Korzár logo Korzár Košice

Tip na recept

dnes od redaktorky košického štúdia SRo Hany Rodovej Považuje sa za prívarkového expertaTí, ktorí už mali možnosť ochutnať to, čo im navarila

dnes od redaktorky košického štúdia SRo Hany Rodovej

Považuje sa za prívarkového experta

Tí, ktorí už mali možnosť ochutnať to, čo im navarila Hana Rodová, redaktorka košického štúdia Slovenského rozhlasu, ju považujú za dobrú kuchárku. "Pravda je však taká, že posledné asi štyri roky varím príležitostne - teda ak sa dostanem do kuchyne skôr ako moja babička, s ktorou bývam a ktorá sa vyžíva v tom, že mi môže dokazovať svoje stopercentné kuchárske umenie...," prezradila H. Rodová s úsmevom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Variť však vraj začala už niekedy na základnej škole na hodinách varenia a tiež za spolupráce svojej mamky. "Tá to okomentovala, že taká správna hovädzia polievka sa mi v mojom živote zíde ako soľ. Pravda je taká, že som ju uvarila vtedy prvý a nateraz posledný raz... Potom to už bola nutnosť, pretože som prestala jesť mäso, čo bolo v našej rodine katastrofou a trvalo mi niekoľko rokov, kým sa mi podarilo presvedčiť ich, že nie som "chorá" a nezomriem od hladu. Ale vlastne variť sa učím stále, pretože sa našťastie často stretávam s novými receptami a fintami v kuchyni. Musím povedať, že milujem varenie takzvaných ´nudných´ jedál - dokonca mám niekedy pocit, že som prívarkový expert..."

Rovnako ako vari každý kuchár, aj H. Rodová má na konte nejednu kuchynskú "nehodu". "Keď som mala asi pätnásť, tak som sa dostala do kuchyne a veľmi som sa tešila, že môžem svojmu veľkému bratovi pripraviť ´slávnostný´ obed pred dlhou cestou. Keďže som už mäso nejedla, tak to boli sójové bôby s omáčkou a volským okom. Všetko som urobila podľa receptu, vyzeralo to veľmi efektne, len ma nik neupozornil, že sóju treba namáčať a poriadne dlho variť. Viete si teda predstaviť, ako mu to chrupčalo pod zubami a ako potom prebiehala jeho niekoľko hodinová cesta autobusom...," dodala na záver.

SkryťVypnúť reklamu

Prívarok z miešanej zeleniny

Potrebujeme: 200 g mrkvy, 200 g petržlenu, 200 g kalerábu, 200 g zeleného hrášku, 40 g oleja, 40 g hladkej múky, soľ, 10 g cukru, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať. Postup: Očistenú a umytú miešanú zeleninu pokrájame na malé kocky a spolu s hráškom ju dáme variť do vriacej vody. Z oleja a múky urobíme bledú zápražku, zalejeme ju vodou a vlejeme do uvarenej zeleniny. Osolíme, okoreníme a chvíľu spolu povaríme. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  2. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  6. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  7. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  8. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  1. Kondičný tréner: Motivácia na zmenu nestačí
  2. Najlepšia dovolenka s deťmi pri mori: Kam letieť z Košíc?
  3. Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?
  4. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu
  5. Na Marka oharka do jarka
  6. Najlepšie okamihy svojho života zachytené s HONOR 400 Lite
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  1. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 18 999
  2. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 9 925
  3. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 9 123
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 368
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 3 823
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 3 110
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 2 701
  8. Elektrické autá v zahraničí: poplatky za nabíjanie a diaľnice 2 484
  1. Rastislav Puchala: Sláva ti, Alex Ovečkin!
  2. Pavel Baláž: Parma nie je len mestom syra a šunky
  3. Ján Šeďo: Odznelo : "Apko, však tam roztrhalo 9 detí"! "No a čo, veď...."
  4. Vladimír Bojničan: Biblické zázraky ako nepreukázané tvrdenia a forma dezinformácie
  5. Jozef Černek: Môj partner nemá telo. Nemá tvár. A predsa napísal so mnou muzikál.
  6. Imunoblog: Zdravé črevo – základ silnej imunity
  7. Peter Greša: Sväté svetlo: stretnutie s chasidmi pri hrobe „zázračného rabína“
  8. Andrea Školudová: NOŽE v kuchyni a Feng Shui
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 105 754
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 79 323
  3. Rado Surovka: Raši dostal padáka 74 239
  4. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 674
  5. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 17 167
  6. Miroslav Daniš: Pec nám spadla, pec nám spadla, ktože nám ju postaví 11 982
  7. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 734
  8. Juraj Kumičák: ...radšej choďte kravy pásť... 9 560
  1. Jiří Ščobák: Investovanie vs. hazard: Aké hry hráme? Kedy hazardujeme, namiesto toho, aby sme investovali?
  2. Radko Mačuha: Fico a Neveriaci Tomáš.
  3. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  4. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  5. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  6. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  7. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  8. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Rastislav Puchala: Sláva ti, Alex Ovečkin!
  2. Pavel Baláž: Parma nie je len mestom syra a šunky
  3. Ján Šeďo: Odznelo : "Apko, však tam roztrhalo 9 detí"! "No a čo, veď...."
  4. Vladimír Bojničan: Biblické zázraky ako nepreukázané tvrdenia a forma dezinformácie
  5. Jozef Černek: Môj partner nemá telo. Nemá tvár. A predsa napísal so mnou muzikál.
  6. Imunoblog: Zdravé črevo – základ silnej imunity
  7. Peter Greša: Sväté svetlo: stretnutie s chasidmi pri hrobe „zázračného rabína“
  8. Andrea Školudová: NOŽE v kuchyni a Feng Shui
  1. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 105 754
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 79 323
  3. Rado Surovka: Raši dostal padáka 74 239
  4. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 674
  5. Martin Ondráš: Piate ohnisko nákazy SLAK - skutočná pravda 17 167
  6. Miroslav Daniš: Pec nám spadla, pec nám spadla, ktože nám ju postaví 11 982
  7. Radko Mačuha: Vládna koalícia si začala dávať úplatky priamo v parlamente. 9 734
  8. Juraj Kumičák: ...radšej choďte kravy pásť... 9 560
  1. Jiří Ščobák: Investovanie vs. hazard: Aké hry hráme? Kedy hazardujeme, namiesto toho, aby sme investovali?
  2. Radko Mačuha: Fico a Neveriaci Tomáš.
  3. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
  4. Tupou Ceruzou: Transakčná daň
  5. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  6. Marcel Rebro: Slovenské drony na ukrajinskom nebi
  7. Věra Tepličková: Nie je nad to, mať na verejnosti dobrých priateľov
  8. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu