Slávka Bavalová z bistra Tatra v Spišskej Novej Vsi
Vyprážaný kurací závitok v cestíčku
Suroviny: (rozpis pre jednu osobu)
100 g kuracích pŕs, 20 g tvrdého syra, 20 g šunky, soľ, čierne korenie, olej, maslo, na obalenie hladkú múku, mlieko, vajcia
Postup:
Umytý kurací rezeň zľahka naklepeme, mierne osolíme, posypeme mletým korením, pokryjeme plátkom šunky, plátkom syra, zavinieme a upevníme špáradlom. Obalíme v pripravenom cestíčku a vypražíme na rozohriatom oleji. Vypražený závitok necháme odkvapkať od oleja a pokvapkáme ho maslom. Ako prílohu podávame zemiaky upravené na rôzny spôsob a rôzne druhy zeleninových šalátov.
Dobrú chuť!
Autor: šim
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári