Kamila HRABČÁKOVÁ
Potrebujeme: Lístkové cesto, šunku, plátkový a tavený syr, kečup, zelené olivy, cibuľu
Postup: Lístkové cesto rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme a natrieme kečupom. Nakrájame cesto na menšie obdĺžniky. Na každý kúsok cesta položíme kúsok šunky a syra. Cesto preložíme a okraje spojíme, čím vznikne šatôčka. Plech opláchneme studenou vodou alebo naň dáme papier na pečenie a rozložíme šatôčky.
Druhú časť cesta rovnako rozvaľkáme, potrieme taveným syrom (napríklad Bambino). Na celé cesto naukladáme šunku. Potom cesto zrolujeme a necháme v chlade stuhnúť. Rolku narežeme na kolieska, ktoré uložíme na plech. Vrch každého kolieska potrieme kečupom, môžeme dať aj olivu alebo koliesko cibule. V predhriatej rúre pečieme dovtedy, kým sa koláčiky zafarbia jemne dohneda.
Dobrá rada: Podávame so suchým bielym vínom izbovej teploty alebo bylinkovým čajom.
Autor: Šunkovo-syrové koláčiky
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári