Korzár logo Korzár Košice
Piatok, 30. júl, 2021 | Meniny má LibušaKrížovkyKrížovky

Tip na recept

dnes od redaktorky košického štúdia SRo Hany Rodovej Považuje sa za prívarkového expertaTí, ktorí už mali možnosť ochutnať to, čo im navarila

dnes od redaktorky košického štúdia SRo Hany Rodovej

Považuje sa za prívarkového experta

Tí, ktorí už mali možnosť ochutnať to, čo im navarila Hana Rodová, redaktorka košického štúdia Slovenského rozhlasu, ju považujú za dobrú kuchárku. "Pravda je však taká, že posledné asi štyri roky varím príležitostne - teda ak sa dostanem do kuchyne skôr ako moja babička, s ktorou bývam a ktorá sa vyžíva v tom, že mi môže dokazovať svoje stopercentné kuchárske umenie...," prezradila H. Rodová s úsmevom.

Skryť Vypnúť reklamu

Variť však vraj začala už niekedy na základnej škole na hodinách varenia a tiež za spolupráce svojej mamky. "Tá to okomentovala, že taká správna hovädzia polievka sa mi v mojom živote zíde ako soľ. Pravda je taká, že som ju uvarila vtedy prvý a nateraz posledný raz... Potom to už bola nutnosť, pretože som prestala jesť mäso, čo bolo v našej rodine katastrofou a trvalo mi niekoľko rokov, kým sa mi podarilo presvedčiť ich, že nie som "chorá" a nezomriem od hladu. Ale vlastne variť sa učím stále, pretože sa našťastie často stretávam s novými receptami a fintami v kuchyni. Musím povedať, že milujem varenie takzvaných ´nudných´ jedál - dokonca mám niekedy pocit, že som prívarkový expert..."

Rovnako ako vari každý kuchár, aj H. Rodová má na konte nejednu kuchynskú "nehodu". "Keď som mala asi pätnásť, tak som sa dostala do kuchyne a veľmi som sa tešila, že môžem svojmu veľkému bratovi pripraviť ´slávnostný´ obed pred dlhou cestou. Keďže som už mäso nejedla, tak to boli sójové bôby s omáčkou a volským okom. Všetko som urobila podľa receptu, vyzeralo to veľmi efektne, len ma nik neupozornil, že sóju treba namáčať a poriadne dlho variť. Viete si teda predstaviť, ako mu to chrupčalo pod zubami a ako potom prebiehala jeho niekoľko hodinová cesta autobusom...," dodala na záver.

Skryť Vypnúť reklamu

Prívarok z miešanej zeleniny

Potrebujeme: 200 g mrkvy, 200 g petržlenu, 200 g kalerábu, 200 g zeleného hrášku, 40 g oleja, 40 g hladkej múky, soľ, 10 g cukru, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať. Postup: Očistenú a umytú miešanú zeleninu pokrájame na malé kocky a spolu s hráškom ju dáme variť do vriacej vody. Z oleja a múky urobíme bledú zápražku, zalejeme ju vodou a vlejeme do uvarenej zeleniny. Osolíme, okoreníme a chvíľu spolu povaríme. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.

Dobrú chuť!

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  2. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  3. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  4. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  5. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  6. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  7. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  8. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  10. Lenivý brunch s Muchom
  1. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  2. Košická štvrť je súčasťou odpadového experimentu.
  3. Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je rizikovejšia
  4. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  5. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  6. Nepodceňujte rozmiestnenie zásuviek a vypínačov
  7. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
  8. Slováci čoraz viac nakupujú pivo vo vratných fľašiach
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 7 545
  2. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 4 155
  3. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 3 516
  4. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 3 513
  5. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 414
  6. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 327
  7. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 217
  8. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 2 649
  9. Jeden deň na Bratislavu nestačí 2 386
  10. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021 2 002
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Boris Kollár

Z 500 eurovej výplaty bude môcť exekútor ukrojiť len 14 eur.


28. júl
Výroba liekov - ilustračná fotografia.

Ministerstvo kúpilo päťtisíc dávok.


29. júl
Zuzana Kepplová.

Kollár ťaží zo zbabelosti svojich kolegov.


5 h

Malebnou cestou Alojza Medňanského s Barborou Zuštínovou.


28. júl

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop