Korzár logo Korzár Košice
Nedeľa, 1. august, 2021 | Meniny má BožidaraKrížovkyKrížovky

Tip na recept

dnes od šéfeditorky a moderátorky Rádia KISS Vierky IhnátovejAko malá sa motala okolo mamy v kuchyniŠéfeditorka a moderátorka košického Rádia

dnes od šéfeditorky a moderátorky Rádia KISS Vierky Ihnátovej

Ako malá sa motala okolo mamy v kuchyni

Šéfeditorka a moderátorka košického Rádia KISS Vierka Ihnátová nevarieva často. "Nevarím preto, že na to nemám čas a pravdupovediac sa najčastejšie dostanem len k vareniu kávy. Z toho titulu teda neviem veľmi zhodnotiť svoje kuchárske schopnosti, ale čisto subjektívne si myslím, že varím dobre. Aj tu kávu," prezradila Vierka s úsmevom. Prvé skúsenosti s jedlom a varením získavala už ako dievčatko. "Keď som bola malá, motávala som sa okolo mamy v kuchyni, keď varila a niečo som od nej aj pochytila. Myslím, že je to najmä cit pre dochutenie jedál. To mi naozaj ide..."

Skryť Vypnúť reklamu

Aby jej aj to občasné varenie urobilo radosť, nikdy nevarieva z donútenia. "Nikdy nevarím nasilu, je to totiž pre mňa zriedkavá činnosť, takže si ju dosť užívam a stojí to za to. Varím teda rada, jediný aspekt, ktorý mi neumožňuje časté varenie, je čas."

Vo svojom kuchárskom repertoári vraj nemá žiadnu špecialitu. "Nie je to o tom, že by som vždy pri zvláštnej príležitosti pripravovala jedno jedlo. Vždy je to vec chuti a spoločnosti, pre ktorú varím a tomu prispôsobím jedlo, ktoré sa chystám uvariť."

Nebojí sa pustiť do príprav hocakého jedla, najradšej varí s kuracím mäsom, púšťa sa aj do pečenia koláčov. "Priznám sa však, že do toho pečenia sa púšťam nerada. Som z toho nervózna a potom najmä z tých pripečených koláčov... Ale keď sa podaria a ochutnám z nich, tak po tom už nervózna nie som... Práve pri pečení sa mi podarilo najviac nepodarkov, nikdy však nešlo o ´kuchynskú nehodu´, pri ktorej bz som prišla o časť bytu alebo tela," dodala Vierka so smiechom.

Skryť Vypnúť reklamu

Čína a´la Vierka

Potrebujeme: kuracie prsia, cibuľu, cesnak, horčicu, soľ, čierne mleté korenie, červenú papriku, kari korenie, kečup a sójovú omáčku. Postup: mäso nakrájame na rezance, pridáme posekanú cibuľu, pretlačený cesnak, horčicu, kečup, sójovú omáčku, soľ a koreniny. Poriadne premiešame lyžicou a dáme do misky. Misku zakryjeme, dáme odležať do chladničky na 24 hodín. Mäsko už iba opražíme na oleji. Ako prílohu podávame ryžu alebo hranolky, prípadne oboje.

Dobrú chuť!

kid

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  2. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  3. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  4. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  5. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  6. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  7. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  8. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  10. Lenivý brunch s Muchom
  1. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  2. Košická štvrť je súčasťou odpadového experimentu.
  3. Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je rizikovejšia
  4. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  5. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  6. Nepodceňujte rozmiestnenie zásuviek a vypínačov
  7. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
  8. Slováci čoraz viac nakupujú pivo vo vratných fľašiach
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  1. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 4 842
  2. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 4 795
  3. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 4 018
  4. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021 3 621
  5. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 450
  6. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 339
  7. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 259
  8. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 3 164
  9. Jeden deň na Bratislavu nestačí 3 153
  10. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 3 017
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Medzi uhynutými rybali boli aj generačné ryby.

Inšpekcia životného prostredia aj polícia ekologickú katastrofu riešia.


30. júl
Martina Hrašnová.

Sledujte 9. deň olympiády minútu po minúte.


Sportnet 1 h
Martin Huba.

Na Detskej univerzite Komenského prednášal o kultivovanosti.


30. júl
Ilustračné foto

Nikto z českých politikov neodpovedal.


27. júl

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop