čajová lyžička medu, 0,5 dl bieleho vína, 80 gramov kečupu, olej, soľ, steakové korenie, chilli korenie, solamyl
Postup: Sviečkovicu naporcujeme, okoreníme steakovým korením a na rozpálenom oleji prudko opečieme. Dusíme do mäkka. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme kukuricu, med, kápiu a kečup. Osolíme a okoreníme chilli korením. Chvíľu spolu podusíme, pridáme biele víno a podľa potreby zahustíme solamylom. Hotovou zmesou prelejeme steaky. Ako prílohu podávame rôzne upravené zemiaky.
Srdiečko s pudingom sedem kusov
Suroviny: 2 vajíčka, 1 dl oleja, 1 dl mlieka, 150 gramov kryštálového cukru, 200 gramov polohrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva, palmarín, hrubá múka.
Puding: 1 liter mlieka, 1 vanilkový puding, vanilkový cukor
Postup: Žĺtka, olej, mlieko, cukor, múku a prášok do pečiva spolu zmiešame. Pridáme z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto rozdelíme do formičiek, ktoré sme vymastili palmarínom a vysypali hrubou múkou. Srdiečka upečieme. Z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru uvaríme riedky puding a prelejeme ním srdiečko. Ozdobím šľahačkou.
Autor: Banícky steak
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári