Korzár logo Korzár Košice

Šéf Sliezskeho domu si "kliesni" cestu do práce

Už tri dni sa na svoje pracovisko "prepiľuje" šéf Sliezskeho domu Milan Šuna s partiou svojich chlapov. Horský hotel je od piatku doslova odrezaný od

sveta. Prístupová cesta, ktorá k nemu vedie, ide totiž lesom. Nie je to však nijaká tragédia, v hoteli turisti neuviazli a personál je na tvrdé prírodné podmienky zvyknutý.

"Momentálne sme tu len my, zamestnanci, je medzisezóna a ani turistov sme nemali ohlásených. Zásoby jedla máme, takže vydržíme, sme v telefonickom kontakte s našimi chlapmi," uviedla prevádzkarka Sliezskeho domu Silvia Šunová. Jej spomienky na osudový piatkový večer neboli mimoriadne dramatické. "U nás fúkal silný vietor prakticky už štyri dni predtým, tak sme to ani ako niečo nevšedné nevnímali. Len keď zhaslo svetlo a zostali sme bez prúdu, bol to trochu stiesnený pocit. Všetci sme to prežili bez ujmy, hotel tiež, len oči sme od údivu doširoka otvárali," pokúsila sa o zľahčenie prevádzkarka. Podľa jej slov sa "chlapi zo Sliezskeho domu" postupne svojpomocne dostávajú hore. "Majú píly a robia, čo sa dá. Je jasné, že prioritou v Tatrách je odblokovanie hlavných ciest, až potom prídu na rad tie ostatné. Našťastie, máme kamarátov a hlásia sa, že pomôžu," dodala Silvia Šunová. Ocenila súdržnosť Tatrancov a ochotu pomôcť. "Uväznení tu nezostaneme a ten deň-dva ešte v pohode vydržíme," dodala. Na tú spúšť, čo ju čaká v lese, sa však ani najmenej neteší.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Autor: kim

Najčítanejšie na Košice Korzár

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 431
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 134
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 173
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 798
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 450
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 156
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 905
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 189
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu