Korzár logo Korzár Košice
Piatok, 22. január, 2021 | Meniny má ZoraKrížovkyKrížovky

Za hrsť tradičných i menej známych receptov z vianočnej kuchyne

Kapustnica II Potrebujeme: 500 g kyslej kapusty, 10 g sušených húb, hlava z kapra, 40 g oleja, 1 lyžica hladkej múky, 1 cibuľa, mletá červená

Kapustnica II

Potrebujeme: 500 g kyslej kapusty, 10 g sušených húb, hlava z kapra, 40 g oleja, 1 lyžica hladkej múky, 1 cibuľa, mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, 3 dl kyslej smotany, 1 stredne veľká domáca klobása. Postup: Kapustu pokrájame, zalejeme vodou a dáme variť. Sušené huby umyjeme, obaríme vriacou vodou, pokrájame a pridáme do kapustnice. Hlavu z kapra uvaríme osobitne, a keď je už mäkká, vývar precedíme do kapustnice, mäso oberieme, pokrájame na malé kúsky, dáme do kapustnice a varíme ďalej. Kapustnicu zahustíme zápražkou pripravenou z rozpáleného oleja, múky, posekanej cibule a mletej červenej papriky. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a za občasného premiešania povaríme. Chuť kapustnice zjemníme rozšľahanou kyslou smotanou. Nakoniec pridáme upečenú domácu klobásu pokrájanú na kolieska.

Skryť Vypnúť reklamu

Kapustnica I

Potrebujeme: 500 g údeného mäsa, 300 g bravčového mäsa, 500 g kyslej kapusty, 2 väčšie cibule, bobkový list, mleté čierne a nové korenie, majorán, 1 lyžica pokrájanej údenej slaniny, 150 g klobásy, mletá červená paprika, 2,5 dl kyslej smotany, trocha hrubej múky, soľ. Postup: Údené a čerstvé bravčové mäso vložíme do horúcej vody a uvaríme takmer do mäkka. Potom pridáme pokrájanú kyslú kapustu, cibuľu pokrájanú nadrobno, bobkový list, mleté čierne a nové korenie, majorán a dovaríme. Mäkké mäso vyberieme, pokrájame na kocky a vložíme späť do polievky. Slaninu pokrájanú nadrobno vyškvaríme, pridáme klobásu pokrájanú na kolieska, trocha opražíme, zaprášime mletou červenou paprikou a vlejeme do kapustnice. Nakoniec prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali trocha múky, osolíme a povaríme.

Skryť Vypnúť reklamu

Polievka z rybej hlavy

Potrebujeme: 1 hlava z kapra, 4 lyžice hladkej múky, 1 vajce, 3 lyžice strúhanky, 3 lyžice oleja, 60 g masti, 1 cibuľa, koreňová zelenina, trocha mletého čierneho korenia, 2 l riedkej hrachovej polievky, 1 lyžička soli. Postup: Rybiu hlavu pokrájame na kúsky, ktoré obalíme múkou, vajcom a strúhankou, vypražíme na oleji a vychladnuté posekáme nadrobno. Medzitým opražíme na masti posekanú cibuľu a pokrájanú koreňovú zeleninu, okoreníme, trochu zaprášime múkou, pridáme drobné kúsky vyprážanej rybej hlavy a hrachovú polievku, osolíme a hodinu varíme. Potom polievku precedíme a mastnotu z povrchu odstránime.

Hubová polievka

Potrebujeme: 160 g sušených húb, 40 g masti a 20 g hladkej múky na zápražku, 20 g cibule, soľ, 20 g suchého postrúhaného cesta, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie. Postup: Očistené huby pokrájame, dáme do vody a varíme. Z masti pripravíme zápražku, pridáme do nej postrúhanú cibuľu, opražíme, zalejeme vodou osolíme, pridáme k uvareným hubám a spolu ešte povaríme. Nakoniec do polievky zavaríme cesto a ochutíme ju posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a mletým čiernym korením.

Skryť Vypnúť reklamu

Šošovicová polievka so sušenými slivkami

Potrebujeme: 350 g šošovice, 150 g sušených sliviek, 80 g oleja a 50 g hladkej múky na zápražku, 100 g mlieka, ocot, soľ, cukor. Postup: Prebratú a vopred namočenú šošovicu dáme variť do vody. K napoly uvarenej pridáme sušené slivky a dovaríme do mäkka. Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku, rozriedime ju mliekom, vlejeme do polievky a chvíľu povaríme. Nakoniec polievku ochutíme octom, soľou a cukrom.

Kapor na cigánsky spôsob

Potrebujeme: 1000 g očisteného kapra, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, 100 g stuženého pokrmového tuku, 1000 g v šupke uvarených a očistených zemiakov, rasca, 5 g mletej červenej papriky, 2 dl kyslej smotany, zelená petržlenová vňať, 5 koliesok citróna. Postup: Osušené porcie kapra osolíme, okoreníme, posypeme múkou a pomaly upečieme na rozohriatom tuku do zlata. Na zvyšný tuk dáme uvarené a očistené zemiaky pokrájané na hrubšie kolieska, osolíme ich, posypeme rascou, mletou červenou paprikou a opečieme. Opečené zemiaky zalejeme kyslou smotanou a zapečieme. Podávame so zapečenými zemiakmi ozdobené kúskami citróna.

Kapor na pive

Potrebujeme: 1000 g kapra, soľ, mletý ďumbier, hladká múka, 100 g stuženého pokrmového tuku, 1,5 dl svetlého piva, 1 lyžica strúhanky z čierneho chleba, 15 g masla.

Postup: Umyté a osušené porcie kapra osolíme, posypeme mletým ďumbierom, múkou a opečieme na rozohriatom tuku do zlata. Takmer dopečeného kapra podlejeme pivom, pridáme strúhanku a maslo, prilejeme trocha vody a dodusíme. Podávame poliate šťavou a s varenými zemiakmi.

Kapor na rasci

Potrebujeme: 1000 g kapra, soľ, rasca, 100 g stuženého pokrmového tuku, 15 g hladkej múky, zelená petržlenová vňať. Postup: Porcie kapra osolíme, posypeme rascou, vložíme do rozohriatého tuku a opečieme z oboch strán. Opečené porcie vyberieme, šťavu poprášime múkou, necháme zhnednúť a potom zalejeme vlažnou vodou. Podľa chuti dosolíme a varíme, až kým sa hustnúca šťava neoddeľuje od tuku. Pečeného kapra polejeme šťavou a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi.

Kapor na anglický spôsob

Potrebujeme: 1000 g kapra, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať, 100 g masla, 2 dl hovädzej polievky, 1 citrón, 1 cibuľa, pečeň z kapra, sardelová pasta, 1 lyžica rajčiakového pretlaku, muškátový kvet, 2 dl červeného vína, pol lyžičky karí. Postup: Porcie kapra osolíme, okoreníme, obalíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a dusíme na polovici masla. Počas dusenia podlievame hovädzou polievkou a citrónovou šťavou. Na druhej časti masla osobitne opražíme pokrájanú cibuľu, posekanú zelenú petržlenovú vňať, posekanú pečeň z kapra, sardelovú pastu a rajčiakový pretlak. Okoreníme postrúhaným muškátovým kvetom, zalejeme vínom a precedíme cez sito. Nakoniec pridáme karí a šťavu z duseného kapra, zohrejeme a nalejeme na porcie kapra rozložené na mise. Podávame z opečeným chlebom.

Kapor v alobale

Potrebujeme: 1000 g kapra, citrónová šťava, 60 g masla, 1 lyžička posekanej zelenej petržlenovej vňate, 1 lyžička citrónovej šťavy, 2 lyžice postrúhaného syra, soľ, hladká múka, mletá pálivá červená paprika, 1 lyžička oleja, alobal. Postup: Očistené porcie kapra pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odležať 15 minút. Zmäknuté maslo rozmiešame s posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, citrónovou šťavou a postrúhaným syrom. Porcie kapra osolíme, obalíme múkou zmiešanou s mletou pálivou červenou paprikou, položíme na alobal potretý olejom a poukladáme na kúsky ochuteného masla. Alobal dobre uzavrieme, aby maslo nevytieklo, dáme na plech a pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 20 minút.

Pečený pstruh

Potrebujeme: 1000 g pstruhov, soľ, 100 g masla, rasca, voda alebo biele víno. Postup: Pstruhy očistíme, opláchneme a osolíme. Potom ich uložíme do vymasteného pekáča, poukladáme na ne kúsky masla, posypeme ich rascou a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 až 30 minút. Počas pečenia podlievame vodou alebo bielym vínom. Podávame hneď so zemiakmi, ozdobené kolieskami uvarených vajec a zelenou petržlenovou vňaťou. (Pstruhy pred pečením môžeme pokvapkať citrónovou šťavou a namiesto rasce použiť zelenú petržlenovú vňať, ktorou posypeme vnútro pstruhov.)

Pstruh na mandliach

Potrebujeme: 1000 g pstruhov, soľ, hladká múka, 140 g masla, 1 dl sladkej smotany, 70 g opražených mandlí.

Postup: Vypitvané a umyté pstruhy osolíme, poprášime múkou, vložíme do panvice s roztopeným maslom a opekáme z každej strany asi 5 minút. Opečené pstruhy preložíme na zohriatú misu. Do masla v panvici pridáme smotanu a madle, ktoré sme predtým ošúpali, pokrájali na tenké rezance a opražili. Všetko spolu trocha povaríme a teplou omáčkou polejeme pstruhy. Podávame s opečenými zemiakmi alebo so zemiakovými kroketkami.

Vianočný zemiakový šalát

Potrebujeme: 750 g zemiakov, 200 g šunky, 1 kyslá ryba, 1 cibuľa, 2 kyslé uhorky, 2 vajcia uvarené na tvrdo, soľ, mleté čierne korenie, ocot, 200 g ochutenej majonézy. Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme ostatné suroviny, tak isto pokrájané na malé kocky, osolíme, okoreníme, okyslíme a dobre premiešame. Potom všetko zalejeme ochutenou majonézou, znova premiešame a necháme odležať niekoľko hodín.

Moriak na hubách

Potrebujeme: Prsia a stehná z moriaka, 300 g sušených húb, 30 g masla, 1 vrchovatá lyžička múky, mlieko, mleté čierne korenie, 2 dl kyslej smotany, trocha postrúhaného muškátového orieška. Postup: Prsia a stehná zbavíme kostí a kože a pripravíme z nich úhľadné, veľké plátky. Huby namočíme, pokrájame a dusíme na masle, až kým sa šťava neodparí. Potom ich posypeme múkou a rozriedime mliekom tak, aby po zovretí vzniklá hustá, krémovitá omáčka, ktorú ochutíme mletým čiernym korením. Na každý plátok mäsa dáme lyžicu vychladenej omáčky, plátky preložíme, zopneme ihlou na mäso a vložíme do ohňovzdornej misy vymastenej maslom. Smotanu vymiešame s postrúhaným muškátovým orieškom, nalejeme na mäso a v rúre pečieme asi 2 hodiny. Mäso pečieme najprv prikryté, aby zmäklo, a potom odkryté, aby získalo hnedočervenú farbu.

Pečený moriak s plnkou

Potrebujeme: 3000 - 4000 g moriaka, soľ, 100 g masla, ľubovolná plnka. Postup: Moriakovi vyberieme zo stehien šľachy, umyjeme ho, zvnútra i zvonka osolíme, krídla založíme dozadu a stehná priviažeme k trupu. Na hrvoli uvoľníme kožu od mäsa a tuk vytrháme. Hrvoľ a brušnú dutinu naplníme plnkou a zašijeme. Moriaka dáme na pekáč s maslom a pečieme asi 3 hodiny. Počas pečenia ho často polievame vlastnou šťavou a podlievame horúcou vodou.

Pupáčiky

Potrebujeme: 5 rožkov, mlieko, práškový cukor, mak, maslo. Postup: Rožky pokrájame na kúsky dlhé 1,5 až 2 cm, nasucho ich opečieme v rúre, polejeme vriacim mliekom, aby zostali vláčne, posypeme cukrom, zomletým makom a pomastíme roztopeným maslom.

Šťedrák

Potrebujeme: 500 g polohrubej múky, 1 žĺtok, trocha soli, 70 g práškového cukru, 80 g masla, 20 g droždia, 3 dl mlieka, 1 vajce na potretie. Orechová plnka: 120 g orechov, 100 g práškového cukru, voda, vanilkový cukor. Maková plnka: 120 g maku, 100 g práškového cukru, mletá škorica, voda. Lekvárová plnka: 150 g slivkového lekváru, voda, 40 g práškového cukru, mletá škorica, malinová šťava, 1 lyžica rumu. Tvarohová plnka: 150 g tvarohu, 1 lyžica práškového cukru, vanilkový cukor, postrúhaná kôra z polovice citróna, 1 vajce, 1 lyžica hrubej múky. Postup: Pripravíme dosť husté kysnuté cesto. Keď dobre vykysne, rozdelíme ho na päť dielov a každý diel osobitne vyvaľkáme natenko. Jeden diel preložíme na pomastený plech, natrieme orechovou plnkou, prikryjeme druhým dielom cesta, ten natrieme makovou plnkou, priložíme tretí diel cesta, natrieme ho lekvárovou plnkou a prikryjeme štvrtým dielom cesta, ktorý natrieme tvarohovou plnkou. Nakoniec plnku zakryjeme posledným rozvaľkaným dielom cesta, povrch potrieme vajcom a vo vyhriatej rúre upečieme. Krájame až celkom vychladnutý. Orechová plnka: Zomleté orechy zmiešame s cukrom a malým množstvom vody, chvíľu povaríme a dochutíme vanilkovým cukrom. Maková plnka: Zomletý mak zmiešame s cukrom a so škoricou, rozriedime podľa potreby vodou a chvíľu povaríme. Lekvárová plnka: Slivkový lekvár rozvaríme s vodou, pridáme cukor, škoricu, malinovú šťavu, rum a všetko spolu premiešame. Tvarohová plnka: Mäkký tvaroh pretrime cez sito, pridáme práškový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, žĺtok a všetko spolu premiešame. Nakoniec zľahka premiešame múku a tuhý sneh ušľahaný z bielka. Ak je plnka hustá, pridáme trocha smotany, ak je riedka, primiešame strúhanku.

Biskupský chlebíček

Potrebujeme: 160 g kockového cukru, 1 pomaranč, 4 žĺtky, 3 bielky, 30 g opražených mandlí, 50 g hrozienok, 0,5 dl rumu, 50 g kandizovaného ovocia, 30 g kandizovanej citrónovej kôry, 30 g kandizovanej pomarančovej kôry, 30 g orechov, 120 g múky. Postup: Pomaranč umyjeme a o jeho kôru silno poobtierame kockový cukor. Šťavu z pomaranča vytlačíme a pokvapkáme cukor, aby sa len rozdrobil, ale neroztopil. Pridáme žĺtky a vymiešame do peny. Potom pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov, mandle pokrájané na rezance, hrozienka namočené v rume, pokrájané kandizované ovocie a kandizovanú citrónovú i pomarančovú kôru, posekané orechy a nakoniec múku. Všetko spolu dobre vymiešame, cesto nalejeme do vymastenej podlhovastej formy a vo vyhriatej rúre opečieme.

Vianočný koláč

Potrebujeme: 375 g polohrubej múky, 65 g práškového cukru, postrúhaná kôra z 1 citróna, 1 g klinčekov a kardamónu, 3 g mletej škorice, 100 g masla, 250 g medu, 8 g jelenej soli, 0,7 dl vody, 30 g kandizovanej citrónovej kôry, 60 g kandizovanej pomarančovej kôry, 100 g mandlí a 150 g kandizovanej kôry na ozdobenie. Postup: Múku zmiešame s cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou, klinčekmi, kardamónom a so škoricou. Maslo s medom prevaríme a vlejeme do múky. Jeleniu soľ roztopíme vo vode, necháme postáť 10 minút a zamiešame do cesta. Nakoniec pridáme kandizovanú kôru, všetko spolu dobre vypracujeme a necháme stáť na teplom mieste 2 až 3 hodiny. Potom cesto vyvaľkáme, prenesieme na vymastený plech, pomocou pravítka a tupej hrany noža vyznačíme na ňom neveľké obdĺžniky, do rohov každého obdĺžnika dáme štvrtky olúpaných mandlí, do stredu kúsky kandizovanej citrónovej kôry a pečieme v stredne teplej rúre 20 minút. Po vychladnutí koláč pokrájame po vyznačených čiarach.

Voňavý koláč

Potrebujeme: 200 g práškového cukru, 100 g masla, 1 vajce, 1 lyžička mletej škorice, 1 lyžička potlčených klinčekov, 1 lyžička kakaa, 350 g múky, 1 balíček prášku do pečiva, 3 dl mlieka, 50 g orechov, polovice orechov na ozdobovanie. Citrónová poleva: 200 g práškového cukru, citrónová šťava. Postup: Cukor s maslom a vajcom miešame asi 20 minút. Potom postupne premiešame mletú škoricu, potlčené klinčeky, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a nakoniec posekané orechy. Cesto vylejeme do vymastenej a pomúčenej podlhovastej koláčovej formy a upečieme. Vychladnutý koláč polejeme citrónovou polevou a povrch ozdobíme polovicami orechov. Citrónová poleva: Preosiaty cukor a precedenú citrónovú šťavu vymiešame dohladka.

Ďumbierniky

Potrebujeme: 500 g múky, 300 g práškového cukru, 150 g mandlí, postrúhanú citrónovú kôru, 2 lyžičky mletého ďumbieru, 5 vajec. Postup: Múku zmiešame s cukrom, ošúpanými a zomletými mandľami, postrúhanou citrónovou kôrou a ďumbierom, pridáme vajcia a a zamiesime. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, povykrajujeme ďumbiernikovou vykrajovačkou, poukladáme na vymastený plech a upečieme.

Gaštanové rožky

Potrebujeme: 450 g gaštanov, 210 g múky, 100 g práškového cukru, 200 g masla, 1 cm vanilky, trochu citrónovej kôry, 1 bielok na potretie, 20 g kryštálového cukru na posypanie. Postup: Gaštany ošúpeme, vložíme do vriacej vody a uvaríme do mäkka. Potom z nich odstránime šupku a postrúhame ich. Múku zmiešame s cukrom, pridáme postrúhané gaštany, posekané zmäknuté maslo, potlačenú vanilku, postrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme cesto, ktoré dáme stuhnúť na chladné miesto Zo stuhnutého cesta nakrájame rovnako veľké kúsky, ktoré sformujeme do tvaru rožkov, potrieme ich bielkom, posypeme cukrom, poukladáme na suchý plech a upečieme do ružova.

Linecké koláčiky

Potrebujeme: 250 g hladkej múky, 120 g práškového cukru, 130 g masla alebo margarínu, 1 vajce, postrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor, ríbezľový lekvár. Postup: Z múky, cukru, masla, vajca, postrúhanej citrónovej kôry a vanilkového cukru vypracujeme cesto, vyvaľkáme ho a povykrajujeme z neho kolieska (srdiečka, hviezdičky a pod.). V polovici koliesok vykrojíme stred vykrajovačkou s priemerom 1 cm a každý druh osobitne upečieme. Vychladnuté kolieska pospájame ríbezľovým lekvárom (nevykrojené koliesko s vykrojeným).

Medovníčky

Potrebujeme: 500 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 50 g mandlí, pol balíčka prášku do pečiva, mletú škoricu, postrúhané klinčeky, citrónovú kôru, aníz, 40 g masla, 3 vajcia, 100 g medu, 1 vajce na potretie alebo čokoládu na poliatie. Postup: Múku zmiešame s cukrom, ošúpanými a zomletými mandľami, práškom do pečiva, mletou škoricou, postrúhanými klinčekmi, postrúhanou citrónovou kôrou a anízom, pridáme maslo, vajcia, roztopený med a zamiesime cesto, ktoré necháme odpočívať 2 hodiny. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, formičkou povykrajujeme rozličné tvary, poukladáme ich na vymastený plechy vysypaný múkou a buď potrieme vajcom a upečieme, alebo nepotreté upečieme a polejeme roztopenou čokoládou.

Plnené orechy

Potrebujeme: 300 g hladkej múky, 200 g masla, 150 g práškového cukru, postrúhanú citrónovú kôru, mletú škoricu, 2 lyžice kakaa, 2 potlačené klinčeky, 100 g zomletých orieškov alebo mandlí, 2 vajcia, pol balíčka prášku do pečiva, krém alebo čokoládu na pozliepanie. Postup: Všetky suroviny spolu spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme odpočívať na chladnom mieste 2 hodiny. Potom ho rozdelíme na malé kúsky, povtláčame do plechových formičiek orechov vymastených maslom a vysypaných múkou a pečieme v stredne teplej rúre asi 10 minút. Upečené orechy vyklopíme a vychladnuté pospájame ľubovoľným krémom alebo roztopenou čokoládou.

Vanilkové rožky

Potrebujeme: 350 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 100 g zomletých orechov, 250 g masla, 1 vajce, vanilkový cukor na obalenie. Postup: Z múky, cukru, zo zomletých orechov, z masla a vajca vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočívať v chlade 2 hodiny. Potom z neho sformujeme rožky, poukladáme ich na vymastený plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Ešte horúce obalíme vanilkovým cukrom. Konce rožkov môžeme namočiť v roztopenej čokoláde.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 35 455
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 34 347
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 12 060
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 412
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 987
  6. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 159
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 693
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 375
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 293
  10. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 4 558
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

K zemi idú stromy, staré niekoľko desiatok rokov.

Na zmeny sa musia pripraviť motoristi aj cestujúci v MHD.

46m
Horiace drevené obydlie na Dreveníku.

O strechu nad hlavou prišlo 30 ľudí, starosta im hľadá ubytovanie.

1 h
Testovanie na Prešovskej univerzite.

Rektor aj župan už prešli testom.

5 h
Problém s kyslíkom sa objavil na začiatku roka.

Pridali lôžka s umelou pľúcnou ventiláciou.

6 h
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Poukazovanie na akúsi „kritickú infraštruktúru“ je kastovou verziou rakúsko-uhorského dedičstva.

20. jan
Minister zdravotníctva Marek Krajčí.

PCR testy odhalili 1785 nových prípadov.

12 h
Petra Vlhová.

V zjazde obhájila svoj najlepší výsledok.

2 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop