Suroviny: africký sumec alebo šťuka, kyslá a sladká kapusta, chren, údená slanina, mrkva, zeler, petržlen, soľ, ocot
Postup: Zo zeleniny a kapusty pripravíme vývar, dochutený chrenom, údenou opraženou slaninou, octom a soľou. Umytého, vypitvaného sumca vložíme do horúceho vývaru a varíme 7 minút z jednej aj druhej strany. Pozor - vkladáme v octovej utierke, aby sa dal vcelku vybrať. Po vychladnutí stiahneme polovičku sumca z kože - pre dekoráciu a lepší efekt. Následne ho natrieme aspikom, ozdobíme čínskou kapustou, kúskami mrkvy, svietnikom z póru a paradajkami, vytvarovanými do košíčkov, tie plníme zmesou mrkvy, kalerábu a namočených sušených sliviek.
Tipy na chuťovky:
- mango naplnené zmesou taveného syru a údenej ryby s pažítkou nakrájame na plátky
- uhorku a vajce doplníme slaným očkom a ozdobíme olivou
- z citróna vytvarujeme košíček, ktorý naplníme kaparami
- plátky údeného úhora ozdobíme uhorkou, vajcom a petržlenovou vňaťou
- lososa naplníme zmesou špargle, kápie a petržlenovej vňate a nakrájame
Autor: lyv
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári