Dnes od televízneho redaktora Dušana Karolyiho
Špagety vie pripraviť na niekoľko spôsobov
D. Karolyiho poznajú televízni diváci z ´markizáckej´ relácie Paľba, teraz ho môžu naši čitatelia spoznať ako príležitostného kuchára.
"Mojím univerzálnym receptom sú špagety. Viem ich pripraviť na niekoľko spôsobov. Keď sme so synom Oliverom nútení stravovať sa sami, špagety mávajú u neho úspech. Práve kvôli nemu som nedávno rozšíril svoje kuchárske portfólio o rezance s tvarohom. Sú také dobré, že si ich niekedy Olík sám vyžiada," s jemnou sebairóniou referuje D. Karolyi.
Kuchárske začiatky však boli ťažké. "V roku 1990 som sa odhodlal urobiť si vyprážaný syr. Kúpil som polotovar, rozbalil som ho a šmaril na panvicu. Potom som sa presunul do obývačky, aby mi neušiel jeden zo zápasov MS vo futbale. Po návrate do kuchyne som syr dlho nemohol nájsť..." približuje dramatické chvíle D. Karolyi.
Medzi nami, stále pri jedle (aj v reštaurácii) číta noviny, lebo jedenie považuje za stratu času. No od hladu určite neumrie, aj Olík má v ockovi oporu, keď ho prepadne hlad a mamka je v práci. "Môj syn vysoko oceňuje aj to, že viem bleskurýchlo a kvalifikovane objednať pizzu..."
A pohotovo, priamo z hlavy nám D. Karolyi ponúkol i recept s výstižným názvom.
"Moje jediné jedlo"
Suroviny: špagety, tvrdý syr, kečup, morzadellu (mäsovo - sójová konzerva). Postup: Špagety uvaríme a kydneme na ne zohriaty obsah spomínanej konzervy. Na záver nastrúhame na pokrm syr, podľa potreby dochutíme kečupom. Ak navaríme naraz veľké množstvo špagiet, prílohy a dochucovadlá pripravujeme a pridávame tesne pred konzumáciou.
Dobrú chuť!
bet
Autor: frk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy z Košíc nájdete na košickom Korzári