Lukáš Sulír z reštaurácie Furkotka na Štrbskom Plese
Medailóniky so slivkami
Potrebujeme (pre jednu osobu): 150 g bravčového kare, 50 g sušených sliviek, 20 g slivkového džemu, 30 g kečupu, 0,3 dcl červeného vína, soľ, mleté čierne korenie, olej alebo tuk na opečenie mäsa.
Postup: Mäso vyklepeme, okoreníme a prudko na oleji alebo tuku opečieme z obidvoch strán. Vo výpeku opečieme sušené slivky, pridáme kečup, slivkový džem, podlejeme vínom a krátko povaríme.
Príloha: Hodia sa najmä zemiakové krokety, hranolky alebo opečené zemiaky. Zeleninovú prílohu vytvoríme z papriky, paradajky, šalátovej uhorky, postrúhanej mrkvy a kukurice. Nevodičom podávame s červeným vínom.
Autor: afo
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári