Korzár logo Korzár Košice

ANKETA - Kupujete menej hydiny ako predtým?

Vtáčia chrípka nasadila chrobáka do hláv mnohým ľuďom. Aj keď odborníci z Ministerstva zdravotníctva SR tvrdia, že na Slovensko sa tento vírus možno

ani nedostane, ľudia sú pri nákupoch v mäsiarstvach opatrnejší. Košičanov sme sa v súvislosti so šíriacou sa vtáčou chrípkou opýtali:

- Akurát dnes som kúpila kuracie prsia. Verím, že k nám vtáčia chrípka nedôjde a kompetentní urobia všetky potrebné opatrenia. Pri nákupoch ale vždy kontrolujem, či kurčatá neboli dovezené napríklad z Číny.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Erika Pankuchová, advokátka

- Viete čo, ani nie. Mňa to akosi vôbec neinteresuje, nakupujem v takom množstve ako predtým. Nemám absolútne žiadne obavy, lebo podľa mňa niet z čoho. Ide o zbytočnú paniku, ako predtým pri BSE.

SkryťVypnúť reklamu

Ďodi, nezamestnaný

- Nie, veď vidíte, že mám v ruke veľkú hydinovú bagetu. Vtáčej chrípky sa nebojím, budem hydinu a výrobky z nej kupovať ďalej tak ako predtým. Samozrejme, bez vírusu. Ako som už povedal, ja s tým problém nemám.

Norbert Krištofík, študent

- Hydinu kupujem tak ako vždy. Podľa mňa celý ten humbuk je dielom Európskej únie. Turecko sa tam tlačí a z ničoho nič sa tam vyskytne vtáčia chrípka. Alebo niekto skúša novú biologickú zbraň.

Jirko Dvořák, dôchodca

- Nie, menej nekupujem. Zatiaľ s tým problémy nemám, ale veľmi dôkladne kontrolujem, z ktorej krajiny hydina pochádza. Beriem vždy iba slovenské kurčatá či sliepky, ak ich doviezli z iného štátu, nemám záujem.

Viera Ivanecká, projektantka

- Čo ja viem... Asi nie. Samozrejme, pozerám sa na obaly, odkiaľ výrobok pochádza. Z inej krajiny ako zo Slovenska hydinu nechcem, ani nekupujem. Na kuracinke si u nás doma pochutnávame i naďalej, zatiaľ bez obáv.

SkryťVypnúť reklamu

Emília Andrejkovičová, referentka

- Samozrejme, kupujem výrazne menej hydiny ako predtým. Trošku mám strach, radšej využívam zásoby hydiny, ktorú som si zamrazila skôr, ako prišla vtáčia chrípka. A striedam to s hovädzím mäsom, alebo bravčovým.

Daniela Harachová, učiteľka

Autor: Pripravil: Miroslav SAMBOR

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 93 027
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 858
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 550
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 457
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 632
  6. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 569
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 252
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 641
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu