Korzár logo Korzár Košice
Piatok, 30. júl, 2021 | Meniny má LibušaKrížovkyKrížovky

Tip na recept

dnes od Ivana Benninghausa, vedúceho družstva basketbalistiek K Cero I.C.P.Ľútosť nad mŕtvym zvieraťom zaženie vôňou gulášu Ivan Benninghaus nie

dnes od Ivana Benninghausa, vedúceho družstva basketbalistiek K Cero I.C.P.

Ľútosť nad mŕtvym zvieraťom zaženie vôňou gulášu

Ivan Benninghaus nie je poľovník, ale miluje divinu. Neznáša pohľad na zabité zviera, ale oželie ho, keď je z neho mäso, z ktorého môže pripraviť vynikajúcu pochúťku. "Divinu mám rád, a rád ju aj pripravujem. Dobre urobená je doslova lahôdka, mäkučké mäsko, žiadna pachuť. Väčšinou ju mám od kamarátov, poľovníkov, aj keď ju dávajú len neradi, pretože je to pre nich trofej. Jeleninu či srňacinu zoženiete aj v obchode, ale kilo stojí 400 až 500 korún, takže je to drahý špás."

Skryť Vypnúť reklamu

Kuchárskemu remeslu sa priúčal pri maminej sukni. "Je veľmi dobrá kuchárka. Stále som sa rád pri nej v kuchyni obšmietal, aj pomáhal. Teraz sa vždy teším na voľný víkend, keď hráme doma, že môžem niečo navariť, urobiť nejakú špecialitu. V telke pozerám relácie ako ´Vaření´ a podobne, robím si pri tom poznámky, a potom to aj vyskúšam." Do pečenia koláčov či múčnych jedál sa nepúšťa. Ba ani do jedál, s ktorými je "babračka". "Skôr také minútky. Za ňu považujem aj jelení guláš, i keď príprava trvá aj hodinu a pol. Už sa stalo tradíciou, že silvestrovskú kapustnicu varím ja, musím si to proste tak zariadiť. Varenie ma baví, ale nemyslím, že by som sa tým mohol živiť..."

Zje všetko, ale od detstva, z čias školských jedální, sa nemôže zbaviť odporu k tekvicovému prívarku. "Voľačo mi to pripomína, no radšej nepoviem čo. Inak mám rád štipľavejšiu, maďarskú kuchyňu. Viem si pochutnať aj na francúzskej, aj keď je na moje gusto trošku diétna."

Skryť Vypnúť reklamu

Jelení guláš

Suroviny: kg jelenieho alebo srnčieho mäsa (najlepšie stehna), štyri veľké cibule, olej, trochu bravčovej masti, soľ, čierne korenie, majoránka, rasca, horčica, worchesterová omáčka, kečup, lekvár z čiernych ríbezlí alebo brusníc. Postup: mäso odblaníme a nakrájame na malé kocky, pokrájame cibuľu a necháme speniť na oleji, kvôli chuti pridáme i bravčovú masť. Zalejeme naberačkou vody a necháme, aby sa to "zatiahlo". Pridávame podľa chuti všetky ingrediencie. Špecialitou je, keď je mäso už skoro mäkké, pridať veľkú polievkovú lyžicu ríbezlového alebo brusnicového lekváru. Pridávame toľko vody, aby to neprihorelo a napokon bez pokrievky necháme odpariť, aby zostala len dobrá šťava. Keď je to hotové, pridáme surovú, nadrobno posekanú cibuľu a opäť trošku lekváru. Podávame s chlebom, uhorkami, feferónmi...

Skryť Vypnúť reklamu

Dobrú chuť!

mat

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  2. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  3. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  4. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  5. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  6. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  7. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  8. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  9. Lenivý brunch s Muchom
  10. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  1. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  2. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  3. Nepodceňujte rozmiestnenie zásuviek a vypínačov
  4. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
  5. Slováci čoraz viac nakupujú pivo vo vratných fľašiach
  6. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  7. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  8. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  9. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  10. Do portfólia Proxenty pribudol projekt na Šancovej
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 11 226
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 4 911
  3. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 385
  4. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 3 353
  5. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 351
  6. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 3 198
  7. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 180
  8. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 2 416
  9. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 2 367
  10. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 1 967
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Boris Kollár počas tlačovej konferencie Sme rodina.

Bratislava sa ako jediná priblíži k 70-percentnej zaočkovanosti.


16 h
Jakub Grigar na OH Tokio 2020 / 2021.

Sledujte online letnú olympiádu.


Sportnet a 1 ďalší 8 h
Logo podcastu Dobré ráno.

Najmä hrude odhaľujú muži politici na celom svete.


a 1 ďalší 8 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop