dnes od košickej fitnesky Natálie LenártovejDiétne koláče sladí umelým sladidlomKošická fitneska Natália Lenártová varí veľmi rada. Jej športové
Písmo:A-|A+ Diskusia nie je otvorená
dnes od košickej fitnesky Natálie Lenártovej
Diétne koláče sladí umelým sladidlom
Košická fitneska Natália Lenártová varí veľmi rada. Jej športové aktivity si vyžadajú, špeciálnu prípravu jedla po celý rok. "Gro jedálnička fitnesky tvorí mäso - kuracie, morčacie, hovädzie a ryby. Vyhýbam sa prívarkom a polievkam, aj keď ich mám rada. Polievky sú dosť kalorické jedlo," vysvetľuje N. Lenártová. Miluje boršč, ale nevarí ho, radšej si ho dá v reštaurácii. "Pretože ja by som tam určite nedala toľko tuku, koľko tam má ísť a nebolo by to už potom ono."
Pečie jednoduché diétne koláče bez tuku, ktoré sladí umelým sladidlom. "Takýto koláčik je omnoho menšie zlo ako čokoláda. Určite by som sa nepiplala s nejakým krémovým koláčom alebo s tortou." Z nezdravých jedál má rada údené koleno s chrenom a horčicou, ktoré si dopraje len veľmi zriedka. "Mám rada všetko. Neexistuje asi jedlo, ktoré nezjem. Ak niekto v jedle vymýšľa, som presvedčená, že mu chýba jedna trojmesačná diéta. Potom si bude jedlo vážiť a zje všetko."
Pri varení, kladie N. Lenártová veľký dôraz na suroviny, ktoré používa. "Vyberám si kvalitné potraviny aj keď stoja o niečo viac," vysvetľuje. "Konečne som našla značku, ktorá mi vyhovuje. Sú to šťavnaté kuracie prsia, hlboko zmrazované - šokom. Táto metóda spôsobí, že bunka sa vodou neroztrhne, ako to býva pri klasickom pomalom zmrazovaní. Také mäso je omnoho chutnejšie a varením sa takmer nezmenšuje.
Suroviny pre jednu osobu: 150 g kuracích pŕs, cibuľa, paprika, paradajka, korenie podľa vlastnej chuti, vegeta, mleté chilly papričky (štipka), čierne korenie, roztlačený cesnak (podľa chuti), lyžička horčice, kečup (podľa chuti), sójová omáčka, worčester, voda. Postup: Prsia pokrájame na malé kocky, zmiešame ich s vegetou, korením, cesnakom, chilli papričkami, sójovou omáčkou a worčestrom. Na panvici zohrejeme trošku vody, pridáme mäso, popražíme ho a ochutíme kečupom i horčicou. Dusíme za občasného podlievania vodou a pred dovarením mäsa pridáme pokrájanú cibuľu, paradajku, papriku. Zeleninu necháme zmäknúť, no musí byť chrumkavá. Ako prílohu podávame zemiačky v šupke, upečené v alobale v rúre.
Dobrú chuť
boa
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári