V mierne osolenej vode uvaríme cestoviny do polomäkka. Panvicu potrieme olejom. Pridáme zeler a cibuľku a chvíľku opečieme. Pridáme pokrájané šampiňóny a kukuricu a dusíme asi 5 minút. Pridáme tuniaka a cestoviny, premiešame, zalejeme mliekom, do ktorého sme zamiešali pokrájané bylinky. Zasypeme syrom a zapekáme 14 až 20 minút, kým mlieko nevsiakne. Pred podávaním ozdobíme pokrájanými paradajkami.

Skryť Vypnúť reklamu

Dobrú chuť!

lia

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  2. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  3. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  4. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  5. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  6. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  7. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  8. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  10. Lenivý brunch s Muchom
  1. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  2. Košická štvrť je súčasťou odpadového experimentu.
  3. Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je rizikovejšia
  4. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  5. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  6. Nepodceňujte rozmiestnenie zásuviek a vypínačov
  7. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
  8. Slováci čoraz viac nakupujú pivo vo vratných fľašiach
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 5 788
  2. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 4 623
  3. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 3 804
  4. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 436
  5. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 344
  6. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 246
  7. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 3 164
  8. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021 3 092
  9. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 2 880
  10. Jeden deň na Bratislavu nestačí 2 862
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Prevádzkovatelia zatvárajú svoje bary na Mykonose. Vláda totiž zakázala nočnú prevádzku reštaurácií a barov v niektorých najvyhľadávanejších dovolenkových destináciách.

Mykonos si užil týždeň voľnosti, môže sa to zmeniť.


16 h
Ján Volko.

Sledujte letnú olympiádu online.


Sportnet a 1 ďalší 15 h
Michal Serbin.

Za únosom Kováča videl od začiatku SIS.


a 1 ďalší 16 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop