Morčacia žemľová roláda so slivkovou omáčkou
Od študentov Hotelovej akadémie v Kežmarku
Morčacia roláda:
Suroviny: 150 g morčacích pŕs, sójová omáčka, 40 g žemlí, 0,2 dcl mlieka, 1 vajce, hrubá múka, soľ, sušené slivky, hrozienka, kypriaci prášok.
Postup: Morčacie prsia rozklepeme na plát, potrieme sójovou omáčkou, naplníme žemľovou plnkou s ovocím pripravenou z ostatných surovín. Zavinieme, zabalíme do alobalu a pečieme. Mäkkú podávame so slivkovou omáčkou.
Slivková omáčka:
Suroviny: 50 g sušených sliviek, škorica, klinčeky, muškátový orech, 50 g kryštálového cukru, 1,5 dcl vody, 0,5 dcl červeného vína, lyžičku maizeny, soľ, citrón.
Postup: Z cukru spravíme karamel, do ktorého pridáme ošúpaný citrón, soľ, korenie, vodu a varíme. Pridáme slivky, ktoré rozvaríme. Základ jemne rozmixujeme a zahustíme vo víne rozrobenou maizenou.
Dobrú chuť!
Autor: mb
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári