Korzár logo Korzár Košice
Štvrtok, 22. október, 2020 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky

Ako varia

Riaditeľ TEHO Ing. Z. Bartoš rád varí v prírodeObľubuje fánky plnené džemom z lupienkov ružíRiaditeľ Tepelného hospodárstva s.r.o., Ing. Zoltán

Riaditeľ TEHO Ing. Z. Bartoš rád varí v prírode

Obľubuje fánky plnené džemom z lupienkov ruží

Riaditeľ Tepelného hospodárstva s.r.o., Ing. Zoltán Bartoš sa považuje za príležitostného kuchára, ktorý rád varí a úplne najviac ho to baví v prírode. "Keď je príležitosť, tak sa vyžívam v pečení mäsa na rošte. Neviem si predstaviť variť rutinne, každý deň. Kuchárskemu umeniu som sa učil postupne, viem uvariť všetko, ale neviem piecť sladkosti a ani varenie polievok ma neoslovilo okrem ´halászlé´," hovorí.

Skryť Vypnúť reklamu

Varenie odpozoroval od mamky, keď ako študent začal experimentovať so svojim prvým jedlom - zemiakovými plackami. Aj ďalšie jedlá odpozoroval, ale tentoraz od svojej manželky. V jeho domácnosti nechýba veľká mraznička a v nej mäso a ryby. Pretože najradšej má mäsové jedlá a keď sú ešte v pikantnom prevedení, nechýba mu k šťastiu nič viac... Zdravá kuchyňa ho neoslovila, prednosť majú jednoznačne nezdravé domáce jedlá. "Však to aj na mne vidno", smeje sa. "Veľmi mi chutia aj ryby. Neviem prísť na chuť jedlám, ktoré sú ´veľmi zdravé´, aj keď v poslednom čase mi začala chutiť aj zelenina."

Riaditeľ má rád aj sladké. "Zo zákuskov mi veľmi chutia tzv. ´pončky´, sú to poľské fánky z kysnutého cesta plnené džemom z ruží. Tento džem je špeciálne robený z lupienkov špeciálnych ruží." Potešenie mu robí, keď môže pohostiť svojich rodinných kamarátov, vlastnoručne uvarenými jedlami. Pri ich tvorení udržiava v kuchyni poriadok, aby mal lepší prehľad o ingredienciách na kuchynskom pulte. A nemá problém po sebe poumývať riad.

Skryť Vypnúť reklamu

Džuveč

Ptrebujeme: 70 dkg mletého pliecka, hrnček ryže, cca 0,5 dcl oleja (na spodok nádoby), cca 70 dkg papriky (nakrájať na krúžky), cca 80 dkg paradajok (nakrájať na krúžky), soľ, čierne korenie, zemiaky pokrájané na plátky na zakrytie povrchu jedla, 3-4 cibule nakrájanej na plátky. Postup: Na spodok nádoby nalejeme olej, navrstvíme paradajky, papriky, ryžu, mleté mäso, cibuľu, okoreníme a postupne pridávame ďalšie vrstvy. Na vrch poukladáme plátky zemiakov a posolíme. Nakoniec podlejeme trochou vody. Jedlo pripravujeme v smaltovanom hrubostennom riade. Prikryjeme a dáme piecť do rúry asi na 40 minút. Môžeme servírovať aj s opekanými baklažánmi.

Dobrú chuť!

boa

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  2. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  4. Päť chýb pri zateplení strechy
  5. Vitajte v postapokalyptickom svete
  6. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  2. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  3. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  4. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  5. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  6. Úprava osobného motorového vozidla
  7. Important information for Brazilians living in Slovakia
  8. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  9. Vitajte v postapokalyptickom svete
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 576
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 15 397
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 14 677
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 621
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 900
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 10 034
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 952
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 524
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 436
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 257
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Ilustračné.
Pri vstupe do budovy košických súdov musí každý prejsť dôkladnou kontrolou.

Spišský emeritný i pomocný biskup majú Covid-19

Pozitívne testovaný bol aj rektor kňazského seminára a 15 seminaristi.

Kňazský seminár na Spišskej Kapitule. Covid-19 sa nevyhol ani jemu.
Glosa Michala Franka

Zlatá maska na prešovskej radnici: Vitajte, pán prednosta

Mesto témy neurčuje, drží sa svojho imidžu.

Mestský úrad v Prešove.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Koronavírus na Slovensku: Krízový štáb rokoval o lockdowne, bude informovať o záveroch (minúta po minúte)

Celkový počet nakazených na Slovensku dosiahol číslo 35 330. Pandémia Covid-19 si doteraz vyžiadala 115 obetí.

Premiér Igor Matovič a minister vnútra Roman Mikulec na rokovaní Ústredného krízového štábu.
Dušana Kováčika zadržali aj obvinili.
NADÁCIA ZASTAVME KORUPCIU

Bödörovi blízka firma ťažila z obrovských štátnych zákaziek. Okolnosti sú podozrivé

Jej partnerom boli známi stavbári.

Norbert Bödör.
Petr Ludwig.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop