Korzár logo Korzár Košice

Giraltovskí študenti presvedčili, že kuchtiť vedia

Občas kuchtí v telke. Kamil Huňady. Všimli ste si? Inak vraj varí v jednej zo špičkových bratislavských reštaurácií. Je absolventom Stredného

odborného učilišťa Spotrebných družstiev (SOU SD) v Giraltovciach. "Skončil nadstavbu minulý školský rok. Ten mi dal zabrať. Všetko nové ho zaujímalo a tak aj mňa nútil hľadať informácie, na ktoré sa pýtal. Neuspokojil sa len s učebnými osnovami v oblasti gastronómie. Vedel, čo chce dosiahnuť a musím povedať, že bol šikovný," tak-trochu bonzovala učiteľka odborných predmetov Viera Havrilová. Takých študentov však mala škola viac a k tým, ktorí študujú teraz, sa snažia pristupovať tiež individuálne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Vari aj preto sa rozhodli ukázať verejnosti, čo sa ich žiaci naučili. Zvolili si nezvyčajný prístup. Doma v Giraltovciach nemajú veľa príležitostí, preto im priestor na prezentačnú akciu vytvorilo Podduklianske osvetové stredisko (POS) vo Svidníku. "Pozývali sme najmä žiakov základných škôl, ale napodiv prichádzajú aj dospelí ľudia, ba aj staršia generácia s vnúčikmi. Je to svojim spôsobom aj predvianočná inšpirácia ako pripraviť sviatočný stôl, alebo rôzne dobroty zo studenej kuchyne," povedala nám metodička POS Helena Petríková.

A skutočne. Študenti pripravili dekorácie sviatočných stolov na rôzne príležitosti. K oslave okrúhleho jubilea, svadobnú aj silvestrovskú tabuľu. Miešali alkoholické aj nealkoholické nápoje a pripravili chuťovky zo studenej kuchyne. Ľudia sa zaujímali aj o ich pracovné pomôcky na miešanie nápojov, prípravu jedál, zdobenie, či servírovanie. "Stavili sme na vizuálnu predstavu o škole, ale učiteľky odborného výcviku záujemcom podajú aj komplexnejšie informácie o učebných odboroch na našej škole," dodala V. Havrilová.

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 441
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 157
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 173
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 808
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 453
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 156
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 912
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 183
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu