ešte niekoľko košických reštaurácií, v ktorých si v týchto dňoch môžete pochutnať na tradičných českých jedlách.
Otvorenie si nenechal ujsť ani pesničkár Franta Nedvěd, ktorý má z českej kuchyne najradšej držkovú polievku. "Nie som vyberavý, ale držková je moja najobľúbenejšia. A potom zemiaková polievka a buchty," povedal Franta, ktorý je zdatný kuchár a svojím umením vždy poteší aj manželku. "Som stále v našom dome a ona za mnou prichádza vo štvrtok alebo v piatok a to už mám navarené," pochválil sa muzikant, ktorý si však k tradičným českým dobrotám nemôže dopriať dobré české pivečko. "To obsahuje cukor, ktorý sa môjmu telu nepáči. Takže musím piť minerálku alebo biele suché víno."
Na držky na paprike sa už nesmierne tešil organizátor Českých dní Ľubomír Grega. "Už mi tečú slinky. Kvôli držkám ešte stále robím Dni českej kuchyne," zažartoval si Ľ. Grega tesne predtým, ako Nedvědovi odovzdal pas Podhoráckeho hradského kniežatstva (obaja na snímke), ktorého je veľvyslancom. Pas oprávňuje Frantu na prednostnú obsluhu i prípadnú zľavu v Diere. Potešilo ho aj víno kniežaťa Miroslava.
Autor: ato
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári