dnes od košickej speváčky Anna Gajy
Deťom pripravila slaný puding
Ak máte doma tri deti a manžela, je jedno, či ste speváčka alebo pracujete na úrade. Navariť im treba! A preto sa v kuchyni často zvŕta aj Anna Gaja.
"U nás doma sa síce nevarí pravidelne, pretože cez týždeň fungujú školské jedálne, ale cez víkendy si dám záležať na dobrých rodinných obedoch a koláčikoch. Som rada, že mi pri tom pomáhajú aj moje deti," prezradila speváčka.
Ako sama vraví - variť ju naučil život. Základy varenia síce ´odkukala´ od mamy, no poriadne sa medzi hrncami a varechami začala zvŕtať až po svadbe. "Som rada, že moje dcéry mi dnes pomáhajú v kuchyni, a tak sa príprava jedál u nás často stáva naozaj zábavnou činnosťou. Niekedy je u nás v kuchyni viac spevu ako varenia... A deti pri pečení doslova milujú vylizovanie misiek."
Najradšej A. Gaja pripravuje nenáročné, zdravé a zároveň chutné jedlá, no priznáva, že občas sa doma na stole nájde aj všeličo vyprážané s hranolkami a tatárskou omáčkou. Aj keď je zručnou kuchárkou, môže sa pochváliť aj kuchynskými nehodami... "Raz som navarila deťom naozaj špeciálny puding. Namiesto cukru som použila soľ! Podobná situácia sa opakovala aj pri varení čaju, keď som namiesto po kyseline citrónovej siahla po sóde bikarbóne," priznala sa A. Gaja.
Šesťminútová bábovka pre nečakanú návštevu
Suroviny a zároveň i postup práce: 120 g masla a 80 g čokolády na varenie dáme na dve minúty rozpustiť v mikrovlnke. Pridáme päť kopcovitých polievkových lyžíc polohrubej múky, štyri lyžice práškového cukru, štyri celé vajcia, jeden kypriaci prášok a všetko spolu vymiešame metličkami mixéra. Masu vylejeme do bábovkovej formy určenej na pečenie v mikrovlnke - najlepšie silikónovej. Pečieme šesť minút v ´mikrovlnke´, nastavenej na ohrev. Po upečení bábovku nakrájame, natrieme džemom a ozdobíme šľahačkou.
Dobrú chuť!
kid
Autor: Rozšifrujme odkaz prírody?
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári