Korzár logo Korzár Košice
Pondelok, 23. júl, 2018 | Meniny má Oľga
Nájdete nás na webe

Tip na recept

dnes od mestského poslanca Mikuláša ČečkaNeochutnal by larvy, kobylky ani chrobákyPoslanec Mestskéh zastupiteľstva Mikuláš Čečko varí rád. Kvôli

dnes od mestského poslanca Mikuláša Čečka

Neochutnal by larvy, kobylky ani chrobáky

Poslanec Mestskéh zastupiteľstva Mikuláš Čečko varí rád. Kvôli pracovnej zaneprázdenenosti to však "stíha" väčšinou len cez víkend. Keďže najviac si vie pochutnať na mäse, najradšej varí jedlá práve z tejto suroviny. "Uprednostňujem bravčové kvôli jeho výraznejšej chuti. Pripravujem ho na rôzne spôsoby, ale najradšej mám dusené," vraví poslanec. Pojem zdravá strava mu nie je cudzí, pretože, ako tvrdí, už je dosť starý na to, aby sa o to zaujímal. V posledné roky prišiel na chuť surovej zeleniny a ovociu. "Konzumujem ich denne. Konzervy nekupujem a na ostatných potravinách, dochucovadlách si vždy pozriem ich zloženie."

Poslanec má v kuchyni maximálny poriadok a neznáša, ak mu niekto chce pri jeho gurmánskej tvorbe asistovať. "Dokonca už pri varení ihneď po sebe upratujem. Myslím si, že k dobrému jedlu patrí aj poriadok v kuchyni." Obľubuje klasickú slovenskú kuchyňu a pikantnú maďarskú. Zachutila mu aj talianska, predovšetkým cestoviny v rôznych kombináciách a omáčkach.

Na dovolenkách skúša tradičné národné jedlá krajiny, v ktorej sa nachádza. A domov si potom ako suveníry odnáša miestne ochucovadlá a koreniny. A čo by nikdy neochutnal? "Neviem si predstaviť jesť koníky, larvy a chrobáky, ktoré sú špecialitou v niektorých ázijských krajinách."

Zapekané mleté mäso na víne

Potrebujeme: 500 g mletého bravčovéhoho mäsa, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 500 g šampinónov (čerstvých, nie z konzervy), 250 g mrkvy, červenej cibule (množstvo podľa chuti), pol litra bieleho suchého vína, soľ, čierne korenie, olej, worčesterová omáčka. Postup: na oleji opražíme cibuľku a mrkvu pokrájanú na drobné kocky. Pridáme šampiňóny pokrájané na štvrťky a spolu dusíme, keď zmes pustí šťavu, pridáme mleté mäso, podlievame vínom a dusíme. Okoreníme podľa vlastnej fantázie. Keď je zmes mäkká, uložíme ju na vymastený plech a prekryjeme dopredu pripravenou zemiakovou kašou (dôkladne aj okraje). Zemiaky pokvapkáme worčestrom. Pečieme približne pol hodinu pri 200 ° C. Pokrájame na väčšie kocky a podávame s čerstvou zeleninou.

Dobrú chuť!

boa

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. S dobrým pivom leto chutí
  2. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  3. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  4. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  5. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  6. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  7. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  8. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  9. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  1. Spomaľovači internetu v mobile – 5 tipov ako s nimi zatočíte
  2. Create your own map in a new museum
  3. Ako bojovať proti plesniam v interiéri
  4. Vieme, ako si vybrať tú správnu klimatizáciu
  5. Koľko peňazí pribaliť deťom na tábor
  6. Mercedes prináša revolúciu v správe firemných úžitkových áut
  7. Na Slovensko dorazil až po 30 rokoch. Big Mac oslavuje pol storo
  8. Marketing Art – online marketingová agentúra z Trenčína
  9. S dobrým pivom leto chutí
  10. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 25 198
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 25 145
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 22 088
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 11 143
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 8 306
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 670
  7. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 958
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 312
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 062
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 907

Neprehliadnite tiež

Opití vodiči spôsobili na Spiši niekoľko dopravných nehôd

Narazili do stĺpa, plota, betónového kanála i do odstavených vozidiel.

Turisti nerešpektovali uzavreté chodníky v Tatrách, zachraňovali ich

V Javorovej doline nedokázali prejsť cez rozbúrený potok.

Zomrel známy košický novinár Milan Katunský

Bol aj rozhlasovým komentátorom a hlásateľom športových podujatí.

Zmiznuté šteniatko priniesol naspäť do útulku páchateľ

Nad výhovorkou, prečo psíka ukradol, krúti hlavou aj šéfka útulku.

Hlavné správy zo Sme.sk

AUTORSKÁ STRANA PETRA TKAČENKA

Tri mýty o brexite

Briti už si hrozienka vyberať nebudú.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop