Korzár logo Korzár Košice
Streda, 26. september, 2018 | Meniny má Edita
Nájdete nás na webe

Tip na recept

dnes od speváka Mira ProcházkuPri varení nedoporučuje odbiehať k milostným hrámKošický spevák Miro Procházka, ktorého poznáte i pod menom

dnes od speváka Mira Procházku

Pri varení nedoporučuje odbiehať k milostným hrám

Košický spevák Miro Procházka, ktorého poznáte i pod menom Bogieman, sa považuje za celkom dobrého kuchára. "Pred pár rokmi, keď som bol ešte slobodný, bol som takzvaný hemendeksový typ - každý večer som jedol to isté. Ale chutilo mi to. Keď som sa oženil, tak aj napriek tomu, že moja manželka varí vynikajúco, pustil som sa do varenia." Začínal vraj rôznymi experimentami s čínskou kuchyňou. "Týmto pokrmom som neúnavne hostil svoje návštevy, až ma nakoniec ´ázijske kulinárske umenie´ prestalo baviť. Z celého procesu varenia ma najviac baví aranžovanie a konečná fáza dochucovanie jedál."

Po "čínskom období" dohnali M. Procházku okolnosti k tomu, aby privoňal aj ku slovenskej kuchyni. "Niečo som odpozoroval od manželky, zvyšok som konzultoval telefonicky. Dnes už bežne varím rôzne polievky a s pomocou kuchárskej knihy si trúfnem na mnoho jedál. Dnešná rýchla doba núti ľudí byť príležitostnými, respektíve víkendovými kuchármi. Milujem chvíle, keď mi asistuje môj mladší syn a diktuje mi správne poradie pri obaľovaní rezňov."

M. Procházka nepatrí v kuchyni medzi typických mužov, po ktorých ostáva kopa špinavého riadu. "Asi je to vekom, ale postupne som sa naučil všetko po sebe odpratať a keďže neznášam zaschnutý riad, snažím sa ho umyť ihneď po konzumácii. Mám za sebou aj nejakú tú kuchynskú nehodu, zopár hrncov som už zlikvidoval... Preto nedoporučujem začínajúcim kuchárom počas varenia odbiehať k televízii, na toaletu a venovať sa milostným hrám..."

Brokolicový prívarok

Potrebujeme: brokolica, tavený syr, olivový olej, hladká múka, sladká smotana, soľ, cesnak, cukor, orechy, zemiaky alebo cestoviny. Postup: vo vriacej vode uvaríme brokolicu. Potom ju rozmixujeme spolu s tromi alebo štyrmi trojuholníkmi taveného syra. Do hrnca nalejeme olivový olej. Do rozpáleného oleja pridame hladkú múku, zamiešame, nasypeme rozmixovanú hmotu. Zriedime so sladkou smotanou. Dochutíme

soľou, cesnakom, cukrom a štipkou postrúhaného orecha. Za stáleho miešania pokrm dovaríme. Brokolicový prívarok môžeme podávať s cestovinou alebo so zemiakmi.

Dobrú chuť!

kid

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  2. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  3. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  4. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  5. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  6. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  7. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  10. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  1. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  2. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  3. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  4. Brieždenie pod lomenicou
  5. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  6. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  7. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  10. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 017
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 246
  3. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 10 655
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 7 408
  5. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 546
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 983
  7. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 391
  8. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 913
  9. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy 3 021
  10. Najužitočnejšia appka 2 803

Neprehliadnite tiež

Skládkovanie zrejme zdražie. Košice odpad spaľujú, ako to zasiahne Prešov?

Ministerstvo chce na samosprávy pritlačiť. Tie, ktoré netriedia, si priplatia najviac.

Spor KSS vs. Smer. Kandidát na starostu nechápe, ako z neho urobili kandidáta na poslanca

Dali trestné oznámenie pre manipuláciu. On aj zapisovateľka komisie tvrdia každý čosi iné.

Iniciatíva Za slušné Slovensko pripravuje v Košiciach ďalší pochod

Požiadavky z protestov zo začiatku roka stále nie sú splnené.

Druhá liga Východ štartuje aj s Krotákom či Bartošom

Viaceré hokejové osobnosti budú nastupovať v najnižšej súťaži. Bardejov ulovil Vantrobu.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Je Rybanič whistleblower? Odborníci sa nezhodli

Rybanič chce názor Súdneho dvora Európskej únie.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Vietnamské bistrá u nás nie sú vietnamské

Ako sa ázijské bistrá zmenili za posledných dvadsať rokov.

Komentár Zuzany Kepplovej

Na Dankovom diplome vlastne nezáleží

Bol by to prezident, v ktorom by nejeden našinec spoznal vlastný príbeh.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop