Brna, študent Združenej strednej školy na Bocatiovej ulici. Práve on aj so svojimi dvoma spolužiakmi pred očami návštevníkov výstavy Gastro a Bio racio dekoratívne vyrezávali ovocie a zeleninu. Toto gastronomické umenie sa volá carwing a je skutočnou pastvou pre oči.
Na výstave v Dome techniky, ktorá sa začala včera a končí zajtra, však návštevníkov čakajú aj iné lahôdky. A to doslova. Mnohí vystavovatelia pochopili, že svoj tovar najlepšie predstavia tak, ak ho budú môcť záujemcovia aj priamo ochutnať. Nás prekvapili výrobky z tofu a sóje. Sójová saláma je na nerozoznanie od mäsovej a rôzne paštéty z tofu sú skutočne jedlé.
Ochutnali sme aj nápoj zo ženšenového koreňa. Nechutil až tak zle. Potešujúce však je, že je to vraj elixír mladosti a zdravia. Prívrženci zdravej kuchyne sa potešia aj novinke na našom trhu, a to palmovému oleju. Je vraj ešte zdravší ako olivový.
Samozrejme, na výstave uvidíte aj klasické potraviny. Napríklad rôzne pekárenské, mäsové a mrazené výrobky. Zároveň mnohí vystavovatelia ponúkajú na svoje výrobky aj výstavné zľavy. Podnikatelia v oblasti gastronómie určite ocenia rôzne kuchynské technické novinky.
Autor: em
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári