Korzár logo Korzár Košice
Sobota, 31. júl, 2021 | Meniny má IgnácKrížovkyKrížovky

Tip na recept

dnes od mestského poslanca Stanislava KočišaIngredincie si pripravuje zvlášť, na tanierikyPoslanec mestského zastupiteľstva Ing. Stanislav Kočiš

dnes od mestského poslanca Stanislava Kočiša

Ingredincie si pripravuje zvlášť, na tanieriky

Poslanec mestského zastupiteľstva Ing. Stanislav Kočiš sa považuje za dobrého kuchára. Variť ho naučila mama a zásadám kuchárskeho umenia sa priučil od brata profesionála. Prvé jedlo, polievku, uvaril keď mal 14 rokov. Umývaním zeleniny sa však dlho nezdržiaval. Polievka preto tak aj vyzerala. "Odvtedy si na premývanie zeleniny dávam veľký pozor," smeje sa. "Varím rád, je to pre mňa určitý druh relaxu, pri ktorom si viem oddýchnuť." Rád pripravuje jedlá pre viacerých ľudí. Preto je v kolektíve známych a priateľov na rôznych výletoch a zájazdov obľúbený.

Skryť Vypnúť reklamu

Keď má čas, kuchtí aj doma a manželka vraj jeho jedlám nevie odolať. Keďže k vareniu pristupuje ako k určitému aktu, už príprava je osobitá. "Ingrediencie si pripravujem na tanieriky zvlášť. Čiže potom je z toho na záver veľký bordel, ktorý úspešne rieši manželka. Aj preto uvažujeme o umývačke riadu." Ani pečeniu sladkých dobrôt sa nevyhýba. Naposledy rodinku potešil českými buchtami s lekvárom a s hrozienkami, ktoré pochválila aj svokra.

Ťažkým nezdravým jedlám sa nevyhýba, ale snaží sa ich kompenzovať pohybom a dňami, kedy drží prečisťujúcu zeleninovú diétu. V rodinnej komore nesmie chýbať olivový olej a niekoľko druhov kvalitných suchších vín. A nezaobíde sa ani bez vlastnoručne vypestovaných byliniek.

Farfalle so syrom a zeleninou

Skryť Vypnúť reklamu

Suroviny: Talianske cestoviny farfalle (motýliky), menšia mrkva, menší petržlen, pol kalerábu, pol cibule, strúčik cesnaku, soľ, syr Niva, 150 g eidamu, šľahačková smotana, dcl suchého bieleho vína, bazalka. Postup: Cestovinu uvaríme tak, aby nebola rozvarená. Premiešame ju s troškou masla, aby sa nezlepovala a prelejeme omáčkou. Príprava omáčky: na olivovom oleji speníme cibuľu, pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, kaleráb, podlejeme troškou vody a dusíme. Keď zelenina zmäkne, pridáme rozmrvenú Nivu, postrúhaný Eidam, všetko rozpustíme a podlejeme smotanou. Varíme do zhustnutia, na záver dochutíme bazalkou a vínom.

Dobrú chuť!

boa

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  2. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  3. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  4. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  5. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  6. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  7. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  8. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  10. Lenivý brunch s Muchom
  1. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  2. Košická štvrť je súčasťou odpadového experimentu.
  3. Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je rizikovejšia
  4. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  5. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  6. Nepodceňujte rozmiestnenie zásuviek a vypínačov
  7. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
  8. Slováci čoraz viac nakupujú pivo vo vratných fľašiach
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 5 714
  2. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 4 639
  3. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 3 821
  4. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 436
  5. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 342
  6. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 248
  7. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 3 164
  8. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021 3 142
  9. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 2 886
  10. Jeden deň na Bratislavu nestačí 2 881
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Prevádzkovatelia zatvárajú svoje bary na Mykonose. Vláda totiž zakázala nočnú prevádzku reštaurácií a barov v niektorých najvyhľadávanejších dovolenkových destináciách.

Mykonos si užil týždeň voľnosti, môže sa to zmeniť.


17 h
Ján Volko.

Sledujte letnú olympiádu online.


Sportnet a 1 ďalší 16 h
Michal Serbin.

Za únosom Kováča videl od začiatku SIS.


a 1 ďalší 17 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop