S Gabrielou Kondikovou z Denného baru - Palacinkáreň v Michalovciach
Syrové palacinky s horčicou
Na 1 porciu potrebujeme:
- pol litra mlieka
- 250 g polohrubej múky
- 2 vajcia
- 1 dl oleja
- soľ
- syr tehla
- cibuľa
- horčica
- jedno vajíčko na obaľovanie
Ako na to:
Mlieko, vajcia, soľ a múku najprv spolu dobre zmiešame na hladké cesto. Na pomastenej panvici potom upečieme tenké palacinky. Na vychladnuté palacinky položíme asi 5 mm hrubý plátok tvrdého syra, rozkrojeného na polovicu. Natrieme ho horčicou a posypeme nasekanou cibuľou. Palacinku zložíme do tvaru taštičky, obalíme v múke a rozšľahanom vajíčku. Vkladáme do rozpáleného oleja a vyprážame z obidvoch strán do zlata.
Servírovanie:
Hotové palacinky môžeme podávať s hranolkami alebo zemiakovými kotletami. Na dochutenie pridáme tatársku omáčku, kečup a zeleninový šalát.
DOBRÚ CHUŤ
(mpo)
Autor: ela
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári