ochutnať nielen samotné ovocie, ale aj množstvo výrobkov, ktoré sa z neho pripravujú. Najväčší úspech však mali, ako inak, jablčné koláče. „Na ochutnávku sme sa snažili pripraviť všetko, čo sa jabĺk nejakým spôsobom dotýka," povedala riaditeľka materskej škôlky na Októbrovej ulici Lujza Uličná. Priestor na ochutnávku však nedostali len deti, ale aj rodičia. Táto škôlka je totiž jediným zariadením tohto druhu na Slovensku, ktoré sa zapojilo do programu otvorená škola. „Aj keď ide o program, ktorý je zameraný v prvom rade na základné školy, povedali sme si - prečo to neskúsiť aj v predškolskom prostredí," vysvetlila L. Uličná, ktorá oceňuje spoluprácu s rodičmi. „Jablká jem preto, lebo sú zdravé," povedal nám škôlkar Adam Novotný.
Autor: nrk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári