Keiko Haneda,
šéfkuchárka z reštaurácie v Tokiu (Japonsko)
Tempura soba
Potrebujeme: Cibuľa, sušené huby, mrkva, pohánková múka, pór a sójová omáčka.
Postup:
Soba je tradičná japonská polievka. Na prípravu pravej tempura soba potrebujeme nakrájanú zeleninu (mrkvu, pór, cibuľu) a sušené huby, najlepšie tmavé. Varíme ako slovenskú zeleninovú polievku. Na záver však do soby pridáme vyprážané cesto, vymiesené z pohánkovej múky. Ochutíme sójovou omáčkou, prípadne ďalšími koreninami (podľa gusta).
Dobré rady: Polievka soba sa je zásadne s paličkami. Najprv vyjeme z misky husté časti, nakoniec vypijeme zyšný vývar.
Dobrú chuť!
Autor: frk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári